Yaa demi? Öğrenmek güzel bir eylem, heyecanlı. Sana da tavsiye ederim.Aferin, öğreniyorsun yazmayı hadi bakalım.
Neden utanacak?Ben doğru bulmuyorum. Kimsenin fikri de umrumda değil. Hadi verdi giydi kız kıza otururken hepimiz giyeriz. Kadının eşi geldiğinde düzgün giyinmesi gerekiyor. Konu eşle onunla bununla alakalı değil aslında kendisiyle alakalı bu insanın. Eşi üstüne atlayacak değil ama kendisi utanmıyor mu? Ben utanırım elalemin evinde popomda şortla gezmekten. Utanmayan varsa buyursun giysin ama iyi de düşünemem hakkında.
Kıyafet ile ahlakı nasıl bağdaştırdınız acaba? Her açık giyen ahlaksız mı?Ben evime gelen insanlar konusunda her türlü kararı veririm. İnsan olan utanır diyorum. Ben utanırım ve karşımdakinden de aynı şeyi beklerim. Ben böyle yetiştim böyle yetiştireceğim benim oğlum olursa kadınlara kötü gözle bakmamayı edebi ahlakı öğreteceğim kızım olursa da kötü niyetli insanların olduğunu poposunun kenarına kadar da açmaması gerektiğini günahı edebi öğreteceğim. Bu benim değer yargılarım kimseyi ilgilendirmez.
Doğru söylüyorsun tabi ki. Benim söylediğim yolda sokakta yürüsün geçip gitsin ben bunu umursamam. Ama insanların evinde popoda şortla uzanıpta yatmasını normal bulmuyorum. Bunu anlatmak istiyorum. Ben evime almazdım karşıyım diyordum sadece. Konu sahibi de suçlu misafir de suçlu.Işte diyorum ki biri de çıkıp sizin bacaginizin açık olmasindan dolayı size utanmaz diyebilir bunun sonu yok . Emin olun toplumumuzda sizin şort giymenizi bile tümüyle yanlış ve ahlak dışı bulan bir sürü insan bulabilirim . Bu yüzden söylemlerimiz önemli işte biz kadınlar olarak buna izin vermemeliyiz. Diğer konuştuğunuz Katip kapalı biri bu aradayani size tepki verdiğimiz nokta söylemleriniz istediğiniz insanla iletişim kurmak evinize alıp almama hakkınız var yoksa
Gotunun gozukmesinden hanimefendi.Neden utanacak?
Çok büyük konuşuyorsunuz çookkGotunun gozukmesinden hanimefendi.
Nerede bağdaştırmışım? Okuduğunuzu anlayın. Edebi ahlakı öğreteceğim demişim. Ayrıca da kiyafet konusunu da öğreteceğimi söylemişim. Arka arkaya sıraladığımız şeyleri bağdaştırmıs mı oluyoruz?Kıyafet ile ahlakı nasıl bağdaştırdınız acaba? Her açık giyen ahlaksız mı?
Yok bence de, Ben de artık büyüttüğümü düşünüyorum. Ne var canım alt tarafı götü gözüküyor yani, modern olmaya davet ediyorum seni.Çok büyük konuşuyorsunuz çookk
Siz de çok büyük konuşuyorsunuz. Rahatsız olmazmış gibi yapmayın. Rahatsız olurdunuz her kadın olur her erkekte olur.Çok büyük konuşuyorsunuz çookk
Siz normalleştirmeyin, kendiniz dilediğiniz gibi yaşama hakkına sahipsiniz, sizin gibi düşünmeyen ve yaşamayan insanlara kötü ithamlar yapma hakkınız yok. Siz kendinize saygı beklemiyorsunuz diye önünüze gelene saygısızlık edemezsiniz.Beklemiyorum ki isteyen geri kafalı desin isteyen başka bir şey bu benim umrumda değil bence doğru olan bu kimseden alkış beklemiyorum. Ve yine benim fikrim ne erkek ne kadının başka insanların evlerinde kendi evlerinde olduğu gibi giyinmesi doğru değil kim ne derse desin bunu normalleştiremem.
Sürekli bence, benim fikrim diyerek cevaplar yazdım. Ben normal bulmuyorum, ben iyi niyet görmüyorum diye yazdım. Benim gibi düşünmeyenler de bana cevap verdi. Kimsenin kararı değişmedi boşuna parmaklarımız yoruldu. Başından beri kendi evime almayacağımı belirtiyorum normal bulan bunu yapsın da diyorum. Utanması gerekir de dedim. Utanmiyorsa ya da utanacak bir şey görmüyorsa da kendi bilir ben düşüncemi yazdım bitti.Siz normalleştirmeyin, kendiniz dilediğiniz gibi yaşama hakkına sahipsiniz, sizin gibi düşünmeyen ve yaşamayan insanlara kötü ithamlar yapma hakkınız yok. Siz kendinize saygı beklemiyorsunuz diye önünüze gelene saygısızlık edemezsiniz.
