Başak Burcu 24 Ağustos - 23 Eylül Arkadaş Olarak Başak

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.010
30.365
60
Başak'lar yaklaşılması kolay olmayan insanlardır. Çok arkadaşları olduğunu söyleyebilirler; fakat bir başkası bunları tanıdık olarak nitelendirebilir. Başak burcunda doğanlar için gerçek arkadaşlığın derinliğini ve duygusal ilişkilerini anlamak kolay olmaz. Daha çok entelektüel arkadaşlar edinirler; ilişkinin onlarca anlamı olması gerekir. Kişisel bağlantıları genellikle esneklikten yoksundur.

Bu demek değildir ki, bu pratik insanların telefon edecekleri, gidip gelecekleri ve her zaman yardım isteyecekleri arkadaşlar yoktur. Yalnızca çok seçicidirler ve yakın olmak isteyen arkadaşlarına cesaret vermezler, çünkü özel sorunlarını kutsal sayar karışılmasında hoşlanmazlar. Yalnızca çok yakınlık duydukları, güvenilir kişilere açılırlar. Gizli sırlarını paylaşabilecekleri bu tip insanları kendileri aramazlar.

Büyük bir olasılıkla bu zeki insanların meraklarından birini paylaşan bir grupta bir başak arkadaş bulabilirsiniz. İlk görüşte biraz çekingen ve kuruntudurlar. Herkes inceleyip tanıyana dek geri planda kalmayı yeğ tutarlar.

Başak'lar sessiz insanlar olmalarına rağmen, dilsiz değildirler. Konuşmalarda kıvrak ve cin gibi zekaları ile konuşmanın özünü bir anda anlarlar. Eleştirileri yapıcı olduğu için kendilerini dinletirler.

Ortak yanlarınız varsa Başaklara kolayca ısınırsınız. Açık sözlülükleri biraz acımasız olabilse de, insanı rahatlatan bir dürüstlükleri vardır. Bu en belirgin özellikleridir, insan onlarla birlikte olunca yerini tam olarak bilir. Hem vicdanlı hem ülkücüdürler.

Başakların görüş ayrılığı yüzünden arkadaşlarıyla sık sık bozuştukları görülür. Kimi insanlar yakın arkadaşlarıyla görüş ayrılıklarına önem vermeyebilirler. Fakat Başaklar bunu yapamazlar. Bu durumu olabildiğince hoş görmeye çalışsalar da yaradılışları giderek onları tartışmaya zorlar. Sorunun özüne inilmelidir. Onlar için geçerli ilke budur. Zihinleri mantıklı bir araştırma da direnir ve arkadaşlık pencereden uçar gider, kimi Başaklar en yakın arkadaşlarıyla spor ve açık hava eylemlerinde tanışmışlardır. Kavgacı olmamalarına karşın beden eğitimi ve bol temiz havanın biçimli kalmak için gerekli olduğunun bilincindedirler. Başkalarının arkadaşlarının arkasından konuşmasını istemezler. Dert yanmayı gerektiren bir durum varsa bunu açıkça yüzüne söylerler. Onurlu kişiler olduklarından onlara güvenebilirsiniz

Son düzenleme:
Elifcim yazını okudum vallahi kendimi buldum.başak kadınını en iyi tanıtan yazı sanırım bu.bende bikaç özellik söyleim o zman :

*başaklar bi işi ya tam yapar yada yapmaz hiçbir işi yarım bırakmaz bırakanı da sevmez
*gözleme çok önem verir,çok detaylara iner
*bi insanı her yönüyle degerlendirir
*nostaljik sarkıları sever
*agırlıgını hissettirmeyi sever
*bir tek kötü hareket bile karsıdaki insanı gözünden düşürür
*kolay sevemez ama severse öyle çok sever ki inanamazsınız
*sevdiği insan için herşeyi göze almaz başak ,mantıken hareket eder aşkından ölse bile mantıgna uymuyosa kabul etmez bazı şeyleri

benim en yakın arkadaşım başak burcu hakikaten tam bu tarife uyuyor:)

bende uyuyorum anlatılanlara başakların özellikleri anlat anlat bitmez çünkü nerden estiği kesinlikle belli olmaz neyi nezaman yapacakları kestiremezsiniz ne söyleyeceğinede tahmin edemezsiniz.eşim bana hep umulmadık güzellikleri sende buldum der:)

Konuşmalarda kıvrak ve cin gibi zekaları ile konuşmanın özünü bir anda anlarlar.

İşte ben diyesim geldi!!!:1closedeyes:

aynen bendede var bıtek hazır cevap degılımdır oda düşünüp insanları kıracak bişey istemedıgımden

tamamen katılıyorum beni anlatıyor çok zor arkadaş seçiyorum yaaaa

tıpkısının aynısının 3 fazlasısengözlerimebaksanablaf anlamayanlara tahammül edemiyomşakkıdı​

Elifcim yazını okudum vallahi kendimi buldum.başak kadınını en iyi tanıtan yazı sanırım bu.bende bikaç özellik söyleim o zman :

*başaklar bi işi ya tam yapar yada yapmaz hiçbir işi yarım bırakmaz bırakanı da sevmez
*gözleme çok önem verir,çok detaylara iner
*bi insanı her yönüyle degerlendirir
*nostaljik sarkıları sever
*agırlıgını hissettirmeyi sever
*bir tek kötü hareket bile karsıdaki insanı gözünden düşürür
*kolay sevemez ama severse öyle çok sever ki inanamazsınız
*sevdiği insan için herşeyi göze almaz başak ,mantıken hareket eder aşkından ölse bile mantıgna uymuyosa kabul etmez bazı şeyleri

valla tıpkı ben. kızlar biz ne kadar zor insanlarız yaaa

valla başaklar çok kırıcı oluyorlar.ve tanıştığım başaklar,arkadaşlarımda aynı şeyi söyler,güzel olmadıkları halde kendilerini çok güzel sanırlar.yada bize öyleleri rast geliyor hep.

