Ardiyelerimizin resimlerini paylaşalım mı ?

elabusy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
138
16
Arkadaşlar benim evim 2+1
kızıma oda yapınca mecburen yatak odamızın balkonunu kapattırıp ardiye yapma ihtiyacı duyduk ....
fazla eşyalarımızı falan oraya kaldırdık ...
sizden ricam ardiyede olsa şirin bir görüntüye dönüştürmek istediğim balkonuma fikirler verebilecek evinizin ardiye olarak kullandığınız alanlarını bizimle paylaşmanız...En Büyük KK
kk'nın düzen delisi süper anneleri
eminim çok güzel resimler görcem şimdiden teşekkürler...:KK16:
keyifli bi topic olacağı fikrindeyim... peki sizce ?:KK54:

3. sayfada konuya fikir verebileceğini düşündüğüm resimler ekledim..

Son düzenleme:
vala benim ardiyem yok ,kilerim filanda yok öyle kapalı ,herşeyim yerlerinde ,fazla eşyam da yok ,kapı arkasında 2 halı sadece ,olanlar koyarsa bize de bakmak keyifli olur sizede fikir ..

Arkadaşlar benim evim 2+1
kızıma oda yapınca mecburen yatak odamızın balkonunu kapattırıp ardiye yapma ihtiyacı duyduk ....
fazla eşyalarımızı falan oraya kaldırdık ...
sizden ricam ardiyede olsa şirin bir görüntüye dönüştürmek istediğim balkonuma fikirler verebilecek evinizin ardiye olarak kullandığınız alanlarını bizimle paylaşmanız...En Büyük KK
kk'nın düzen delisi süper anneleri
eminim çok güzel resimler görcem şimdiden teşekkürler...:KK16:
keyifli bi topic olacağı fikrindeyim... peki sizce ?:KK54:

canım İKEA da dolap içi çözümler var. düzenleyiciler. netten bakabilirsin. en azından ortalıkta karışıklık olmaz. bir de mesela ayakabı kutusu gibi karton vs kutuları yapışkan folyoyla kaplayıp ıvır zıvırı doldurur üstlerini etiketleyip üstüste koyarsın.yatak yorgan gibi fazlalıklarsa hurçla mutlaka. aklıma gelenler bunlar.

ardıyem yok kılerım yok
balkonda bır kısım kapalı kombı camasır makınenm deterjan kutularım soganım patatesım ıste kovalarım toz bezlerım vs orada duruyor :)

Benim de bazı eşyalarım küçük tuvaletimde
mesela çamaşır askısı, elektrik süpürgesi
patates ve soğanlar da balkonda kovanın içinde durması beni sinir ediyo, daha şık bişey istiyorum koymak için
bide balkonu süpürmek için çalı süpürgem var balkonda ona da gıcık oluyorum, nereye koysam onu bilemedim
benim sadece mutfakta balkon var, yatak odamda da balkon olsaydı iyi olurdu,orasını kapatıp dolap yaptırırdım

kiracı ve tayinci olarak benim eşyalarımı koyduğum koliler , yun yorganlarım yastıklar vs.. hepsini bi odadas erili duruyordu eşimde dursun bu odaya gelen giden yok dıyordu ama benım içim rahat etmedi.. bi arara dolap fiyatlarına bakındım fazla değildi ancak tekrar tayın cıktıgığında tasınmak dert olacagından bende bez dolap aldım 2tane 25tl lıklerden (en adisinden yani)

bez dolabı tavanı derin olan balkona koydum güzelce içini kolilerimi katlayıp katlayıp doldurdum..kışlık ayakkabılarımızıda yıkayıp kuruttuktuktan sonra dolabın kuytuda kalan tarafına koydum poşetleyip..dolabın üstünede bi naylon toz olup ıslanmasın diye en ustunede çarşaflarımdan birini heba ettim ve güzelce sarmalayıp iğneledim..