Rahatsız olmam yazmadı kimse hatta şu kadar net söyleyeyim evimin içinde bir erkek poposunun kenarları belli olan bir şortla uzansa net kadınin uzanmasindan daha fazla rahatsız olurum kimsenin kıllı poposunu görmek istemem ama konuda mesele bu değil işte . Bizden başka rahatsız olmayan insanlar da varlar . Herkes bu şekilde düşünmek zorunda değil .Siz de çok büyük konuşuyorsunuz. Rahatsız olmazmış gibi yapmayın. Rahatsız olurdunuz her kadın olur her erkekte olur.
Vay anasını sayın seyircilerTürkçe'de bi sorun oldugu kesin, olabilir mi? Böyle birşey in ihtimali var mı, anlatayım da sen de yorumla. Ne meraklısınız magazine
Ben başından beri kendi fikrimi belirtiyorum. Bu insanlar yargılanmalı falan demiyorumRahatsız olmam yazmadı kimse hatta şu kadar net söyleyeyim evimin içinde bir erkek poposunun kenarları belli olan bir şortla uzansa net kadınin uzanmasindan daha fazla rahatsız olurum kimsenin kıllı poposunu görmek istemem ama konuda mesele bu değil işte . Bizden başka rahatsız olmayan insanlar da varlar . Herkes bu şekilde düşünmek zorunda değil .
Gayet açık giyinen arkadaşlarım var yalnız ben o açtı diye öküz gibi bakan bir kocaya sahip olmadığım için sıkıntı yaşamıyorum. Kocalarınıza güvensizlikten kadınları suçlamak doğal geliyor size.Siz de çok büyük konuşuyorsunuz. Rahatsız olmazmış gibi yapmayın. Rahatsız olurdunuz her kadın olur her erkekte olur.
Utanması gerekir diyor hala ya.Sürekli bence, benim fikrim diyerek cevaplar yazdım. Ben normal bulmuyorum, ben iyi niyet görmüyorum diye yazdım. Benim gibi düşünmeyenler de bana cevap verdi. Kimsenin kararı değişmedi boşuna parmaklarımız yoruldu. Başından beri kendi evime almayacağımı belirtiyorum normal bulan bunu yapsın da diyorum. Utanması gerekir de dedim. Utanmiyorsa ya da utanacak bir şey görmüyorsa da kendi bilir ben düşüncemi yazdım bitti.
Siz şort giymekten utanırsınız, bir başkası başını açmak istemez, diğeri üstsüz güneşlenir. İnsanların bu konulardaki sınırları birbirinden farklıdır. Kimse kimseye kendi sınırını dayatamaz. Burda şahsi fikirlerimizi tartışmıyoruz. Ben de yakın arkadaşım da olsa kimsenin evinde şort giyip uzanmam güpegündüz. Ama bir başkası için de benim yaptığım herhangi bir şey sınır ihlali olabilir. Hanımefendi düzgün tanımadığı insanı mahrem alanına sokup sonra da yaptığı ve söylediği şeylere kulp uydurduğu için kabahatli. Herkes kendi evinde kendi kurallarına göre yaşamakta özgür. Bu kadar rahatsız olduysa kamera kuracağına arkadaşını bir mazeret uydurup bir daha evine almayarak durumuna çözüm üretebilecekken “arkadaşım eşime asılıyor” gibi mesnetsiz konuşmalar yapıyor. Mide bulandıran da bu.Ben doğru bulmuyorum. Kimsenin fikri de umrumda değil. Hadi verdi giydi kız kıza otururken hepimiz giyeriz. Kadının eşi geldiğinde düzgün giyinmesi gerekiyor. Konu eşle onunla bununla alakalı değil aslında kendisiyle alakalı bu insanın. Eşi üstüne atlayacak değil ama kendisi utanmıyor mu? Ben utanırım elalemin evinde popomda şortla gezmekten. Utanmayan varsa buyursun giysin ama iyi de düşünemem hakkında.
Kamera çekeceğim modernliğimiYok bence de, Ben de artık büyüttüğümü düşünüyorum. Ne var canım alt tarafı götü gözüküyor yani, modern olmaya davet ediyorum seni.