• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arınç: "yüzde yüz adayımız Erdoğan"

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
16.262
32.578
598
34
Cumhurbaşkanı seçimi; hafta sonu da gündemdeydi... Hükümet kanadından çarpıcı açıklamalar yapıldı... Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, net mesaj verdi, "adayımız Erdoğan'dır" dedi... Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da konuştu, o da "başbakanımızın köşk ihtimali daha güçlü" diyerek Erdoğan'ı işaret etti... Başbakan ise, henüz bu iddiaları doğrulamış değil.. Erdoğan, istişare sürecinin devam ettiğini söyledi.
"MERAK VAR KİM CUMHURBAŞKANI OLACAK KİM KAZANACAK MERAK EDİLİYOR ....BU PARTİ NE OLACAK "

Siyaset artık Cumhurbaşkanı seçimine kilitleniyor. Verilen mesajlar da giderek netleşiyor. O mesajlardan biri de Bursa'da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

"BAŞBAKANIMIZ 12 SENEDİR, ÇİZGİSİ HEP YÜKSEKLERDE BİR BAŞBAKANDIR. CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA YÜZDE YÜZ ADAYIMIZIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDUĞUNU BİLİYOR VE BUNA İNANIYORUZ."

Arınç, daha önce de Erdoğan'ın aday olmaması halinde Köşk için en güçlü adayın Abdullah Gül olduğunu söylemişti. Arınç, Köşk için Başbakan Erdoğan'ın ismini telaffuz etti. Gerekçesini de açıkladı.

"İNŞALLAH FARKLI SÖYLEYEN BİRKAÇ KİŞİ OLUR, ONLARIN DA KENDİLERİNE GÖRE GEREKÇELERİ VARDIR AMA BU İŞİ 12 SENE SONRA YÜZDE YÜZ HAK EDEN, BAŞIMIZI GÖKLERE DEĞDİRECEK KADAR BÜYÜK BAŞARILARIN SAHİBİ BİR İNSANIN ARTIK TÜRKİYE'DE İLK DEFA HALKIN OYLARIYLA SEÇİLEN BİR CUMHURBAŞKANI OLMASINI HEPİMİZ ARZU EDERİZ"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da konuştu. Beşir Atalay da , Erdoğan'ı işaret etti.

"PARTİMİZDE, PARTİMİZİN KARAR ORGANLARINDA DA BAŞBAKANIMIZIN KÖŞK'E GİTMESİYLE İLGİLİ CİDDİ BİR TALEP VAR. 2007 YILINI DA YAŞADIK BİZ. 2007 YILINDA BÜYÜK TEREDDÜT VARDI, BAŞBAKANIMIZIN PARTİDE KALMASI YÖNÜNDE BİR TALEP VARDI. ŞİMDİ ARTIK İNSANLAR O ISRARI SÜRDÜREMİYOR, "

Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de mesaj gönderdi.

"BAŞBAKANIMIZIN KÖŞK İHTİMALİ DAHA GÜÇLÜ ŞU ANDA, BÜTÜN BU DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARELERDEN SONRA. AMA BİZİM GÖNLÜMÜZ, TABİİ CUMHURBAŞKANIMIZIN DA, BAŞBAKANIMIZIN KÖŞK İLE İLGİLİ KARARINDAN SONRA CUMHURBAŞKANIMIZIN KENDİ DAVASINDAN, MİSYONUNDAN VE BU HAREKETTEN KOPMAMASI VE GELECEĞİNDE YİNE ÖNEMLİ SÖZ SAHİBİ OLMASI. ÇÜNKÜ 2015 SEÇİMİNİ BİZ ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ. "

Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Saadet Partisi'nden de dikkat çeken bir açıklama geldi.

"SAADET PARTİSİ HEM ALDIĞI OY ORANI BAKIMINDAN, HEM DE HİTAP ETTİĞİ KİTLE YÖNÜNDEN, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN ANAHTAR PARTİSİ HALİNE GELMİŞTİR. SAADET PARTİSİ SON SEÇİMLERDE, TÜRKİYE GENELİNE HİTAP EDEN OY DAĞILIMI İLE DİKKAT ÇEKMİŞTİR. SAADET PARTİSİ KARADENİZ’DE OLDUĞU KADAR AKDENİZ’DE DE VARDIR. DOĞU ANADOLU’DA OLDUĞU KADAR BATI’DA DA VARDIR."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin adayın ismine göre hareket etmeyeceğinin altını çizdi.

"KİM CUMHURBAŞKANI OLACAK?’ SORUSU DEĞİL, ‘NASIL BİR CUMHURBAŞKANI?’ SORUSUDUR. KURULU DÜZENDEN YANA OLACAKSA, SÖMÜRGECİ EKONOMİDEN YANA DURACAKSA, BEYLERDEN, ZADEGANLARDAN, KÜRESEL BARONLARDAN YANA OLACAKSA, AB’NİN ABD’NİN TALİMATINA PÜR DİKKAT KESİLİP, MİLLETİN FERYADINI DUYMAZDAN GELECEKSE, ADI AHMET OLMUŞ, MEHMET OLMUŞ NE FARK EDER."

