• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadalar ne olur yardm edin

melek_utku

oglumsum ıyıkı varsın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
149
0
96
37
Sakarya
oncelıkle selam ben 2 yıllık evlıyım ve esım ben kaynım ve oglum yasıyoruz bızım kıramızı kayınvalıdem karsılıyo ve buyuzden evımın ıcıne cok fazla karısıyo hep benı yonlendırıyo hıc benım fıkrımı sormuyo sankı ben onun yardımcısıymısım gıbı onu yap suraya gıt gıbı,kaynım desenız baslıbasına dert cok sorumsuz evıme zamanında arkadaslarını cagırıp ıckı ıcen kısılıkte bırı ve ben artık dayanamıyorum ınanın oglum olmasa dıyorum oldur kendını kurtar esım butun olayları bılıyo ama sesını hıc cıkarmıyo benı korumuyo,benım aılem ızmırde burda kımsem yok oyuzden cocugumu bırakıp calısamıyorum eesımın ısını ızmıre aldırma ımkanıda var ben dıyorum ızmıre tasınalım annem cocuga baksın ben calısayım kımseye muhtac olmayalım cunku kıramızı odedıgı m ıcın karısıyo ve ben sınıra geldım bana her defasında benımle yasayan kısı bazı seylere goz yumcak dıyo bende kırayı odedıgı ıcın sesımı cıkaramıyorum ezdırıyorum kendımı cunku onda muhtac kalıyoruz ben calısmadıgım surece neolur bana yardımcı olun duzuncelerınızı beklıyorum ne yapmam gerek esımıde ıkna edemıyorum cıldırcam artık ben hayattan cokmu sey ıstıyorum dıye dusunuyorum tek ıstedıgım kımseye muhtac olmadan yasamak:(:1no2:

canım öncelikle konu yanlış yerde sanırım ama yazmışsan cevap veriim
herşey kocan olan kişide bitiyor yanlış bişey söylemek istemiyorum
onu ikna ettin ettin yoksa oraya mahkumsun bizim yapabileceğimiz ne olabilir ki
tabi eşin hakkında yorum yapmak istemiyorum

canım öncelikle konu yanlış yerde sanırım ama yazmışsan cevap veriim
herşey kocan olan kişide bitiyor yanlış bişey söylemek istemiyorum
onu ikna ettin ettin yoksa oraya mahkumsun bizim yapabileceğimiz ne olabilir ki
tabi eşin hakkında yorum yapmak istemiyorum

bende senın dusundugun gıbı dusunuyorum herseyın sorumlusu olarak esımı goruyorum cnm baslıgı buraya acmak ıstedım yanlısmı yaptım azcok yazdıklarınızdan sızlerı tanıyorum oyuzden buraya yazdım

valla bilmiyorum ki şeker genelde bebişlerle alakalı şeyler paylaşılıyorda o bakımdan dedim

canım yaw sen hatayı baştan yapmışsın böle insanlara azıcıl sivri dilli olmak lazım bence kendini kullandırtma yapmak istediğin şeyleri yap kimsenin seni yönlendirmesine izin verme insan hakkınada aykırı zaten herkeze hakettiği muameleyi yap kaynınlada konuş orası senin evin olduğunu unutmalarına izin verme edeplice geşecekse gelsin kaynının arkadaşları evinde içki içilmesini istemiyorsan müsade etme ne diyim allah sabır versin evliliğini kabusa cevirme bence

canım benim ALLAH kolaylık versin diyim önce
kirasını kvalidenin oturduğu evde yalnız mı oturuyon sen de mecburum katlanmaya dediklerine diye düşünüyon oğluyla torununun kirasını ödüyo
huzurum bozulmasın diye ses çıkarmıyon ama kendini harab ediyon biraz kendini savunmalısın
kaynına gelince orası çocuk yetitirilen bi yuva içki içmek için arkadaş getirmek nedemek
töbe töbe yaaaaa

benim evimde kayınpederimin evi, ayda yılda bir gelirler ..hiçbişeyimede karışamazlar,herşey sende ve eşinde bitiyor,sen kendini ezdirmişsin arkadaşım..baştan yalnış yapmışsın ..şimdiden sonra ne değişir bilemem.

