• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arılar :((((

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Kızlar kvmler cocuklar organik yesin diye köyde kucuk bir ev yaptırdılar bahçeye de birseyler ekiyorlar.arada bir g8dilip vakit geçiriliyor .Arılar çatıya epeyce yuva yapmış.hatta git-gide çoğaldı sanirim yuvalar.gecen gittik baya korktum.artik gidemiyorum.esim de ben ilaclayim falan diyor ama bence tehlikeli.esek arısı bir de.acaba profesyonel bir yardim bulabilir miyiz.hic başınıza geldi mi care bulan varsa söylerse sevinirim

Tam aricilik bilgisine hakim degilim ama arilarin ogul vermesi denilen sey boyle bir sey galiba kovanlarindan baska bir yerde uruyorlar, sakin ilaclamasin esiniz. Bulundugunuz bolgeye bakan belediyeye haber verin ekip vs gonderip aldirirlar doganin dongusu icin arilar cok onemli.
Yasadigim yerde bazi kurum ve kuruluslar arilarin oldurulmemesi ve ilaclama yapilmamasi konusunda kamu spotu yayinlayip, bilinclendirme yapiyor. Konunuzu okuyunca aklima geldi yoksa ben de cok korkarim.

Tam aricilik bilgisine hakim degilim ama arilarin ogul vermesi denilen sey boyle bir sey galiba kovanlarindan baska bir yerde uruyorlar, sakin ilaclamasin esiniz. Bulundugunuz bolgeye bakan belediyeye haber verin ekip vs gonderip aldirirlar doganin dongusu icin arilar cok onemli.
Yasadigim yerde bazi kurum ve kuruluslar arilarin oldurulmemesi ve ilaclama yapilmamasi konusunda kamu spotu yayinlayip, bilinclendirme yapiyor. Konunuzu okuyunca aklima geldi yoksa ben de cok korkarim.
Belediye ilgilenir mi bilemiyorum ki

Benim evimin catisina yuvaa yapmislardi. Ilaclama sirketini aradik bal arisiysa mudahele edemeyiz (sarıcan ariydi) degilse ilaclariz ama bu cozum olmaz kralice ari cikip yuva dağılmadıkça devam eder demişti. Esim duman tutup arilari kacirdi sonra da su insaat isinde kullanilan kopukten sıkıp doldurdu tum bosluklari ama sonra baska bir yerden girdiler. Iceri girip yuvayi tamamiyle almak gerekiyormus

kendi başına ilaçlarsa saldırabilirler. yuvasını bozsanız bile yuvanın olduğu yerden ayrılmıyolar bir de. bence kendiniz bi işe kalkışmayın. belediye fen işleri ilgilenebilir ya da orman genel müdürlüğü filan.

Ozel kostum giyip gelen elemanlari oluyor, devletin bir kurumu ilgilenir ama o belediye mi emin olamadim simdi ☺ muhtara bir sorun ya da bir telefon acin belediyeye soylerler.
Evet ariycam yarin.esim ilgilenmezler zaten diye aramıyor.
Öldürmeyin arılar bizim için çok önemli hatta arılar ölürse insanlık 4 yıl yaşayabilir diye bir yazı var bi belediyeyi falan arayın veteriner islerini
onlar öldürmez mi ki zaten.tabi eğer birseyler yaparlarsa.
Benim evimin catisina yuvaa yapmislardi. Ilaclama sirketini aradik bal arisiysa mudahele edemeyiz (sarıcan ariydi) degilse ilaclariz ama bu cozum olmaz kralice ari cikip yuva dağılmadıkça devam eder demişti. Esim duman tutup arilari kacirdi sonra da su insaat isinde kullanilan kopukten sıkıp doldurdu tum bosluklari ama sonra baska bir yerden girdiler. Iceri girip yuvayi tamamiyle almak gerekiyormus
yuvayı dağıtabilmek de ist3 bizim yapabileceğimiz birsey degil heralde.keske yardim etseler .
kendi başına ilaçlarsa saldırabilirler. yuvasını bozsanız bile yuvanın olduğu yerden ayrılmıyolar bir de. bence kendiniz bi işe kalkışmayın. belediye fen işleri ilgilenebilir ya da orman genel müdürlüğü filan.
insallah yarın bu ise bakicam.
Sakın ilâçlamayın.
öldürmeyin mi demek istiyorsunuz.baska turlu mumkunse keske öldürmeyelim

Destek alın ve kıyafetli biri dumanla kaçırıp yuvayı bozsun.
Suçlu sizinkiler çünkü daha yuva yapılırken müdahale edilseydi şimdi kim bilir kac ari telef olacak. Yazık degil mi bir yandan da öldurmeyin kovun

Back
X