diğer bez dolabıda o kullanmadığımız odada köşeye koydum içine yün,elyaf,silikon yorganlarımı,battaniyelerimi ve misafirlik nevresim ve pikelerimi..misafirlik el ve banyo havlularını ve yine misafirlik seccade ve namaz ortülerinide koydum..dolaba örtü örttüm nede olsa misafir diye toz moz olursa hani girmesin diye üstünede kavanozlardaki erzaklarımı koydum (bakliyat özellıkle çok alıyoruz mutfak haricinde ikinci bi buyukce kavanoza koyuyorum ben)..kapı arkadasınada supurgemı,viledamı filan koydum görükmeyecek şekilde..böylece bi oda daha kazandırmıs oldum evime... :)

şimdi eşim diyorki aa bize 2+1 yetecekmiş (3+1deyizde) .. ilk aldığımda dolapları gereksiz görüp kızmıstı şimdi güzelce yerleştirince bi düzen olunca yani 3.bi odanın bize çok geldiğini anladı nihayett :KK23::KK4:

konu sahıbı arkadasım madem ev sizin..yerınızde olsam dolap yaptırırdım marangozcuya ölcülerinizi verin.. dikdörtgen balkonunuz oldugunu varsayıyoırum en dibine yukluk tarzı dolap yaptırabilirsiniz..

Benim de bazı eşyalarım küçük tuvaletimde
mesela çamaşır askısı, elektrik süpürgesi
patates ve soğanlar da balkonda kovanın içinde durması beni sinir ediyo, daha şık bişey istiyorum koymak için
bide balkonu süpürmek için çalı süpürgem var balkonda ona da gıcık oluyorum, nereye koysam onu bilemedim
benim sadece mutfakta balkon var, yatak odamda da balkon olsaydı iyi olurdu,orasını kapatıp dolap yaptırırdım

patates ve soğanlarınızı lavabonun altına koysanız ? benımde balkondaydı ve goruntu hiç hoş durmuyordu bende patates ve soğanlarımı bitanesi yoğurt kovasında diğeride zeytin kovasına koydum.. hem ayak altında değil hemde kovaları kimse görmüyor :KK1: bi ara kovaları evdeki kullanmadığım ojelerin renklerine uygun şekilde boyayacağım ama :KK53:

ZATEN sorun hep bu ıvırzıvırı nerede saklayacağız mevzusunda malesef kiracı olarak bende muzdaribim küçük bir 3+1 ve 2 balkona rağmen kullanış sıfır evde dolaptan eser yok mutfak dolapları yetmiyor.balkonlar da kapalı hiçbişey yok...arka balkonumda kolide kullanmadığımız ayakkabılarımız var okadar ...ön balko zzaten küçük..patates soğanım mutfakta hasır sepette malesef ...balkonda yeşilleniyor...yatak döşek dersen baza altlarında tıkış tepiş..çunku ben ortalıkta yatak yorgan görünmesinden hoşlanmıyorum..bıde erzak falan fazlasını almam...öyle kavonoz falan biriktirmem çünkü bşe yapmıorm beceriksizim:)))kendi ewim olsa mutfaga bolca dolap ggirişe uzun bir dolap balkonlara dolap yaptrrdım wallah yaa..inşallah birgün...bunada şükür diyelim...herzman...
ev sizinse ımkanınız varsa derimki uygun bütçeli bır gömme dolap yaptırın

ZATEN sorun hep bu ıvırzıvırı nerede saklayacağız mevzusunda malesef kiracı olarak bende muzdaribim küçük bir 3+1 ve 2 balkona rağmen kullanış sıfır evde dolaptan eser yok mutfak dolapları yetmiyor.balkonlar da kapalı hiçbişey yok...arka balkonumda kolide kullanmadığımız ayakkabılarımız var okadar ...ön balko zzaten küçük..patates soğanım mutfakta hasır sepette malesef ...balkonda yeşilleniyor...yatak döşek dersen baza altlarında tıkış tepiş..çunku ben ortalıkta yatak yorgan görünmesinden hoşlanmıyorum..bıde erzak falan fazlasını almam...öyle kavonoz falan biriktirmem çünkü bşe yapmıorm beceriksizim:)))kendi ewim olsa mutfaga bolca dolap ggirişe uzun bir dolap balkonlara dolap yaptrrdım wallah yaa..inşallah birgün...bunada şükür diyelim...herzman...
ev sizinse ımkanınız varsa derimki uygun bütçeli bır gömme dolap yaptırın

