arkadaş edinemeyen çocuk

busra-88

her zorlukla beraber bir kolaylık vardır!!!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
415
280
kızlar arkadaşımın bir oğlu var. ilkokul 2. sınıfa gidiyor. inanılmaz olgun bir çocuk. çok da akıllı. gel gör ki yaşıtları onunla oyun oynamak falan istemiyormuş, kendisiyle arkadaşlık yapmaları için birilerine birşeyler verdiği bile oluyormuş.
ben duyunca çok şaşırdım, çünkü çok takdir edilen, başarılı, akıllı bir çocuk. duyunca da çok üzüldüm.
sizce bu durumda ne yapılabilir? yardımcı olursanız sevinirim. annesi de yakında rehberlik öğretmeniyle konuşacakmış; ama bugün çok üzgündü. size sormak istedim

O yaş grubu çok fazla şeye takılacak bir grup değil öyle akıllıymış ya da tembelmiş gibi.. Muhtemelen sizin bahsettiğiniz çocuk biraz pasiftir ya da tam tersi lider olmak istiyor, diğerlerine baskı yapıyordur. Çocuklar bu tür arkadaşlarıyla pek oynamak istemezler.

Sebep bulunursa çözüme kolay ulasilir.arkadaslari arasında istenmiyorsa bunu önce sınıf öğretmeni ile konuşmak gerekir.o nedenleri daha iyi bilir sinıf içi gözlem yapar

Genelde kudurmaya elverişli çocuklarla arkadaşlık etmeye bayılır o yaş çocuğu
Çok akıllıysa, mesela tehlikeli oyun önerilerine yanaşmıyorsa oyun dışında kalıyordur.

Kalsın da zaten o durumda
Koskoca sınıfta kendi gibi çocuk illaki vardır ama bence öğretmeni onun karakterine yakın biri ile oturtsun.
Anında kanka olurlar

belki pasif olabilir; ama baskıcı olabileceğini düşünmüyoruz
Sebep bulunursa çözüme kolay ulasilir.arkadaslari arasında istenmiyorsa bunu önce sınıf öğretmeni ile konuşmak gerekir.o nedenleri daha iyi bilir sinıf içi gözlem yapar
öğretmeni sosyallik konusuyla ilgilenmedi pek. dersleriyle ilgileniyor. onda da çok başarılı zaten maşallah...

zeki cocuklarin kaderidir bu durum genelde.buyudukce sorunlarini cozmeyi becerebilir belki
kendinden 5-10 yaş büyüklerle ve küçüklerle anlaşıyor. yaşıtlarıyla sıkıntı çıkıyor

teşekkür ederim. çok mantıklı

Aptal numarası yapsın.
Daha hareketli, daha zıpır olsun.
annesinin bu durumdan hoşlanacağını sanmam

hepinize çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. inşallah sorunu çözebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…