Bebek Beslenmesi arı mama ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bende aynı sorunun peşindeyim :)

Benim kızım prematüre olarak olarak doğmuştu. 4. ayını bitirdi. Anne sütü almıyor Mama olarak da aptamil 1 yiyordu. Tabi bir kaç gün öncesine kadar. doktor tavsiyesi ile 3,5 saatte bir mama vermeye başladım ama biberon ağzına gider gitmez kıyametler kopuyor. Eşimin tarafı arı mama diye tutturdu. Ama bildiğim kadarıyla arı mama günde en fazla 2 defa verilirmiş ve sadece kof bir şişkinlik yaparmış çocukta. Geri kalan zamanda da mama vermek gerekmiş. Ama nasıl yapacağımı şaşırdım. Benim gibi durumda olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Kızımı nasıl beslemeliyim. Dr. ek gıdalar için erken 5.5 ayından sonra başlarız demişti. Kızlar bana acil yardım edin ya :S

denizkarabay arkadaşım arı mama ve pirinç unu mamaları için ben de gün içinde 1 ya da 2 kez verilebilir diye biliyorum.aptamil içiyodu artık sevmiyo demişsin istersen önce başka markalardan mamalara yönelmeyi dene.belki başka mamalardan sevdikleri çıkabilir.benim bebeğim de önce aptamil içti sonra bıktı sma aldık ondan da sıkıldı hipp aldık, golden goat aldık...sıkıcı oluyo hakikaten..ama naapalım bizim bebeklerimiz de böyle seçici işte.çok şükür ek gıda bizi rahatlattı,şimdi 14 aylık..hala inek sütü ve aptamil içmez.gece yatmadan muhallebi yaparım pirinç unuyla, gün içinde de yoğurt yer,kahvaltıda peynirini de yiyor Rabbime şükür.Sağlıkla büyüsün bebişleriniz İnşaallah ek gıdalar rahatlatır, az kalmış sabret.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Seçici hemde nasıl seçiciler :) Aptamil den sonra SMA kullandım onuda 2 gün sonra istemedi :S sonra doktorumuz similac diye bir mama verdi onu kullanıyoruz şimdi ama gene sıkıldı gibi :) 2 gün önce dr gittik arı mamayı sordum şuanda kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi. Çocukların kemiklerine bir faydası yokmuş sadece pof bir şişkinlik yapıyor dedi. Ve şuanda vermememi söyledi...
Ek gıdalara bir başlayabilsem zaten senin demen gibi rahatlarım belki. Bide prematüre olduğu için de ayrı bir tedirginlik var bende....
Bütün bebeklerimizi allah bize bağıslasın zaten ama bazen delirtiyolar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…