• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arifler anlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi dita
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dita

PeriliKöşkünPİreliKedisi
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
461
2
318
Bursa
Hepimizde sabır denilen bir olgu vardır. İnsan dan insana değişir bu olgu.

Kimi dayanıklıdır, kimi ise dayanıksızdır iskambil kagıdı hesabı....

Bu sabır öyle bir seydir ki, bazen başınıza çorapta örer, ruhunuzu da ele geçirir

siz farkın da olmadan. Sabır, sabretmek çeşitlidir kendi içinde. Bazen

bir eşe,sevgiliye,patrona,çoçugunuza, komşunuza v.s v.s liste uzar gider

Gelelim mevcuya sabırınızı sakata getiren bazı tipler vardır hayatımızda orda burda köşede

yanınız da ardınızda, bu tipler birilerinin damarına basıp, sonra da yarattığı ruhsal yıkımdan

(ki yaptıgını sanır) zevk alan zavallı mahluklardır.Gerginlik yaratmaktan hoşlanan tiplerdir

bir nevi hastalıklı ruh halide diyebiliriz.

Diyelim ki biri size kıl kaptı bir hesabı var kendince geçmişte yada dünde bugun de.

Ne yapacak değişik maskeler takarak karşınıza çıkar hazımsız ya üste çıkmak bak ben

daha sana neler yaparım mantıgın da oldugu için beyninizi dalgalandırmaya debelenir

e sizde altta kalacak değilsiniz tabii karşılıklı atışırsınız halbu ki tufaya gelmişsinizdir

onun da istediği budur zaten karşınıza gecerek gevrek gevrek guler vay be ben ne akıllı

insanım edasında. Halbu ki bilse geçiçi tatminlerde oldugunu çamur atmakla bir yerlere

gelemiyecegini o çamura kendinin saplanacagını. E sizde sabır taşısınız ya sabrın selamet

diye dayandıkça dayanırsınız...

Harp meraklısı budala, karşısında negatif enerjiyi boşaltacak bir muhatap bulamazsa

sadece kendine zarar verir.Tabi ki, hakkınızı aramanız gereken zamanlardan bahsetmiyorum.

Gereksiz kavgalardan ve gerginliklerden söz ediyorum.

Şimdi, “ohoo sen de bize koyunluk öğütlüyorsun” demeyiniz. Ne demek istediğimi

arifler anladı, anlamayanlara da onlar anlatsın artık.

Söylesin dursun, ne olacak? Bakar ki tınan yok; gider evde karısına çatar, çarşı pazarda ki insanlara

çatar,olmadı sokak kedisini tekmeler, o da olmadı ‘oturma organı’ gibi kalır savaş meydanında bir başına...

Affetmek ya da gerginlikleri uysallıkla karşılamak enayilik ya da onursuzluk değildir. Bilakis, kendi ruh sağlığınızı korumak adına, hinoğlu hinlere karşı alınmış bir önlemdir. Bırakın şimdi bana gurur, onur öyküleri anlatmayı. İnsan kendini biliyorsa ve kendinden eminse; üç kuruşluk adamların ettiği hakaretle kimliği bozulmaz, ya da onuru zedelenmez.

Sulh içinde yaşamak varken ne gerek var gerginliğe? Birbirimizin kafasını gözünü ortalığa saçmaya

deli boran gibi dellenmeye ne gerek var?

İnsanları cay poşetine benzetirim ben, sıcak suya atmadıgımız surece gercek renklerini

vermezler....

Arızalı, defolu, durustluk, bilgiçlik maskesi takınan insanlardan tanrı hepimizi korusun

diyerek nokta mı koyuyorum....

Alıntı

Affetmek ya da gerginlikleri uysallıkla karşılamak enayilik ya da onursuzluk değildir. Bilakis, kendi ruh sağlığınızı korumak adına, hinoğlu hinlere karşı alınmış bir önlemdir. Bırakın şimdi bana gurur, onur öyküleri anlatmayı. İnsan kendini biliyorsa ve kendinden eminse; üç kuruşluk adamların ettiği hakaretle kimliği bozulmaz, ya da onuru zedelenmez.

Sulh içinde yaşamak varken ne gerek var gerginliğe? Birbirimizin kafasını gözünü ortalığa saçmaya

deli boran gibi dellenmeye ne gerek var?

Bana söyleyecek söz kalmadı herşey burda açıkça söylenmiş zaten.Yalnız; affeden ,uysal olan insan ne yazık ki samimiyetsiz olarak nitelendiriliyor.İnsanlarla kavga eden ,kıran insanlarsa dobra oluyor.Ne kötü.Daha yazacak çok şey var ama gerek yok.:kahve:

Back