son cumhurbaşkanı erdoğan olacak. ak partiyi bırakıp da cumhurbaşkanı olursa parti çöker diye ağlayanlar ve bu duruma sevinenler de var. fakat kazın ayağı öyle değil gibi duruyor. son cumhurbaşkanı erdoğan olacak çünkü başkanlık sistemine geçilecek. yani başbakan erdoğan ya da cumhurbaşkanı erdoğan değil, başkan erdoğan olacak. çünkü erdoğan gücü sevdi ve hepsinin kendinde toplanmasını hem istiyor, hem de bunu kendinde hak görüyor.
ancak ne var ki pek övdükleri başkanlık sisteminin bizim gibi demokrasinin teorikte kaldığı, giderek teokrasiye kaydığı bir ülkede uygulanabilirliği hepimizi daha da ayrıştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. sonuç olarak padişahım çok yaşa nidalarına sayılı günler kaldı da diyebiliriz.
Adam kazık çaktı gitmiyor ya.Gerçi böyle memleketi bulmuş gidip napsın.Yalnız muhalefette öyle seyredecek mi yine.Birleşip karşısına güçlü bir aday çıkarmazsa da yazıklar olsun derim.Aksi ihtimalde tabi ki erdoğan seçilir ne yapsa oy verecek bir kesim var elinde.Seçildikten sonra başkanlık sisteminimi getirir,yoksa bu makam çok rahatmış diyerek Çankaya noterliği görevini devam mı ettirir bilinmez.Ama canı ne isterse yapacağı kesin.
Valla muhalefet kimi aday yaparsa yapsın yine Erdoğan seçilecektir.
Ya deme öyleBoşa kendimizi paralıyoruz sanırım,ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarırsak umudum var aslında.Ama dediğim gibi muhalefetten de pek ümidim yok.Herkes kendi adayını çıkarır böylece erdoğan kazanır.Bizde ki ayrılık onun işine yarıyor.Ama gerçekten artık en azından cumhurbaşkanı olmasın bari ya bu ne böyle !
Bir arkadaşım var koyu akp li Ankara'da mitingine gitmişti yerel seçimler sırasında çıkmış arkadaşını üstüne 'Padişahım çok yaşa!Padişahım çok yaşa!!' diye bağırmış.Erdoğan'ın da hoşuna gitmiş tabi selam vermiş gülümsemiş :)).Ben bu yerel seçimlerden sonra siyasete küstüm yemin ederim insanların bu kadar gözlerinin kör olmasına dayanamıyorum..Sorun muhalefette mi insanlarda mı o da muamma hakkımızda hayırlısı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?