aramızda muhabbet kuşu besleyen yada veteriner olan varmı bakarmısınız

muhabbet kuşu alalı iki gün oldu alalı çok sakin ötmüyorda arada uyukluyo bir tünekten bi yere arada geçiyor yemek yemeye başladı ama su içmiyor erkek muhabbet kuşum bu arada bundan önceki muhabbet kusum aldığımda bir aylıktı bır ay yaşatabildim anca korkuyorum acaba buda hasta olabilirmi yoksa alışma sürecindemi hala birde resmini atıcam bakarmısınız tahminen kaç aylık size kuEki Görüntüle 1556541 Eki Görüntüle 1556541 Eki Görüntüle 1556541 Eki Görüntüle 1556545 Eki Görüntüle 1556545 Eki Görüntüle 1556545 Eki Görüntüle 1556547 şum

yıllar önce bende beslemiştim muhabbet kuşu tek yaşamaz demişlerdi iki taneydi arada camları kapatıp uçmasını sağlardım kanatları uyuşmasın diye gündüz camın önüne koyardım hava alsın diye

Gayet sağlıklı görünüyor ama kafesiniz uygun değil. Daha büyük bir kafes ve doğal tünekler gerekli. Böyle yaşamaz mı yaşar elbette ama neden daha mutlu olöasın?

veteriner hekimim . kuşunun genel görünüşü normal .mekan değişikliğinden dolayı yeme, içmede azalma olabilir zamnla yeni yerine alışıncaya kadar bu durum sürer.

synulox hekimim kaç aylık sizce kuşum bir bilgim yokta o konuda

veteriner hekimim . kuşunun genel görünüşü normal .mekan değişikliğinden dolayı yeme, içmede azalma olabilir zamnla yeni yerine alışıncaya kadar bu durum sürer.
kesin bilği olmamakla birlikte 5-6 aylık gibi görünüyor satın aldığınız kuçcu ne dedi (gördüğüm kadarıyla)

biz başka bir kuş almıştık 1 aylık o çok yabanıyle orda yavruların ıcinde beğendiğimizle değiştik demediler kaç aylık yavruların arasından aldık bu arada dışarı çıkardığımızda çok güzel ötüyor kafesımı arıyor acaba kafesteyken ötmüyor bu arada vitamini ikigünde birmi vermeliyim sirke koy diyolar suyuna 10günde bir tavsiye edermisiniz hekimim

Alışır zamanla. Benim kuşum 7 yaşını bitirdi ilk günlerde çok ses cikarmiyordu ama sürekli ilgilendik konuştuk sevdik sonra alıştı. Şimdi yaşlandı heralde ucmuyor bile ama olsun her sesimizi duyduğunda karşılık veriyor.
Su icmesini sağlayın bizimki yemlikten yemiyor sevmiyor deviriyor hepsini inip yerden yiyor her yolu denedik bu huyundan vazgeciremedik ama huyu bu diyip kabullendik.
Cam önüne falan koyun dışardaki kuşları görünce otmeye başlar

kuşum tüy döküyor ve yoluyor tüylerini vitamin takviyesi yapıyorum elime almıyorum kafesi açmıyorum haftada bir suyunu sirke damlatıyorum salıncağı var onunla oynuyor kumu yemıde var kafeste akşamdan akşamada olsa ilgilenip konuşuyorum bir ara çok korkuttu beni üşüttü sandım poposu temiz ama durgundu çok şimdi biraz daha hareketli gibi suyunu içiyor yemini yiyor arada ötüyo konuşuyor bizimle birde tırnaklarını kestirmek istiyorum tüneklemekte sıkıntı yaşıyorlarmış sanırım çok uzun olursa varmıdır öle bişi bu konuda yardımcı olurmusunuz nelere dıkkat etmeliyim bebişim uzun yaşasın istiyorum benimle

Tırnak kestirmek şart mı ben hiç kesmedim,kestirmedim benim bebeğiminkini.Zararı olur mu? Rahatsız oluyor gibi durmuyor.

