• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadalar Dondurucuya neler yapp koyuyorsunuz? Burada beraber paylaalm m?

birgxuxl38

biricigim benim
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
1.423
7
116
37
Almanya
slm arkadaslar bende bugün uzun zamandir istiyordum büyük bi dondurucu esimde bugün almis ve artik icini doldurmak icin yavasdan basladim bende en basta

5 kilo manti yaptirip koyacagim
yaprak sarmasi
kizartilmis karniyariklik patlican
bide bugün hamur isi yaptirdim ondan
tavuk felan zaten klasik seyler

baska neler koyabiliriz CADIARZU

közlenmiş bibr patlıcan taze fasulye pişmiş yada çiğ sigara böreği sarılmış kompostoluk meyveler

bende yapıyorum aklıma gelenlerı yazıyım

barbunya-bezelye-börülce-kırmızı bıber kızartma-patlıcan kızartma-vişne-börekler filan

domates-biberli domates (menemenlik için harika oluyo)-

arkadaşlar bir de benim gibi derindondurucu cahilleri için nasıl koyduğunuzu da yazsanız,rica etsem,yani çiğden mi pişirerek mi haşlayarak mı....

icli kofte, kuru kofte, corbalik kofte yani koftenin her turlusu:), haslanmis nohut, taze fasulye(pilav ve corbalara ekliyorum hazir haslanmis iyi oluyor),pugaca, kuru patlican, biber,taze fasulye, yaprak vs...

sigara böreği de konuyo, ben hiç koymadım benim buzdolabının dondurucusu o yüzden çok fazla bişey yapamıyorum, anca kışlık hazırlıyorum, domates, karnıyarıklık, biber ve patlıcan közleme, bazen sadece yaprak ve sarma içi bazen de sarılmı ş haliyle, haşlamalık mısır, şeftali, börülce taze fasülye yemekleri filan koyuyorum, annemler her zaman saç böreği yaparlar, annemin ayrı dondurucusu var, bu ara kardeşimin düğün olduğu için önceden bi sürü yapıp dondurucuya attı, tavada ısıttınmı tazecik oluyo, sonra ben bezelye filan koyuyorum, nohut haşlayıp koyuyorum, yemek yada pilav yapacağım zaman nohudum elimde hazır bulunuyo, yemeklikleri ve domatesi çok fazla pişirmeden biraz haşlayarak ve içine az zeytinyağı ve biraz tuz koyarak yapıyorum, yaprağı kimisi çiğ koyuyomuş ama çiğ kokusu oluyo güzel olmuyo diyenler var, ben hep kaynar suda yeşilini bozup öyle koyarım, çok fazla haşlayınca olmaz, dondurucuya girince zaten yapraklar biraz yıpranıyo, bi de çok haşlarsan dağılır, şeftaliyi de o kocaman sert şeftalilerden alıyorum, kabuklarını syuorum çekirdeklerini çıkartıp birer pişirimlik koyuyorum, çğ koycaksın onu, çıkartırnca zaten şeftaliler yumuşuyo, kompostosunu çok sevdğimiz için kışın bol bol yaparım, bi arkadaşım da kurabiye yapıp saklama kaplarıyla dondurucuya koyduğunu söylemişti, misafiri geldiğinde mikro dalgada ısıtıveriyomuş, başka aklıma geelen yok canım olursa yazarım yine

ben de ilk kez gecen sene hazırlık yapmıstım kıs için buzdolabının dondurucu kısmına..
taze fasulye,bamya,barbunya,börülce,patlıcan kızartması,közlenmiş kırmızı biber ve yemeklere koymak için pişmiş domates rendesi..
bütün kıs cok iyi gitti..özelikle domates ve taze fasulye benım favorım ınsan kısın degısık sebze arıyor..
nasıl yaptıgıma gelince ben de acemiyim esasında annemden tarıf almıstım ama sanırım hafıf ateşte domatesle öldürüyordum sebzeleri..sogan falan koymadan mesela taze fasulyeyi cok az zeytin yagıyla ve bol domates rendesi ile kısık ateste çeviriyordum öyle uzun uzun degıl rengi dönene kadar hafif öldürcen der ya eskiler öyle işte:) sonra soguyunca buzdolabı posetlerıne ıyıce havasını alarak koyup agzını baglıyordum..kırmızı biberi fırında közleyip kabuklarını soyduktan sonra aynı sekilde poşetliyordum..barbunya normal ayıklayıp yıkayıp dırek çiğden poşetliyorum..
hemen hemen sebzelerin konusu barbunya hariç aynı..su falan eklemeden az yagda domatesle öldürüyon o kadar..sonra kısın dolaptan cıkarmadan biraz sogan cevırırsın yagda ustune aynen koy hafıf karıstır tuz baharat derken hop yemegın hazır yaz gibi hem de lezzetli..
bunun dışında ara ara poğaça yapar atarım dolaba..onu da pişiriyorum mayalı hamurdan bolca..sonra soguyunca posetlıyorum ama dıkkat ettıgım nokta posetlerın ıcındekı havayı ıyıce bosaltmak..benım bıldıklerım bu kadar:)
zahmetlı ama kısa yemesı de guzel oluyor

Back