Aralıkta doğum yapacak olanlarsağlikli kilo almaya var mısınız?

Hamilelik süresince kilo alımı şu şekilde olabilir:

Hamileliğin ilk üç ayında 1- 3 kilo arasında,
Hamileliğin 4-5-6. aylarında 1’er kilo
Hamileliğin 7-8-9. aylarında 2’şer kilo

Hamilelikte kaç kilo alınmalı?

Hamilelikte ideal kiloda olanların 9-12 kilo alması normaldir. Anne adayı zayıfsa bu kilonun 16 kiloya kadar çıkmasını istiyoruz. Anne adayı kiloluysa da 11 kiloya kadar almasını bekliyoruz.

Planlı hamileliklerde, hamilelik öncesinde anne adayının sağlıklı bir beslenme programı uygulamasını öneriyoruz.

KAHVALTI

1 su bardağı süt, 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, bal veya reçel, 1 ince dilim ekmek, havuç veya domates.

ÖĞLE

1 kase tarhana çorbası, 1 porsiyon zeytinyağlı barbunya plaki, 1 kase yoğurt, 1 porsiyon meyve, 1 ince dilim ekmek.

ARA

1 kibrit kutusu peynir, 1 ince dilim ekmek, 1 porsiyon meyve.

AKŞAM

3 köfte kadar et veya balık veya tavuk, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 porsiyon makarna veya pilav, salata, 1 ince dilim ekmek.

YATARKEN

1 porsiyon meyve

NOT:Ekmek veya peynir yerine 1 dilim börek veya kek yenebilir.Aynı ölçüde et miktarı herhangi bir yemeğin içinde kullanılabilir.

Hamilelikte yararlı besinler

Süt, yoğurt, peynir: Kalsiyum, protein
Yeşil yapraklı sebzeler: C vitamini, lif, folik asit
Yağsız kırmızı et: Protein, demir
Tavuk: Protein, demir
Balık: Protein, fosfor
Tahıllı ekmek: Protein, lif, folik asit

Hamilelikte zararlı besinler

Tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Alkollü içecekler
Gazlı ve şekerli içecekler (Kola, gazoz vb.)
Tuz
Kızartmalar, yağlı ve baharatlı sucuk, salam, sosis gibi gıdalar
Aşırı kahve veya çay
Sigara

amilelik döneminizde 1 günde tüketmeniz gereken besinler ve ölçüleri

Süt ve süt ürünleri
Miktarı: 2 su bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek

Et, yumurta ve kuru baklagiller
Miktarı: 1 yumurta
1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (100 gr.)
1 porsiyon kuru baklagil (120 gr.)

Taze sebze ve meyveler
Miktarı: 2 porsiyon pişmiş taze sebze
3 porsiyon çiğ taze sebze
2-3 adet orta boy meyve

Tahıllar
Miktarı: 4-6 ince dilim tahıllı ekmek
1 porsiyon bulgur pilavı veya tahıllı makarna
1 porsiyon çorba

Yağlar
Miktarı: 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şekerler
Miktarı: 1-2 çay kaşığı bal veya pekmez (çok arzu edilirse!)

amilelik döneminizde 1 günde tüketmeniz gereken besinler ve ölçüleri

Süt ve süt ürünleri
Miktarı: 2 su bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek

Et, yumurta ve kuru baklagiller
Miktarı: 1 yumurta
1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (100 gr.)
1 porsiyon kuru baklagil (120 gr.)

Taze sebze ve meyveler
Miktarı: 2 porsiyon pişmiş taze sebze
3 porsiyon çiğ taze sebze
2-3 adet orta boy meyve

Tahıllar
Miktarı: 4-6 ince dilim tahıllı ekmek
1 porsiyon bulgur pilavı veya tahıllı makarna
1 porsiyon çorba

Yağlar
Miktarı: 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şekerler
Miktarı: 1-2 çay kaşığı bal veya pekmez (çok arzu edilirse!)
Tüm paylasimlar cok guzel eline saglikcanim :)

Kızlarr, bende aralığın başında hayırlısıyla doğuracağım gibi görünüyor. 77 kiloyla hamile kaldım. İlk gebeliğim normalde de yapılı bir bayanım. Boyumda 1.83 şu anda da 78 kiloyum. Ama çok kilo almaktan korkuyorum. İnşallah hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçiririz. Sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız :)
İnsallah canim :) bende en fazla 15 kilo almak istiyorum 59 kiloyla başladim boyum 1.61 hayirlisi olsun..