kesinlikle beni anlatiyor ......................................

aynen benimm.. hele şu kıvrak zeka ve cin gibi konuşmalar yapmada sevgılımın ağzı baya yanıyo:) lutfen 2 snçden az bı zaman içinde cvp verme dıyo artık:) ve cidden dilimin kemiği yok çok kolay kırabılıyorum ınsanları maleseff:KK43: çok sinirliyim ve mantıksızlık benı deli eder...

elifim ellerine sağlık... Bu kadar mı doğru olur!.. Burç konusuna da tipik bir başak olarak mesafeli yaklaşıyor olsam da bu yazıyı hayretler içinde okudum..

Alıntı yapıp da üzerinde düzeltme yapma ihtiyacında olduğum tek bir cümle bile yok..

Öncelikle bu yazıyı yazana, sonrasında da bizlerle paylaştığın için sana teşekkür ederim.. a.s.

Yalnızca çok seçicidirler ve yakın olmak isteyen arkadaşlarına cesaret vermezler, çünkü özel sorunlarını kutsal sayar karışılmasında hoşlanırlar.

Burada bir yazım hatası var; cümle düşüklüğü de diyebiliriz. Anlamı bozulmuş.
Doğrusu :
Yalnızca çok seçicidirler ve yakın olmak isteyen arkadaşlarına cesaret vermezler, çünkü özel sorunlarını kutsal sayar, karışılmasından hoşlanmazlar.

evet düzeltmeli olduğu gibi kopyalanıp konmuş dikkat edilmemiş bir yazı:) düzelttlm:)

Son düzenleme:
Başak'lar sessiz insanlar olmalarına rağmen, dilsiz değildirler. Konuşmalarda kıvrak ve cin gibi zekaları ile konuşmanın özünü bir anda anlarlar. Eleştirileri yapıcı olduğu için kendilerini dinletirler.

Ortak yanlarınız varsa Başaklara kolayca ısınırsınız. Açık sözlülükleri biraz acımasız olabilse de, insanı rahatlatan bir dürüstlükleri vardır. Bu en belirgin özellikleridir, insan onlarla birlikte olunca yerini tam olarak bilir. Hem vicdanlı hem ülkücüdürler.

Başakların görüş ayrılığı yüzünden arkadaşlarıyla sık sık bozuştukları görülür. Kimi insanlar yakın arkadaşlarıyla görüş ayrılıklarına önem vermeyebilirler. Fakat Başaklar bunu yapamazlar. Bu durumu olabildiğince hoş görmeye çalışsalar da yaradılışları giderek onları tartışmaya zorlar. Sorunun özüne inilmelidir. Onlar için geçerli ilke budur. Zihinleri mantıklı bir araştırma da direnir ve arkadaşlık pencereden uçar gider, kimi Başaklar en yakın arkadaşlarıyla spor ve açık hava eylemlerinde tanışmışlardır. Kavgacı olmamalarına karşın beden eğitimi ve bol temiz havanın biçimli kalmak için gerekli olduğunun bilincindedirler. Başkalarının arkadaşlarının arkasından konuşmasını istemezler. Dert yanmayı gerektiren bir durum varsa bunu açıkça yüzüne söylerler. Onurlu kişiler olduklarından onlara güvenebilirsiniz
burası, sanki beni anlatıyor.çok doğru gerçekten

Başakların görüş ayrılığı yüzünden arkadaşlarıyla sık sık bozuştukları görülür. Kimi insanlar yakın arkadaşlarıyla görüş ayrılıklarına önem vermeyebilirler. Fakat Başaklar bunu yapamazlar. Bu durumu olabildiğince hoş görmeye çalışsalar da yaradılışları giderek onları tartışmaya zorlar. Sorunun özüne inilmelidir. Onlar için geçerli ilke budur. Zihinleri mantıklı bir araştırma da direnir ve arkadaşlık pencereden uçar gider
işte bu huyum yüzünden hep benim gibi düşünen kişiliklerle arkadaşlık etmişimdir...hoş görmeye çalışsam bile ,tartışma olur bende..... bende haddinden fazla mantıklı olunca da, illaki neden farklı düşünüyor diye o kişiyle konuşmaya çalışırım.sonunda gerilen bir ortam ve arkadaşlık gerçekten de pencereden uçaaaaaarrrrrrrrrr gider....

aslında başaklar cok sevecen acayip sempatiktir ama insanına göre mesela ben eğer beni coşturacak elektiriğimi almıcak insanlarla cok iyi anlaşırım tüm arkilerim cok kibarsın neşelisin etrafı sevincinle aydınlatıyosun sen gelince hoplayıp zıplayasımız geliyo diyolar vee zıplıyolarda :sm_cool:yani öle kaba saba degıllerdırki tabi begenmedıklerı kısılere cok kaba asabı tahammülsüz oluyolar begenme kısmına gelince amaaaa yaaaaaa begenilmicek bi burçmu yaa en süper en güzel en harika en matrak en en en en herseyın enlerindeler yani başak olmak çok büyük bi ayrıcalık öyle herkeze nasip olmaz :roflol: birde başaklar kesinlikle amma kesinlikle kendini beğenmiş diktatör çokbilmiş kişilerden nefffffret edrler mesela bazıları böyle ınsanları seviyo güçlü karekterlı olrak gorüyoler ama başaklar için bu kişlerin buzdolabından hiç bi farkları yoktur

Son düzenleme:
X