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=55513#.U2d6MIF_srU

Bencede aday olacak ve seçilecek zaten ne fark ediyorki hep onun istediği olmuyor mu zaten?
Benim gönlümden geçen tarafsız bir Cumhurbaşkanı olması.

son cumhurbaşkanı erdoğan olacak. ak partiyi bırakıp da cumhurbaşkanı olursa parti çöker diye ağlayanlar ve bu duruma sevinenler de var. fakat kazın ayağı öyle değil gibi duruyor. son cumhurbaşkanı erdoğan olacak çünkü başkanlık sistemine geçilecek. yani başbakan erdoğan ya da cumhurbaşkanı erdoğan değil, başkan erdoğan olacak. çünkü erdoğan gücü sevdi ve hepsinin kendinde toplanmasını hem istiyor, hem de bunu kendinde hak görüyor.
ancak ne var ki pek övdükleri başkanlık sisteminin bizim gibi demokrasinin teorikte kaldığı, giderek teokrasiye kaydığı bir ülkede uygulanabilirliği hepimizi daha da ayrıştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. sonuç olarak padişahım çok yaşa nidalarına sayılı günler kaldı da diyebiliriz.

son cumhurbaşkanı erdoğan olacak. ak partiyi bırakıp da cumhurbaşkanı olursa parti çöker diye ağlayanlar ve bu duruma sevinenler de var. fakat kazın ayağı öyle değil gibi duruyor. son cumhurbaşkanı erdoğan olacak çünkü başkanlık sistemine geçilecek. yani başbakan erdoğan ya da cumhurbaşkanı erdoğan değil, başkan erdoğan olacak. çünkü erdoğan gücü sevdi ve hepsinin kendinde toplanmasını hem istiyor, hem de bunu kendinde hak görüyor.
ancak ne var ki pek övdükleri başkanlık sisteminin bizim gibi demokrasinin teorikte kaldığı, giderek teokrasiye kaydığı bir ülkede uygulanabilirliği hepimizi daha da ayrıştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. sonuç olarak padişahım çok yaşa nidalarına sayılı günler kaldı da diyebiliriz.

Bende böyle düşünüyorum. Çok kısa Cumhurbaşkanlığı yapıp Başkanlık sistemine geçecek.
O yüzden AKP'nin çökeceğini düşünmek yanlış olur.

Adam kazık çaktı gitmiyor ya.Gerçi böyle memleketi bulmuş gidip napsın.Yalnız muhalefette öyle seyredecek mi yine.Birleşip karşısına güçlü bir aday çıkarmazsa da yazıklar olsun derim.Aksi ihtimalde tabi ki erdoğan seçilir ne yapsa oy verecek bir kesim var elinde.Seçildikten sonra başkanlık sisteminimi getirir,yoksa bu makam çok rahatmış diyerek Çankaya noterliği görevini devam mı ettirir bilinmez.Ama canı ne isterse yapacağı kesin.

Adam kazık çaktı gitmiyor ya.Gerçi böyle memleketi bulmuş gidip napsın.Yalnız muhalefette öyle seyredecek mi yine.Birleşip karşısına güçlü bir aday çıkarmazsa da yazıklar olsun derim.Aksi ihtimalde tabi ki erdoğan seçilir ne yapsa oy verecek bir kesim var elinde.Seçildikten sonra başkanlık sisteminimi getirir,yoksa bu makam çok rahatmış diyerek Çankaya noterliği görevini devam mı ettirir bilinmez.Ama canı ne isterse yapacağı kesin.

Valla muhalefet kimi aday yaparsa yapsın yine Erdoğan seçilecektir.

Valla muhalefet kimi aday yaparsa yapsın yine Erdoğan seçilecektir.

Ya deme öyle :( Boşa kendimizi paralıyoruz sanırım,ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarırsak umudum var aslında.Ama dediğim gibi muhalefetten de pek ümidim yok.Herkes kendi adayını çıkarır böylece erdoğan kazanır.Bizde ki ayrılık onun işine yarıyor.Ama gerçekten artık en azından cumhurbaşkanı olmasın bari ya bu ne böyle !

Ya deme öyle :( Boşa kendimizi paralıyoruz sanırım,ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarırsak umudum var aslında.Ama dediğim gibi muhalefetten de pek ümidim yok.Herkes kendi adayını çıkarır böylece erdoğan kazanır.Bizde ki ayrılık onun işine yarıyor.Ama gerçekten artık en azından cumhurbaşkanı olmasın bari ya bu ne böyle !

Bence de herkes kendi adayını çıkarır yine Erdoğan kazanır.
Ülkenin %50'si bir şekilde birleşiyorda geri kalan %50 birbirinden çok ayrı o yüzden hep AKP kazanıyor

erdoğan için cumhurbaşkanlığı pasif kalır.o nedenle başkanlık sistemine geçileceğine ben de inanıyorum.çok yazık asıl erdoğanın istediği padişahlık sistemi:50:

Bir arkadaşım var koyu akp li Ankara'da mitingine gitmişti yerel seçimler sırasında çıkmış arkadaşını üstüne 'Padişahım çok yaşa!Padişahım çok yaşa!!' diye bağırmış.Erdoğan'ın da hoşuna gitmiş tabi selam vermiş gülümsemiş :)).Ben bu yerel seçimlerden sonra siyasete küstüm yemin ederim insanların bu kadar gözlerinin kör olmasına dayanamıyorum..Sorun muhalefette mi insanlarda mı o da muamma hakkımızda hayırlısı olsun..

Bir arkadaşım var koyu akp li Ankara'da mitingine gitmişti yerel seçimler sırasında çıkmış arkadaşını üstüne 'Padişahım çok yaşa!Padişahım çok yaşa!!' diye bağırmış.Erdoğan'ın da hoşuna gitmiş tabi selam vermiş gülümsemiş :)).Ben bu yerel seçimlerden sonra siyasete küstüm yemin ederim insanların bu kadar gözlerinin kör olmasına dayanamıyorum..Sorun muhalefette mi insanlarda mı o da muamma hakkımızda hayırlısı olsun..

Sorun ne hükümette ne muhalefette bence sorun insanların 'padişahım çok yaşa'' demesinde.

Back