İnsallah canim :) bende en fazla 15 kilo almak istiyorum 59 kiloyla başladim boyum 1.61 hayirlisi olsun..

kısmet kilo hesaplayıcısı da var ne kadar alınmalı diye

Boyunuz 167 (cm) Kilonuz 63 (kg)
Hesaplama Sonuçları
Gebelik Öncesi Vücut Kitle İndeksiniz: 23

Gebelikte Almanız Gereken Kilo: 11.5 ile 18 kg arasında

Ortalama Haftalık Alınacak Kilo Miktarı: 0.4

http://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/gebelikte-alacaginiz-kilo-hesaplama.html

Bana da 11.5 ile 18 kg arasında diyor. 1,83 kilo 78.. Ben şimdi almaya alsam 100 kiloylamı doğuma gireceğim. Boyum var diye zayıf görünüyorum ama, eğer çok kilo alırsam Bülent Ersoy gibi 2'ye 5 olmazsam iyi.. :KK35::KK70:Bebeklerimiz sağlıklı olsunda veririz inşallah. Tabi ki çok almazsak iyi olur o_O

Bana da 11.5 ile 18 kg arasında diyor. 1,83 kilo 78.. Ben şimdi almaya alsam 100 kiloylamı doğuma gireceğim. Boyum var diye zayıf görünüyorum ama, eğer çok kilo alırsam Bülent Ersoy gibi 2'ye 5 olmazsam iyi.. :KK35::KK70:Bebeklerimiz sağlıklı olsunda veririz inşallah. Tabi ki çok almazsak iyi olur o_O
2 ye 5 baya güldüm aklima atanin gösterisi geldi :)

bence siz 100 kg olsanız fit olursunuz bülent ersoy bi 130 kg vardır

59 kiloyla hamile kaldım şu an 56 kiloyum boyum 174 :eek:Doktor olabilir dedi 2 hafta önceydi randevum ama ilginç çünkü benim miğde bulantım yok düzenli beslenme deseniz ben günde 1 öğün yemek yiyiroum nerdeyse ha birde sigara içiyorum allah bebişimi korusun o_O ama şu bırakma sigaralarından değerleri çok düşük oksijen çekiyorum inşallah bırakıcam daha bebişi göremedik doktor ayın 29-30 u gibi gel hem bebişi hep kalp atışını duyarız dedi ama burda korkuyorum çünkü büssürü boş gebelikle ilgili şeyler okudum ben gittiğimde 5+1 günlüktü betam 2700 kesemde 1.34 cm di :mad:

59 kiloyla hamile kaldım şu an 56 kiloyum boyum 174 :eek:Doktor olabilir dedi 2 hafta önceydi randevum ama ilginç çünkü benim miğde bulantım yok düzenli beslenme deseniz ben günde 1 öğün yemek yiyiroum nerdeyse ha birde sigara içiyorum allah bebişimi korusun o_O ama şu bırakma sigaralarından değerleri çok düşük oksijen çekiyorum inşallah bırakıcam daha bebişi göremedik doktor ayın 29-30 u gibi gel hem bebişi hep kalp atışını duyarız dedi ama burda korkuyorum çünkü büssürü boş gebelikle ilgili şeyler okudum ben gittiğimde 5+1 günlüktü betam 2700 kesemde 1.34 cm di :mad:
Canim sağlikli beslenmemiz lazim onlar bize muhtac ve emanet ve nolur brakmaya gayret et çok çok zararli sigara , yavrunu senden daha cok kimse dusunemez elbette ama brakmak sart ben mesela artik telefonla bile ugrasmak istemiyorum radyasyon var diye zor isimiz :KK43:

X