aranızda diş hekimi asistanı var mı?

ilimonn

'Kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
1.256
28
arkadaşlar diş hekımı asıstanı ne iş yapar? aranızda varmı asistan?

Canım ben Dis hekimiyim. Dis hekimi asistanlarının genel isleri Dr a hasta basında yardımcı olmak, gerekli malzemeleri hazırlamak, hasta aralarında koltuğu temizlemek, yeni aletleri çıkarmaktir. Malum her hasta arasında her yer dezrnfekte edilip yeni hasta oyle alınır.
Genelde işyerini asistanlar acar ve kapatır.

Canım ben Dis hekimiyim. Dis hekimi asistanlarının genel isleri Dr a hasta basında yardımcı olmak, gerekli malzemeleri hazırlamak, hasta aralarında koltuğu temizlemek, yeni aletleri çıkarmaktir. Malum her hasta arasında her yer dezrnfekte edilip yeni hasta oyle alınır.

cnm benım cok tesekkur ederım cevabın ıcın. ben bı dış hekımınle gorustum oturdugum yerde merak edıyordum ne iş yapacagımı onun ıcın sızlere sorma geregı duydum.. ama diş hekımı sureklı bırını ıstedı . ondan olmadı

cok özel olmazsa ne kadar ücret verıyosunz asıstanınıza ssk var mı???

arkadaşlar diş hekımı asıstanı ne iş yapar? aranızda varmı asistan?

slm canım diş hekimi asistanı hasta başında yardım eder klinik temizliğinden sorumludur doktorun istediği aletleri verir üniti hazırlar işlemlere göre alet hazırlar örn;kanal dolgu diş çekimi vs.tedavi işlemleride hazırlığı o yapar dolgu malzemelerini kanal aletleri vs. çıkartır diş çekiminde davye vs. getirir. ünitin temizliğini yapar doktora yardımcı olur

1.Hekim yardımcısının görevlerinden biri alet vermektir.

2.Kirli aletleri ve frezleri kaldırma, aeratör hava su spreyi dezenfeksiyonu,

3.Dolgu maddeleri(simanlar) karıştırılması,

4.Protetik ölçü maddeleri karıştırılması,laboratuara ulaştırılması,

5.Kompozit ve Amalgam dolgu aşamalarında yardımcı olunması.

Kreşuar temizliği temizlikçilere aittir.

Kirli aletlerin koyulduğu kirli suyu sterilizasyoncular değiştirir.

Hekim yardımcısının diğer görevleri;

1.Panoramik ve periapikal röntgen çekimleri,

2.Polisaj,

3.Sütur alınması,

4.Ortodontik çalışmalarda fotoğraf çekimi,

5.Asiste etme,ekarte etme.

6.Hijyen motivasyonu.

7.Ameliyat sonrası açık dokulara pat koyulması,

8.Diş kayıtlarının alınması,

9.Hastalara operasyon sonrası uygulaması gereken direktiflerin verilmesi.

10.Topikal anestezi uygulanması.

11.Tansiyon ölçme.

12.İlkyardım konusunda bilgisi olması.

X