arkadaşım bana özgüvenin yok dedi!

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
35
8 senelik dost bildiğim bir arkadaş bu. aramızda tek sorun bu anlatıcağım şey değil huy olarak çok farklıyız aslında...

bi olay sonrasında bana direkt senin özgüvenin yok ondan istemiyorsun dedi bana.şok oldum.hani ani tepki veren bi insan da değilim,kırıldığımı bile belli edemedim.çünkü kendisi yapıca sürekli kendini haklı çıkarmaya çalışır...

bana sürekli bir şey yapamazmışım,kendimi ifade edemezmişim,derdimi anlatamazmışı gibi davranıyor.öyle davranmadığım zamanlarda hayırdır kafana silah mı dayadılar da yaptın diyor.şaşırdığını da belli etmekten hiç çekinmez(!)

bugün bir arkadaşımla konuşuyordum o sırada o aradı.sonra ona döndüm.bu seferde başka bi arkadaşım aradı.sonra hayırdır seni bu kadar çok aramazlar bi sınav falan mı var dedi bana.ben de yoo sürekli konuşuruz dedim...

böyle davranmasına gerçkten çok sinir oluyorum.çok fazla arkadaşım olmadığını biliyor kendine bağımlı olduğumu mu düşünüyor acaba?ne yapmam lazım arkadaşlar.konuşun demeyin o konuşulcak bi insan değil sürekli kendini haklı cıkarması beni deli ediyo, ben davranışlarımla ona bi cvap vermek istiyorum

anlattıgınız kadarıyla anlayıssız bencıl ve ukala bır ınsanmıs arkadasınız böyle bı ınsandan da nekadar arkadaslık beklersenız okadar cok uzulursunuz bence...napım benı anlamayan arkadası haklılık savasına gırısennn yuksek egolu trıplı bırıni...ben arkadasımın yanında rahat mutlu hısetmelıyım kı arkadaslıgın amacı budur paylasmaktır anlasmaktır...ezmeye calısmak degıldır....

benim anlatmadığım huylarını siz anlayıp yazmışsınız cidden:)

bir keresinde ona bencil olduğunu söylemiştim.bana aradan haftalar geçtikten sonra 'sen bana bencil demiştin ama....' ile başlayan bi cümle kurdu.sürekli kendini haklı çıkarma drdinde.benim de hiç öyle bi derdim yoktur ondan susuyorum,onu böyle kabul ettim diyorum.ama artık inanın çok sinirime dokunmaya başladı.
arkadşlığı bitirmek en kolay yol belki bu yolu seçmek istemiyorum.yoksa hayatımda çok kolay insan silebilirim normalde

İğneleyeceğine bi' çözüm bulsaymış, yardımcı olmaya çalışsaymış ya onca sene. 8 yıl nasıl tahammül edebildin, anlamıyorum.
Tavırlarından rahatsız olduğunu ve buna bi' son vermesini söyle direkt, devam ederse de paşa gönlü bilir.
Tadınızı kaçıranı, hayatınızdan çıkarın arkadaşlar.

arkadasınız ruhen olgunluga ulasmamıss kindarda biri sanırım sızde onun bu tavırlarına nekadar katlanabılırsınız bılmıorum en azındannn yaptıgı seyın dogru olmadıgını bı sekılde söylersenız yada ıma edersenız sızın ıcın daha ıyı olurrr araya o sınırı koyun derım..sizin de bigun bı yerde sabrınız tukenebılırrrr arkadasınıza karsı ozamannda sen sunu dedın bunu yaptın olayına döner çirkin bi hal alır..yada mesela baska bır arkadasınızdannn ona bahseder gıbı onun yaptıgı seylerı yapmayan bı ınsan oldugunu onu bu yuzden sevdgını söyleyebılırsın belkı hatasını bu sekılde anlarr...mesela bencıl bırı degıllll bu yusden onu sevıorum ıyı bı arkadas gıbı dıyebılırsınnniz....bol şans :)))

belkı sıze sacma gelebılırr bu söyleyecegım ama ben her yılll kagıt kalem alır dusunurm yazarım cızerım yanlıslarımı hatalarımıı bana yapılan yanlısları yılda bı kere bunu yaparımmm...bana zarar verennn seylerı kısılerı hayatımdan uzaklastırırımmmm ve ben böyle daha mutlu oldugumu gördummmm kendımle hesaplasırımm kendıme bunu yapacaksın bunu yapmıcaksınn derım kendı kendıme konusurm bıle :))) böyle yapın dıe demıorumm aklıma geldı paylasmak ıstedımmm :)))

bazen dayanılmaz oluyo.sürekli sürtüşme yaşıyoruz zaten.ben aslında ona acıyorum.çünkü onda da tam terzi boş bir özgüven var.yapmaması gereken şeyleri söyledim.'kendimi sorgulamama sebep oldun yaa' diyerek kötü bir şey yapmışım gibi bir tepki aldım.
bundan sonra ben de düşüncelerimi pat diye söyleme kararı aldım.baktım olmuyo zorlamıycam

bana kötü niyetliymiş gibi gelmedi.. sizi gerçekten özgüvensiz görüyor olabilir hatta belki de biraz ezik görüyor ve düzelmenizi istiyor. kötü niyetli olsa hiç söylemezdi bence.. bana sizi gaza getirmeye çalışıyor gibi geldi özgüveniniz yerine gelsin, kendinize daha çok güvenin diye.. ona ancak özgüveninizin yerinde olduğunu göstererek cevap verebilirsiniz.. daha atak olun, insanlara karşı daha sıcakkanlı, girişken vs. vs. şaşıra şaşıra alışır..

bazen kız arkadaişar kıskanıyorlar başka kızlarla arkadas olmayı böyle bir ihtimal var..seni kullanıyor diğerleri yoksa seni aramazlar demek istemiş..
ama genel olarak bak seni sürekli eziyorsa sözleriyle kes ilişkini ama sana zararı yoksa seni kıskanmıyorsa hayatında kalabilir bir de sunu sor kendine onu seviyor musun bir arkadas olarak sevmiyorum diyorsan görüşme yavas yavas kes ilişkini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…