- 1 Mayıs 2009
- 6.532
- 2.537
-
- Konu Sahibi aglayancayir
Evet canım biziz, oğlum şimdi 5 buçuk yaşında. Teşekkürleranladım resimdeki oğluşunla sen misin maşallah size..
Tüm paylasimlar cok guzel eline saglikcanim :)amilelik döneminizde 1 günde tüketmeniz gereken besinler ve ölçüleri
Süt ve süt ürünleri
Miktarı: 2 su bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek
Et, yumurta ve kuru baklagiller
Miktarı: 1 yumurta
1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (100 gr.)
1 porsiyon kuru baklagil (120 gr.)
Taze sebze ve meyveler
Miktarı: 2 porsiyon pişmiş taze sebze
3 porsiyon çiğ taze sebze
2-3 adet orta boy meyve
Tahıllar
Miktarı: 4-6 ince dilim tahıllı ekmek
1 porsiyon bulgur pilavı veya tahıllı makarna
1 porsiyon çorba
Yağlar
Miktarı: 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şekerler
Miktarı: 1-2 çay kaşığı bal veya pekmez (çok arzu edilirse!)
İnsallah canim :) bende en fazla 15 kilo almak istiyorum 59 kiloyla başladim boyum 1.61 hayirlisi olsun..Kızlarr, bende aralığın başında hayırlısıyla doğuracağım gibi görünüyor. 77 kiloyla hamile kaldım. İlk gebeliğim normalde de yapılı bir bayanım. Boyumda 1.83 şu anda da 78 kiloyum. Ama çok kilo almaktan korkuyorum. İnşallah hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçiririz. Sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız :)
İnsallah canim :) bende en fazla 15 kilo almak istiyorum 59 kiloyla başladim boyum 1.61 hayirlisi olsun..
Bana da 11.5 ile 18 kg arasında diyor. 1,64 boy 60 kilokısmet kilo hesaplayıcısı da var ne kadar alınmalı diye
Boyunuz 167 (cm) Kilonuz 63 (kg)
Hesaplama Sonuçları
Gebelik Öncesi Vücut Kitle İndeksiniz: 23
Gebelikte Almanız Gereken Kilo: 11.5 ile 18 kg arasında
Ortalama Haftalık Alınacak Kilo Miktarı: 0.4
http://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/gebelikte-alacaginiz-kilo-hesaplama.html
2 ye 5 baya güldüm aklima atanin gösterisi geldi :)Bana da 11.5 ile 18 kg arasında diyor. 1,83 kilo 78.. Ben şimdi almaya alsam 100 kiloylamı doğuma gireceğim. Boyum var diye zayıf görünüyorum ama, eğer çok kilo alırsam Bülent Ersoy gibi 2'ye 5 olmazsam iyi..Bebeklerimiz sağlıklı olsunda veririz inşallah. Tabi ki çok almazsak iyi olur
2 ye 5 baya güldüm aklima atanin gösterisi geldi :)
Bana da 11.5 ile 18 kg arasında diyor. 1,83 kilo 78.. Ben şimdi almaya alsam 100 kiloylamı doğuma gireceğim. Boyum var diye zayıf görünüyorum ama, eğer çok kilo alırsam Bülent Ersoy gibi 2'ye 5 olmazsam iyi..Bebeklerimiz sağlıklı olsunda veririz inşallah. Tabi ki çok almazsak iyi olur
Canim kisisel bilgilerden uzun bir sayfa yavasca bakarak bulursun :)Bende 6+6 yim 78 kg yola devam
Hamilelik takvimini nasil yapiyorsunuz
Tsk ederimCanim kisisel bilgilerden uzun bir sayfa yavasca bakarak bulursun :)
Canim sağlikli beslenmemiz lazim onlar bize muhtac ve emanet ve nolur brakmaya gayret et çok çok zararli sigara , yavrunu senden daha cok kimse dusunemez elbette ama brakmak sart ben mesela artik telefonla bile ugrasmak istemiyorum radyasyon var diye zor isimiz59 kiloyla hamile kaldım şu an 56 kiloyum boyum 174Doktor olabilir dedi 2 hafta önceydi randevum ama ilginç çünkü benim miğde bulantım yok düzenli beslenme deseniz ben günde 1 öğün yemek yiyiroum nerdeyse ha birde sigara içiyorum allah bebişimi korusun ama şu bırakma sigaralarından değerleri çok düşük oksijen çekiyorum inşallah bırakıcam daha bebişi göremedik doktor ayın 29-30 u gibi gel hem bebişi hep kalp atışını duyarız dedi ama burda korkuyorum çünkü büssürü boş gebelikle ilgili şeyler okudum ben gittiğimde 5+1 günlüktü betam 2700 kesemde 1.34 cm di