mesela benım 180 m2 lik evimde ,ebeveyn banyosu ve gömme dolap yerı var (küçük yukluk odası gibi dusunmek gerek ancak dolap yapılmamıs ben oraya şifoniyerimi koydum) 3 balkonum var (mutfak,o.odası,salon olarak hiçbiride kapalı değil sadece mutfak olan birazcık içeriye doğru girintili)bizden önceki kiracı ardiye olarak ebeveyn banyosunu kullanmıs ancak biz kendımız kullanıyoruz y.odasındaki banyoyu..evim beldede(köyden biraz büyük şehre avmlere uzak ,bana en yakın yerleşim birimi 10kmdir) olduğundan bakliyat olsun şeker yağ vs şeyleri çokça almak zorundayım.. her zaman çarşıya çıkma durumumuz olmuyor sonuçta..

kışlık erzağımı salçamı tarhanamı reçellerimi,konservelerimi de kendim yaparım (ayıptır demesi 2 sene önce öğrendim netten) malum boşa kavanoz çıkıyor sonradan onları biyerde derli toplu tutmam lazım bir sonraki kullanıma kadar..mutfakta yeterli dolabım olsa zaten ardiye niyetıne kullandığımız odaya koymam .

Ayy şu ıvır zıvırlar insanı çileden çıkarıyor.bir önceki evim kiraydı ama şanlıydım ev büyüktü.yatak odam 27 metrekareydi gardrobum dışında bir tane eşimin genç odası dolabı ve bir tanede 2 kapılı ilave dolap koymuştum yazlık kışlık koyuyordum kaldırmama gerek kalmadan.ebeveyn banyosunuda kovalar,kızımın küveti örümceği ıvır zıvır hatta plastik ayakkabılık koymuştum.mutfaktada kocaman kapalı balkonum vardı.eşimin kocaman yerden tavana enide bayağı vardı kütüphanesinide koymuştum erzak fazlalık ne varsa koyuyordum.bu sayede düzenlide oluyordu.ama kendi evime geçince eşim ebeveyn banyosuna bişey koymak yok dedi ztn koymazdım da,kilerde yoktu o nedenle küçük bir odamızı hem misafire yatak, bazalı tabi içide dolu haliyle ve gömme dolap yaptım duvara.içinde yok yok.ama yine de sığmazdı da ben taşınmadan kullanmadığım çeyizlerimin hepsini anneme yolladım.fazla pikeler,battaniyeler,yorganlar ihtiyacı olanlara verdim.belki birgun işime yarar diyeceğim tek bir çay kaşığı bile getirmedim.annem ve kayınvalidem çok kızdı niye herşeyini dağıtıyorsun.bu devirde 2 koca çift kişilik döşeği verme diyorlar.ya döşek zamanımı misafir odası var köşe takımının içinden çift kişilik yatak çıkıyor.ordumu gelecek evime .yer yok dedim postaladım.mutfak için yeni takımlar aldım eskilerini verdim.şuanda evimde sadece kullanılan eşyalar var.o kadar dağıtmama rağmen anca sığdık.vermeden düzen olmaz.tüketim toplumuyuz sürekli alıyoruz.birikirse içinden çıkılmaz.bizim eskilerimiz bir çoğunun yenisi oluyor verince.birde sarayda da otursan kadın düzenli değilse yine herşey karmakarışık olur.o fazlalık koyduğum odamın resmini koymuyorum evimin resimlerinde var.orda hem ütüde yaptırıyorum kışın çamaşırda asıyorum.küçük ama çok işime yarıyor o oda.

Biz kiradayız. Öyle olunca gömme dolap şansımız yok. Boş oda diye ayırdığımız depocuğumuzu (!) da boşaltmak zorunda kaldık bebek için. Öyle olunca birçok şeye yer bulmak şart oldu.

Eve oturduğumdan beri yaptıklarımız:

- Küçük ebatlı bir mutfak dolabı aldık: Kuru-diri, aburcuburlar, makarnalar vs. sığdığı kadarı burada.

- Tekerlekli sepetler var, mutfağa onlardan aldık. Meyvelerimin bazılarını (kışın portakal, elma),kuruyemişlerimi, bazı saklama kaplarımı buraya koydum.

