Saç Uzatma Yöntemleri Araştırma Sonucu Yepyeni Bilgiler

catgirl24

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2007
300
3
318
Arkadaşlar biliyosunuz benim ayda bir uyguladığım çok güzel bi formul var ve istediğim gibi saçım uzadı ama ben saç bakımı, cilt bakımına çok düşkün olduğum için sürekli yabancı sitelerde dolaşıyorum sanki artık kendimi buna adadım diyebilirim..

Ve size çok yeni saç uzatan, kepek önleyen, saç dökülmesini durduran formüller aktarıcam..

-Saçı Hızlı Uzatan Formül: Biberiye yaprağı, adaçayı, şeftali yaprağı, ısırgan otu, dulavrat otunun kökü hepsini belli bi süre kaynatıp son durulama suyu olarak kullanıcaksınız...
-Çinlilerin Uyguladığı Meşhur Formülde Bu: Yüksükotu kökü, madımak, lycium diye küçük bi meyve bunlar kaynayıp son durulama suyu olarak kullanılacak..

Ve hepimizin şikayeti olan saçım kuruyor, saçımda nem yok, kırılıyor diye yakındığımız durum genelde saçın proteinsiz kalmasından kaynaklanıyormuş ve hep yapılan aynı yanlışı uyguluyomuşuz saça nem vermek için gereksiz maskeler vs.. Saça protein desteği olarak hindistancevizi yağını uygulamak gerekliymiş.. (gerçi benim diğer açtığım forumdada minik hindistancevizlerinden kullandığımı dile getiriyordum ama aynı şeymi bilemem, gene de araştırıcam)

-Saç Dökülmesini Önlemek İçin: 3-5 damla biberiye ve kekik yağını ister şampuana isterseniz saç kreminize dökebilirsiniz.. Ama bu belirttiğim miktar 4 fincanlık şampuana eşit..

Diğer bilgileride paylaşıcam sizlerle..

Şeftali otunu bugün çıkarsam alıcam, bu ot karışımını her yıkamada son durulama suyu olarak kullanıcam çok zahmetsiz bence..

Ayrıca Hindistanda ve diğer ülkelerde dikkatimi çeken şey hindistancevizinin yağını ve sütünü çok kullanmaları ve çok sık bahsetmeleri dikkatimi çekti.. Saç uzamasında çok etkili olduğu konuşuluyor..

Gene gezdiğim diğer ülkelerin forumlarında insanların uygulayıp çok memnun kaldığı yağlar; (biberiye yağı), jojoba yağı, (papatya yağı), hardal yağı, (hindistancevizi yağı), kekik yağı, (üzüm çekirdeği yağı), (çayağacı yağı)

Parantez içindekileri özellikle çok bahsediyorlar etkinliğinden ve saç uzatmasından..

hindistan cevizi yağı almıştım evde duruyor, hiç kullanmadım, saçlarım çok kuru ve protein eksikliği var vücudumda demek ondan kuruyormuş saçlarım fisfisfis, bi deniyim şunu, paylaşım için saol

catgirl ya şimdi senin öbür topikteki tarifi denemeyi düşünüyodum ben. hindistan cevizini bekleticektim . işe yarıyor o değl mi? yani öle tatmin etmiosa yapmim hiç. eğer tatmin ediyosa canım sadece merak ettiğimden soruyorum yanlış anlama beni sakın sen nie hala saç için arayış içindesin.? :uhm:

catgirl ya şimdi senin öbür topikteki tarifi denemeyi düşünüyodum ben. hindistan cevizini bekleticektim . işe yarıyor o değl mi? yani öle tatmin etmiosa yapmim hiç. eğer tatmin ediyosa canım sadece merak ettiğimden soruyorum yanlış anlama beni sakın sen nie hala saç için arayış içindesin.? :uhm:

