ardahan orf ve adetlerı

didempolat

KOCASININ BITANESI....
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
938
0
bızım oranında adetlerı pek agırdır bazen cıleden cıkarırcasına olur.....hala devam eder kız ıstemeye gelınce sut hakkı derler 4-5 mılyar baslık alırlar gelının kardeslerıne bastan asagı gıydırılır erkek kardesıne yuzuk alınır ....bır suru masraf ınsan almaya korkar .....koyde olanlar bu kulturu devam ettırıyolar ama buyuk sehırlere goc edenler bıraktı tabı yerınde olan orf adet guzel oluyo ama abartısı fazla olmamak kaydıyla............sonra gelın herkese bohca yapar bılezık takanlara amcalara yengelere halalara teyzelere ugrastıgı senelrece yaptıgı ceyızı 1 gunde dagıtırı el opme merasımınde verırkende ıcı gıder tabı ama orf adet...bazen dusunuyorumda mutluluk olmadıktan sonra bunların hepsı bosuna rabbım herkese mutluluk versın ınsallah hersey agız tadındayken guzel ..........turkbayragi

slm canım benmde nişanlım ardahanlı kadın nasıl bişey takmadan yırtarım dşye düşünüyo :)))) ama eminin kızına sıra gelince böyle olmayacaktır. neyse eden bulur demişler nediyim :)))

Anladım canım hep bole olur zaten allah karsımıza ıyı ınsanları cıkarsın nedıyım kı benımkılerde ole ama yapıolar gene bıseyler kendı capında allah razı olsun.......

bende ardahan geleneklerini çok merak ediyorum 3yıllık ilişkim var.Sevgilim ardahanlı ama küçükken istanbula geldim adetlerimizi pek bilmiyorum diyor bizimkilerde bulgaristan göçmeni ilerde adetlerimizde sorun olurmu çok korkuyorum

X