- 15 Ocak 2015
- 14
- 3
- 29
-
- Konu Sahibi Elasticcheart
Merhaba, yaklasik 5 aydır üni ye basladim lakin sınıf cok kalabalık (200 kişi) ve arkadas sıkıntısı cekiyorum yani 3-4 kisi var düzenli konustugum. Herkes hazırlıktan gectigi icin o gruplarıyla takılıyor bende cok memnun kalmadim o arkadaslarimdan anlasamadik yani. Birilerinin yanina oturuyorum ama kimse pek konusmuyor bi iki arkadas birileriyle tanistirdi ama onlarla da bi daha karsilasmadik malum sınıf büyük. Lisedeyken baya populerdim arkadas konususunda da üniversiteye gecince baya yıkıldım bu konuda ne yapacagim bilmiyorum bi fikri olan?
Ben de tipatip senin gibiydim ve hala oyleyim. okuldan cok arkadas edinmemek daha bile iyi. lisede falan arkadas gozuyle bakiyorlar da unide hep rakip gozuyle bakiyorlar...
Ama bi gezi bi yerlerde oturmak falan güzel olurdu yani oturdugum insanlarla oturmaktan sıkıldımbiraz sabredeyim diyorum zamanla olur ama günden güne degisen bisi yok
Bütün sınıflarınız 200 kişi mi? Seçmeli dersleriniz falan da mı yok?Merhaba, yaklasik 5 aydır üni ye basladim lakin sınıf cok kalabalık (200 kişi) ve arkadas sıkıntısı cekiyorum yani 3-4 kisi var düzenli konustugum. Herkes hazırlıktan gectigi icin o gruplarıyla takılıyor bende cok memnun kalmadim o arkadaslarimdan anlasamadik yani. Birilerinin yanina oturuyorum ama kimse pek konusmuyor bi iki arkadas birileriyle tanistirdi ama onlarla da bi daha karsilasmadik malum sınıf büyük. Lisedeyken baya populerdim arkadas konususunda da üniversiteye gecince baya yıkıldım bu konuda ne yapacagim bilmiyorum bi fikri olan?
Daha bir dönem geçmiş merak etme üniversitede arkadaş ortamları çok değişir . derse erken git geç çık okulda çok vakit geçir. ama yalnız kaldım yada kalacağım diyede insanlara katlanma bazen yalnızlık güzeldir.
not: üniversitede kimse yalnız kalmaz
Bütün sınıflarınız 200 kişi mi? Seçmeli dersleriniz falan da mı yok?
Bunu dert etmemelisiniz. Ben de üniversite öğrencisiyim, 3. sınıfım ve benim de üniversiteden arkadaşım yok denecek kadar az, onlar da takılmalık zaten. İyi geçiniyoruz, muhabbet ediyoruz, eğleniyoruz falan, hepsi bu. Gel gör ki sınıfın yüzde 90'ıyla sohbet etmişliğim vardır. Soğuk nevale değilimdir ama üniversitede pek tenezzül etmem. Yurttaki ve üniversitedeki çevremde bulunan insanların samimiyetine inanmıyorum, onlara güvenmiyorum mesela. Kaç tanesinin dostum dediği kişinin arkasından konuştuğuna, dedikodusunu yaptığına, kazık attığına falan şahit oldum. Kimseyle duygusal bağım yok, kimse beni üzemiyor bu yüzden mesela. Kurarsan iyi bir arkadaşlık kurarsın ama kuramazsan da dert etme. Hem daha başındasın, ben en başından beri millete selam falan vermeyen, onlar gelip muhabbet açmadığı sürece muhabbet etmeyen bir tipim mesela ama öyle birşey ki, 3 yıl olmuş ve sınıfta adını bilmediğim insanlar bana adımla hitap ediyorlar, daha önce hiç konuşmadığım kişiler de sanki kırk yıldır tanışıyormuşuz gibi gelip konuşmak istiyorlar canları isteyince. Üniversite sınıfları kalabalık, birçok insan çıkar ilişkisi kurma peşinde, ortam yapma peşinde vs. yani onlara alet olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederim ben. Yine de istesen de yalnız kalamıyorsun bir süre sonra. Yanlış anlama ben sana benim yaptığım gibi yap demiyorum ama bunu kafana takma yani, pozitif ol, arkadaş canlısı ol.
Bir de şöyle tuhaf birşey olabiliyor bazen: Ben dershanedeyken arkadaş edinmek isterdim ve onlara daima selam sabah veren, onlarla konuşamak için, arkadaş olmak için adım atan biriydim ama umduğumu bulamadım. Daha sonra dershanede biraz içime kapandım bu yüzden. Üniversiteye geldim ve dershanede yaptığım şeyin tam tersini uyguladım; kimseyi umursamadım, kimseyle tanışmaya çalışmadım vs. yani hiçbir şekilde hamle yapmadım. Bir süre sonra arkadaş olmak için adım atan, muhabbet açan, selam verip hal hatır soran tarafın karşı taraf olduğunu gördüm. Onlar bana kendiliğinden geldiler yani. Tabi sen de öyle yap dersem iyi bir örnek olmaz, sen girişken ve arkadaş canlısı olmaktan vazgeçme.
şıp diye arkadaş bulamazsın kasma bence.. Benim tanıdıgım biri vardı aile dostu oda lisesinde baya tanınıyordu üniversitede kimseyle arkadaş olamamıştı hatta tatilde gelip ağladığını hatırlıyorum tabi bu sonra böyle kalmadı arkadaşları oldu:) Kendini sıkmaMerhaba, yaklasik 5 aydır üni ye basladim lakin sınıf cok kalabalık (200 kişi) ve arkadas sıkıntısı cekiyorum yani 3-4 kisi var düzenli konustugum. Herkes hazırlıktan gectigi icin o gruplarıyla takılıyor bende cok memnun kalmadim o arkadaslarimdan anlasamadik yani. Birilerinin yanina oturuyorum ama kimse pek konusmuyor bi iki arkadas birileriyle tanistirdi ama onlarla da bi daha karsilasmadik malum sınıf büyük. Lisedeyken baya populerdim arkadas konususunda da üniversiteye gecince baya yıkıldım bu konuda ne yapacagim bilmiyorum bi fikri olan?