- Patates, soğan ve konserve şişeler için hasır sepetler aldım. Görüntü güzelleşti, dağınıklık da gitti böylece.

- Çekmeceli plastik dolap aldık: Mutfak bezleri, saklama kapları, baharatlar, hazır toz ürünler de burada.

- Çok fazla kitabım olduğu için küçük ebatlı bir kitaplık aldık. Altındaki iki kapaklı kısımda ev hediyeleri, hırdavat gibi şeyler var.

- İki kapaklı bir dolabımız vardı eski. Askılıkları çıkarıp içine iki tane raf yaptırdık. Tuvalet kağıdı (büyük boylarda aldığımızdan bunları bile saklamak işkence, tuvalet kağıdı deyip geçmemek lazım), kağıt havlu, deterjan vs. buraya yerleştirdik.

- Koltuklarımızı ve yatağımızı bazalı aldık. Vakumlu hurca eşyaları doldurup altına tıkıyorum. Kışlıklar, yorgan, battaniye, yastık hep bu şekilde duruyor. (gardrobumda kıyafetten bunlara yer kalmıyor malesef)

- Salondaki orta sehpayı bile çekmeceli aldık. İçine ne kadar çok şey sığdığını görünce iyi ki böyle yapmışız dedim.

Aslında banyoya seyyar bir dolap almak istiyorum ama istediğim gibi bulamadım. Tüm havlularım orada olacaktı ne güzel. Belki ilerde ufak bir şey yaptırırız bilemiyorum..

Kısacası derli toplu olmak için bol bol dolap lazım bir eve :KK76:

Konu güzel..
Paylaşım artarsa konuyu sabitleyebiliriz arkadaşlar..

benim evim dublex alt kat yaşam alanımz [yeni moda ismi ile]üst kat yatak odalrı falan diyelim önceki evlerimde de hiç kilerim gömme dolaplarım olamadı hiç müsait yerlerim olmadığı için şimdi bu evimde üst giriş kapısını kapatıp 4m2 küçük bir ara yer var iki taraflı raf yaptırdım her şeyimi yerleştirdim kapıda takıldı kapatıyorum kapısını zaten yorganlar örtüler falan bazalarda alt katta merdiven altında konserveler turşular falan doldurdum oranın da küçük bir kapısı var kapatıyorum küçük kızımın odasında gardolabın arkasında kalıyor kimse kapı var orada anlamıyor bile mutfak balkonunda gömme dolap yapıldı onada kuruları doldurdum anlacağınız çok depolama yerim var..

Son düzenleme:
benim evim dublex alt kat yaşam alanımz [yeni moda ismi ile]üst kat yatak odalrı falan diyelim önceki evlerimde de hiç kilerim gömme dolaplarım olamadı hiç müsait yerlerim olmadığı için şimdi bu evimde üst giriş kapısını kapatıp 4m2 küçük bir ara yer var iki taraflı raf yaptırdım her şeyimi yerleştirdim kapıda takıldı kapatıyorum kapısını zaten yorganlar örtüler falan bazalarda alt katta merdiven altında konserveler turşular falan doldurdum oranın da küçük bir kapısı var kapatıyorum küçük kızımın odasında gardolabın arkasında kalıyor kimse kapı var orada anlamıyor bile mutfak balkonunda gömme dolap yapıldı onada kuruları doldurdum anlacağınız çok depolama yerim var..

biz bunları görmek istiyoruz :KK9: resimlerini atarmısın canım ,benim evimde çok müsait yer var aslında dolap filan yapıalcak ama fazla eşyam yok ne koyacam oralara ,ama yinede değerlendirmek istiyorum ,benim evimde dubleks ,alt kat yaşam ,üst yat uyuma alanı :KK9: :KK9: :KK9:

