• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aresizlik

hxuxlyacemre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2007
146
1
96
54
Kars
merhaba.arkadaşlar benim oğlum 4 yaşında anaokuluna gitmişti.bu yıl da 5 yaş grubuna kaydettirdim .Ama ilköğretime başlamadan 3 yıl önce anaokuluna gidicek.Bu da beni düşündürüyor.ilerde okul yaşı geldiğinde çabuk sıkılır mı diye.birde şunu düşünüyorum bazı aileler 6 aylık çocuklarını dahi 6 yaşına kadar kreşlerde büyütüyorlar.onlar için neden bir mahsuru yok.bu konuda fikri olan arkadaşların yardımını bekliyorum .şimdiden teşekürler

eğer yeterli vaktiniz varsa bence yapmayın. gerçekten de bebekliğinden beri okuyor olmak iğrenç bir duygu ve insanı okuldan inanılmaz soğutuyor.

ben okulda ilgi ve güleryüz gördüğü takdirde sıkılacağını düşünmüyorum.
sonuçta dı okul ama çocuğunuzu o yaşta alıpta başını kitaplara gömmüyorlar.çoğu zamanını oyun oynayarak geçiriyor çocuklar kreşte.sistem zaten oynayarak öğrenme üzerine kurulu.uyku saatleride var.
eğer mümkünse 3 yaşına kadar evde kalmasından,daha sonra haftada 2-3 günle başlayıp yavaş yavaş sosyal ortamlara sokulmasından yanayım çocuğun.

[ı]canım bende aynı şeylerden çok korkuyorum tamam belki kronick arkadaşımızın dediği gibi oynayarak öğrendiklerinden sıkılmazlar ama çocukların çok bunaldığı kanaatindeyim aynı ofiste çalıştığım bi arkadaşımın biri 4 biri 5 yaşında iki oğlu var kreşe veriyo ama o kadar zorlanıyoki çocuklar artık okula gitmek istemediklerini ve annelerininde onları bırkamamasını söyleyip ağlıyolar kendimi düşünüyorumda ne yapacam diye allah yardımcımız olsun biz çalışan kadınlar hep bu sorunu yaşayacağız er yada geç (allah evlat verirse)[/ı]

Ben oğlumu 3 yaşında mutlaka kreşe göndermeyi düşünüyorum. Birçok arkadaşımın bebekleri 3 yaşından da erken gitti şuana kadar hiçbiri bir sorunla karşılaşmadı. Benim oğlum tek çocuk ve öyle kalacak dolayısı ile arkadaşa, sosyal bir gruba ait olduğunu hissetmeye, aidiyet duymaya ihitiyacı olacağını düşünüyorum. Bunu da en iyi kreşler yapabilir. Oğluma paylaşmayı, kendini topluluk içinde en iyi şekilde ifade etmeyi, belki gerektiğinde karşı tarafa saldırmadan hakkını savunmayı en iyi okul öğretir gibi geliyor bana..

Bende göndermek istiyorum bende 3 yaş gibi başlıyacağım biz büyük şehirlerde yaşarken fazla sosyal olamıyoruz apartmanlara tıkılıp kaldık şuan bile bebeğim kendisi gibi küçükleri gördüğü zaman nasıl seviniyor hem orada daha önce arkadaşımızın dediği gibi daha çok oyun oynanıyor,ancak tek sorun çok iyi bir kreş olmalı.

Ben iki cocuk annesiyim, cocuklarimin ikiside okul öncesi 3 yil boyunca anaokuluna gitti. Anaokullarina giden cocuklarin daha avantajli oldugunu düsünüyorum. Kücük yasda sosyallesmeyi, kurallara uymayi, gurup olmayi, paylasmayi....ögreniyorlar. Daha cok seyler ögreniyorlar, hatta zeka gelisimine bile olumlu (oglumun zekasi bir hayli ortalamin üzerinde) katkisi oldugunu düsünüyorum. Zekanin gelisimi icin bir cok arac, gerec, materyal orda mevcut. Ilkokula uyumlari cok daha kolay oluyor. Bence endiseleriniz yersiz.

bu olaya 4 aylık bir bebek annesi olarak ben farklı bi şekilde yorum getirmek istiyorum benimde annem ve babam çalıştığı için 3 yaşında anaokuluna verilmişim bunu yaşayarak geçirmiş bi çocuk olarak ilkokula başlarken ve sonraki eğitimim boyunca yeni ortamlara girmekten hiç çekinmedim ve bundan kaynaklanan psikolojik sorunum hiç olmadı şimdi bunu erken yaşta sosyal bi ortama girmemden kaynaklandığı için olduğunu düşünüyorum önemli olan iyi bir öğretmen takip ve güvenli bir ortam

Back