Aslında daha öncede belirtmiştim benim saçım istediğim boyuta geldi şu an çok memnunum.. Ama kendimi bildim bileli hep saçımla ve cildimle ilgiliyim.. Bu yüzden daima araştırıyorum.. Yeni bilgiler edinmeye çalışıyorum.. Diğer topikteki formülüm gayet güzel ilk 1-2 yıkamada saç çabuk yağlanıyomuş gibi olsada sonraki haftalarda saçın parlaklığı, düzlüğüne ve yumuşaklığına inanamıyosunuz.. Zeytinyağı ve hindiztan cevizi saç uzatmada çok etkili benim saçım gayet güzel ve havalı..
Diğer topikteki formülü ayda bir yada iki uygulayın, bu bitkisel otları ve yağları da gün aşırı yapabilirsiniz, daha hızlı uzasın diyenler için... Yani canım kimsenin aklında bir şüphe kalmasın.. yerimseniben

Aslında daha öncede belirtmiştim benim saçım istediğim boyuta geldi şu an çok memnunum.. Ama kendimi bildim bileli hep saçımla ve cildimle ilgiliyim.. Bu yüzden daima araştırıyorum.. Yeni bilgiler edinmeye çalışıyorum.. Diğer topikteki formülüm gayet güzel ilk 1-2 yıkamada saç çabuk yağlanıyomuş gibi olsada sonraki haftalarda saçın parlaklığı, düzlüğüne ve yumuşaklığına inanamıyosunuz.. Zeytinyağı ve hindiztan cevizi saç uzatmada çok etkili benim saçım gayet güzel ve havalı..
Diğer topikteki formülü ayda bir yada iki uygulayın, bu bitkisel otları ve yağları da gün aşırı yapabilirsiniz, daha hızlı uzasın diyenler için... Yani canım kimsenin aklında bir şüphe kalmasın.. yerimseniben

paylasım ıcın saol cıdden cok yararlı olabılır ama dıger topıc dıger topık demıssın sureklı bunu acsak bıraz?? yanı su konu su kdr gunde 1-2 uygulanmalı seklındesırnaşık şey

Diğer topikteki formül bu;
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-uzatma-yontemleri/241946-anneannemin-sac-uzatma-formulu.html
Bunu ayda bir yada iki kez yapıyoruz.. Üstteki kuru otları her yıkamada yapılabilir.. Ayrıca yukarda vermiş olduğum yağ karışımını yani " biberiye yağı, jojoba yağı, papatya yağı, hardal yağı, hindistancevizi yağı, kekik yağı, üzüm çekirdeği yağı, çayağacı yağı"nı diğer topikte vermiş olduğum karışıma ilave etme kararı aldım.. eee anneannemin zamanında da bu yağlardan yokmuş ki bence daha da kat kat etkili olması için bu yağlarıda ilave edelim diyorum ben.. Ama unutmayın ayda 1 yada 2 yi geçmesin... Bunun yanı sıra bitkisel şampuanlar kullanın. Şampuanınıza çam terebeti yada bir kaç damla biberiye, kekik, badem yağı damlatabilirsiniz..

Diğer topikteki formül bu;
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-uzatma-yontemleri/241946-anneannemin-sac-uzatma-formulu.html
Bunu ayda bir yada iki kez yapıyoruz.. Üstteki kuru otları her yıkamada yapılabilir.. Ayrıca yukarda vermiş olduğum yağ karışımını yani " biberiye yağı, jojoba yağı, papatya yağı, hardal yağı, hindistancevizi yağı, kekik yağı, üzüm çekirdeği yağı, çayağacı yağı"nı diğer topikte vermiş olduğum karışıma ilave etme kararı aldım.. eee anneannemin zamanında da bu yağlardan yokmuş ki bence daha da kat kat etkili olması için bu yağlarıda ilave edelim diyorum ben.. Ama unutmayın ayda 1 yada 2 yi geçmesin... Bunun yanı sıra bitkisel şampuanlar kullanın. Şampuanınıza çam terebeti yada bir kaç damla biberiye, kekik, badem yağı damlatabilirsiniz..

muskatlı küre ekledin mi acaba diğer yağları da sonuçtan memnun kaldın mı yazılar bitmiş burada :50:

Back