Allah sabır versin,bencede herşey kocanda bitiyor.kayınvaliden kiranı veriyo diye onun yanlış davranması senin de onunkarşısında ezilmeni gerektirmezki,herkese haddini bildirmenin kibar bir yolu vardır.bence senin kocan annesi kirayı versede vermesede annesinin hakimiyeti altında ezilen bir insan,ya da ana kuzusu mu diyim ne diyim bilemedim.yanlış bişey yazmak istemiyorum,sakın hakaret ediyorum filan sanma.hele kaynını zaten uyarması gerekir.bence sen kocanın gözün bir an evvel açmaya bak.artık onun ailesi annesi ve kardeşi değil,sen ve bebeğiniz!!! kirasını karşılayabilceğiniz bir yere taşının,yaşam standartlarınızı düşrün gerekirse ama huzurunuz yerinde olsun cnm

siz bir aile değilmisiniz?o ödüyor onun dediği olur,bu ödüyor onun dediği olur da ne demek..madem öyle bir mantık var ,sizin eşiniz çalışıyor ,hiç mi evin bir ihtiyacını karşılamıyor..ne biliyim faturaları ödüyorsa o zaman o da ben ödedim elektirkler kapanacak mı diyecek yani? eşinizin de ayrılmak istememesini anlayamadım..her b,rlikte yaşayacaksınız ,onlar olmayacak hemde siz çalışıp kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız..tam bir aile olacaksınız,huzurunuz olacak..eşinizin isteksizliğini anlayamadım..

konuyu doğru yere açmışsın canım.kaynın neden sizde kalıyorki kayınvaliden hayattaymış herşeye gidip gelmene karıştığına görede aynı şehirde yaşıyorsunuz demekki neden kaynın sizde?

CADIARZUYaptığı iyiliği başıma kalkıyor diyorsun.en sevmediğim bi davranış.benneyaptımkisende ezik durma herşeye karıştırma o evde sende yaşıyorsun yapma dediklerini bak öyle yaptıkça kendini bişey sanmış bi arkadaşın dediği gibi sivri dilli olmak lazım.aslında eşinde iş yok çok pasif:tomato:

Kirayı kayınvaliden neden ödüyor? Sizin durumunuz yok mu?
En baştan böyle bir düzeni neden kabul ettin ki?

Kirayı veren kayınvalide ise, orayı kendi evi olarak görmesi ve kaynınında kendi evi gibi davranması normal, bu sana ya da bana ters gelse de..

Yapacak tek şey var, başka eve çıkıp kendi hayatınızı kurmak..Bunun için de eşini bir şekilde razı etmekten başka çaren yok..
Bunun haricinde yapacağın herşey sadece geçici çareler olur ama net çöüzm olmaz..

Şu anda ortak bir hayat paylaştığınız için, her kafadan ses çıkması olağan şeyler....

neden kıranızı o ödüyor anlamadım..ama demekkı ogluna sahıp cıkmak ve yardımcı olmak ıstıyor..ama sahıp cıkıyor ,,kiranızı ödüyor dıye de sana ıskence yapmasına veya köle gıbı kullanmasına ızın verme...ama sununda degerını bıl en azından sıze sahıp cıkıyor..kaynına gelınce pek tasvıp ettıgım bır olay degıl..ne demek evıne arkadaslarını falan getırıp ıcıyor..annesı kırayı ödüyor dıyemı bu hakkı kendınde buluyor..neden kaynananla kalmıyorda sızınle kalıyor..allah allah

annesi yaşarken kaynınızın gelip sizde kalması çok yanlış bir davranış.. birde üzerine içki içen arkadaşlarını getiriyor..

kaynanayı geçiyorum ben, en önemli sebep bu , o evden ayrılmanız için. eşiniz hiçmi aklına kötü birşey getirmiyor? ne demek.. evde gencecik kadın var.. kayın olacak şahıs arkadaşlarını getirip içki içiyor ..bu nasıl bir zihniyet? eşinizin buna göz yumuyor olması tuhaf geldi..

bunları ailenizle paylaşmalıydınız..

açıkçası ben böyle eşe de kayına da güvenmezdim..

neden kıranızı o ödüyor anlamadım..ama demekkı ogluna sahıp cıkmak ve yardımcı olmak ıstıyor..ama sahıp cıkıyor ,,kiranızı ödüyor dıye de sana ıskence yapmasına veya köle gıbı kullanmasına ızın verme...ama sununda degerını bıl en azından sıze sahıp cıkıyor..kaynına gelınce pek tasvıp ettıgım bır olay degıl..ne demek evıne arkadaslarını falan getırıp ıcıyor..annesı kırayı ödüyor dıyemı bu hakkı kendınde buluyor..neden kaynananla kalmıyorda sızınle kalıyor..allah allah

Anlattıklarına göre işkence yaptığını sanmıyorum..

Bu arada kirayı ödediğine göre, kaynının da orda yaşaması şartıyla belki kirayı ödüyordur kayınvalidesi.CADIARZU
.Ayrıntıları bilemeyiz..CADIARZU

Ehh kaynı da bekar adam evine arkadaş da çağırmak ister, yeri gelir parti de vermek ister..

Yani demem o ki canınıza tak ettiyse ''biz kendi kiramızı kendimiz verip, kendi düzenizimiz kurucaz'' deyip ayrılın..

