sigara böreği de konuyo, ben hiç koymadım benim buzdolabının dondurucusu o yüzden çok fazla bişey yapamıyorum, anca kışlık hazırlıyorum, domates, karnıyarıklık, biber ve patlıcan közleme, bazen sadece yaprak ve sarma içi bazen de sarılmı ş haliyle, haşlamalık mısır, şeftali, börülce taze fasülye yemekleri filan koyuyorum, annemler her zaman saç böreği yaparlar, annemin ayrı dondurucusu var, bu ara kardeşimin düğün olduğu için önceden bi sürü yapıp dondurucuya attı, tavada ısıttınmı tazecik oluyo, sonra ben bezelye filan koyuyorum, nohut haşlayıp koyuyorum, yemek yada pilav yapacağım zaman nohudum elimde hazır bulunuyo, yemeklikleri ve domatesi çok fazla pişirmeden biraz haşlayarak ve içine az zeytinyağı ve biraz tuz koyarak yapıyorum, yaprağı kimisi çiğ koyuyomuş ama çiğ kokusu oluyo güzel olmuyo diyenler var, ben hep kaynar suda yeşilini bozup öyle koyarım, çok fazla haşlayınca olmaz, dondurucuya girince zaten yapraklar biraz yıpranıyo, bi de çok haşlarsan dağılır, şeftaliyi de o kocaman sert şeftalilerden alıyorum, kabuklarını syuorum çekirdeklerini çıkartıp birer pişirimlik koyuyorum, çğ koycaksın onu, çıkartırnca zaten şeftaliler yumuşuyo, kompostosunu çok sevdğimiz için kışın bol bol yaparım, bi arkadaşım da kurabiye yapıp saklama kaplarıyla dondurucuya koyduğunu söylemişti, misafiri geldiğinde mikro dalgada ısıtıveriyomuş, başka aklıma geelen yok canım olursa yazarım yine