kuşum tüy döküyor ve yoluyor tüylerini vitamin takviyesi yapıyorum elime almıyorum kafesi açmıyorum haftada bir suyunu sirke damlatıyorum salıncağı var onunla oynuyor kumu yemıde var kafeste akşamdan akşamada olsa ilgilenip konuşuyorum bir ara çok korkuttu beni üşüttü sandım poposu temiz ama durgundu çok şimdi biraz daha hareketli gibi suyunu içiyor yemini yiyor arada ötüyo konuşuyor bizimle birde tırnaklarını kestirmek istiyorum tüneklemekte sıkıntı yaşıyorlarmış sanırım çok uzun olursa varmıdır öle bişi bu konuda yardımcı olurmusunuz nelere dıkkat etmeliyim bebişim uzun yaşasın istiyorum benimle
tünek olarak ağaç dalı koyabilirsin
tırnakları için iyi gelir

Alisma surecinde otmuyorlar. Ben aldiktan 10 gun sonra kafesin kapisini actim. Uctu. Ertesi gun acikinca kendiliginden kafesine girdi. Ilk zamanlar benim kusim da su icmiyordu. Alisma donemi. Endiselenmeyin. Gayet saglikli gorunuyor. Sadece ruzgar almasin, cabuk hastalaniyorlar ruzgarda. Ben onin oldugu odanin penceresini cok acmiyorum. Bir de cama carpip olmesin diye kafesin kapisini acacagim zaman perdeleri kapatiyorum. Cami gormuyorlar cunku.

Bu arada gagasi uzayinda gagasini kendisinin yontacagi yumusak bir tas var. Kuscularda satiliyor.

Yillarca kus besleyen esim kesinlikle kus 6 aylik diyor. Ayrica hasta falan degil tu

çok tatlı alışma süreci bence hasta olsa yemekte yemez

Bende çok kuş besledim cnm muhabbet kuşları zaten fazla su içmezler yem yiyorssa ve ishal değilse alışma surecindedir kuşun iyi gibi görünüyor ona biraz zaman ver bence

Tırnak kestirmek şart mı ben hiç kesmedim,kestirmedim benim bebeğiminkini.Zararı olur mu? Rahatsız oluyor gibi durmuyor.
Tirnaklari uzun oldugunda kafesinin tulune veya saldiginizda her hangi biseye takilabilir, kus takildigi seyden kurtulmaya calisirken zarar gorebilir, kuslarin olum sebeplerin biridir bu :/ siz cesaret edemezseniz bi kuscuya goturmenizi tavsiye ederim

Kusun 2-3 aylik falan ve gayet saglikli duruyor. Alisma surecinde oldugu icin durgunluk olabilir alisinca acilir

Aklima bizim kusun eve ilk geldigi zamanlar geldi. Biz almadik acik camdan odaya dalmis evini kendi secmisti. Kafes aldim koydum icine. Hemen kuscuya goturdum muayene etti turp gibi dedi yolladi. Ama cok durgun kus. Kafa onde surekli. 5 dakikada bir foto cekip kusu olan arkadasima atiyorum baksana cok mutsuz baksana hala mutsuz baksana niye mutsuz. En son ASUDE O KAFESIN BASINDA BIRAZ DAHA OTURURSAN KUS DEGIL AMA SEN ÖLECEKSIN MUTSUZLUKTAN KALK GIT ORDAN ISINE BAK YAA dedi. Bikac hafta sonra acildi bizimki simdi durduramiyoruz. Biraksak evi komple ele gecirecek. Insan sevdalisi zaten gordugune isve cilve yapiyo. Yemedigi bi sey icmedigi sey yok galiba. Bir kusun bu kadar hareketli bi canli olacagini sanmazdim.

Merhabalar.
Kuşunuz çok tatlı, maaşallah. :)

Kuşunuzun su içmeme sebebi, suluğu. O arkadaki kanarya suluğudur. Çoğu muhabbet kuşu o suluktan su içemez çünkü gagaları yetişmez. Muhabbet kuşu için suluk şudur: Link

X