Bu kadar basit.

sizin ev, evlikten çıkmış ,meyhaneye dönmüş ..
oh ,bekar erkeklerin gelip ,kafa çektiği bir yer. valla böyle bir evlilik çok zor. bir yandan kaynana baskısı bir yandan kaynınız ve içki alemleri.
izmire gitmeniz en doğrusu. aileniz orada, sanırım. bebeği anneye bırakırsınız. sizde çalışırsınız. kiranızı ödersiniz. kimsede size hükmetme hakkını, bulmaz. eşinize bunu baskısını şimdiden yapmaya başlayın. restinizi çekin..

ay canım ya sen ne yap et izmire taşın bence kendine çalış kimseye muhtaç olma.benim kaynanada öyle gerçi o bize zırnık koklatmaz ama kırk yılın başında elinde bir poşet meyvayla gelir elli kere ödediği ücreti öder ..ya bu görgü meselesi.seviyesizlik.

oncelıkle selam ben 2 yıllık evlıyım ve esım ben kaynım ve oglum yasıyoruz bızım kıramızı kayınvalıdem karsılıyo ve buyuzden evımın ıcıne cok fazla karısıyo hep benı yonlendırıyo hıc benım fıkrımı sormuyo sankı ben onun yardımcısıymısım gıbı onu yap suraya gıt gıbı,kaynım desenız baslıbasına dert cok sorumsuz evıme zamanında arkadaslarını cagırıp ıckı ıcen kısılıkte bırı ve ben artık dayanamıyorum ınanın oglum olmasa dıyorum oldur kendını kurtar esım butun olayları bılıyo ama sesını hıc cıkarmıyo benı korumuyo,benım aılem ızmırde burda kımsem yok oyuzden cocugumu bırakıp calısamıyorum eesımın ısını ızmıre aldırma ımkanıda var ben dıyorum ızmıre tasınalım annem cocuga baksın ben calısayım kımseye muhtac olmayalım cunku kıramızı odedıgı m ıcın karısıyo ve ben sınıra geldım bana her defasında benımle yasayan kısı bazı seylere goz yumcak dıyo bende kırayı odedıgı ıcın sesımı cıkaramıyorum ezdırıyorum kendımı cunku onda muhtac kalıyoruz ben calısmadıgım surece neolur bana yardımcı olun duzuncelerınızı beklıyorum ne yapmam gerek esımıde ıkna edemıyorum cıldırcam artık ben hayattan cokmu sey ıstıyorum dıye dusunuyorum tek ıstedıgım kımseye muhtac olmadan yasamak:(:1no2:

Canım, durumunun çok zor olduğunu kabul ediyorum, ama evlenirken bunu kabul ederek evlenmedin mi??? Sonradan mı çıktı bu kaynınla oturma meselesi... Kirayı kayınvalidenin ödeyeceğini bilmiyormuydun.... Tahmin etmen gerekirdi böyle olacağını.. Kaynanalar kira ödemedikleri halde ellerine geçen her fırsatta gelinlerine karışmaya bu kadar meraklıyken seninkinin karışmayacağını düşünedin herhalde değilmi...

Ayrıca o evde kaynınla beraber yaşıyorsunuz, sen nasıl kendi misafirlerini çağırıyorsan o da kendi arkadaşlarını çağırabilir ister içki içer ister çay.. bence burada kaynına kızmakla hata yapıyorsun.. Arkadaşarını benim evime çağırıp içki içti diyerek orası sadece senin evin değil ki aynı zamanda onun da evi...
Kaynana konusunda bişey diyemiycem..
En doğrusu madem imkanınız var Annenin yakınına taşının, eşin tayinini istesin, bebeğe annebn baksın sen de çalış....

Kirayı kayınvaliden neden ödüyor? Sizin durumunuz yok mu?
En baştan böyle bir düzeni neden kabul ettin ki?

Kirayı veren kayınvalide ise, orayı kendi evi olarak görmesi ve kaynınında kendi evi gibi davranması normal, bu sana ya da bana ters gelse de..

Yapacak tek şey var, başka eve çıkıp kendi hayatınızı kurmak..Bunun için de eşini bir şekilde razı etmekten başka çaren yok..
Bunun haricinde yapacağın herşey sadece geçici çareler olur ama net çöüzm olmaz..

Şu anda ortak bir hayat paylaştığınız için, her kafadan ses çıkması olağan şeyler....

denşz güneş cim, ilk mesajı okuduktan sonra yorum yaptım sonra diğer yorumları okuyayım deyince birebir seninle aynı yorumu yapmışolduğumuzu gördüm... Tekrar olmuş... Aynnen katılıyorum da diyebilirmişim....

Back