Biz dublex evde oturuyoruz. 5 odamış var 4 çocuk olduğumuz için hepsi dolu. Ve kalabalık olduğumuz için eşyamız da çok. 1 tane merdiven altı büyük bi dolabımız var. Orda benim çeyizlerim duruyo. Çatı katında 7-8 metre karelik bi ardiyemiz var.Mevsiminde olmadığımız ayakkabılar, valizler,yer masaları terasın minderleri eski tv den tutun annemin yaptığı turşular, reçeller, Erişteler konservelere kadar her türlü ıvır zıvır var. Bir de üst katın koridorunda epey geniş bi içe gömmeli yerimiz var. Dolap yaptırmak yerine önüne bambu perde taktırdık dolap gibi görünüyo hemde daha kullanışlı. Buraya da annem yer yataklarını yün yorganların bi kısmını sandığı elektrik süpürgesini falan koyuyo.Üst kattaki alaturka tuvaletimiz de çamaşır odamız oldu:KK37: Evde bir tane çift kişilik 4 tanede tek kişilik bazamız var.Onların da altı tamamen dolu. Kalabalık olduğumuz için nevresim battaniye yorganımız falan çok var. Bir de akrabamız gelenimiz gidenimiz çok olunca çok fazla ıvır zıvırımız var malesef. Bu yüzden anca sığıyoruz koca eve..

biz bunları görmek istiyoruz :KK9: resimlerini atarmısın canım ,benim evimde çok müsait yer var aslında dolap filan yapıalcak ama fazla eşyam yok ne koyacam oralara ,ama yinede değerlendirmek istiyorum ,benim evimde dubleks ,alt kat yaşam ,üst yat uyuma alanı :KK9: :KK9: :KK9:

kalabalık bir ailem var 3 çock kv 6 kişi olunca eşyada yiyecek depolama falan mecburen çok olmak zorunda resim koymayı beceremiyorum başarabilirsem neden olmasın......

kalabalık bir ailem var 3 çock kv 6 kişi olunca eşyada yiyecek depolama falan mecburen çok olmak zorunda resim koymayı beceremiyorum başarabilirsem neden olmasın......

fotoların cep telefonu gibi çözünürlüğü ve mb 'ı çok yüksek olmayan birşeyle çekilmiş olması gerekiyor,pc ye atıyorsun sonra bu konunun içinde normal cevap yazma kısmına gelip yukardaki kutucuklardan resim çerçevesine benzer olanı seçiyorsun (üzerine gelince image yazan kutucuk ) sonra dosya seç diyorsun ve seçeceğin resmi alıyorsun eklenti yükle diyorsun işte bu kadar ,bekliyorum kısa sürede canım ,fikir olur bizede

sanırım ilk resim ekleyen ben olcam:)
benim ardiyem yok aslında bi tuvaletim bide banyom var . banyoda klozetim oldugu için tuvaleti iptal ettim ve ardiyeye çevirdim evde ne ne ne varsa herşeyi vır zıvır oraya koyyorum yiyecek hariç:)onlaıda mutfakta lavabonun altında plastik kilitli kaplarda muhafaza ediorum
bide yastık yorganlar var onlarıda bazanın altında vakumlu poşetlerde:)
ortalıkda hiçbişeyim yok temizlik yaparken çok rahat oluyo bide banyoda dolabım olsaydı mikemmel olcekti:)

bide banyoda dolabım yok temizlik malzemerim için tel raflı tekerlekli bişey aldım ona istifledim:)

$SAM_0894 (Copy).jpg
$SAM_0895 (Copy).jpg
$SAM_0896 (Copy).jpg

Son düzenleme:
sanırım ilk resim ekleyen ben olcam:)
benim ardiyem yok aslında bi tuvaletim bide banyom var . banyoda klozetim oldugu için tuvaleti iptal ettim ve ardiyeye çevirdim evde ne ne ne varsa herşeyi vır zıvır oraya koyyorum yiyecek hariç:)onlaıda mutfakta lavabonun altında plastik kilitli kaplarda muhafaza ediorum
bide yastık yorganlar var onlarıda bazanın altında vakumlu poşetlerde:)
ortalıkda hiçbişeyim yok temizlik yaparken çok rahat oluyo bide banyoda dolabım olsaydı mikemmel olcekti:)

bide banyoda dolabım yok temizlik malzemerim için tel raflı tekerlekli bişey aldım ona istifledim:)

Eki Görüntüle 702808
Eki Görüntüle 702809
Eki Görüntüle 702810

canım evet ilk sen resim ekledin bence bundan sonra resimler daha da artacak ... teşekkürler:KK55:

X