- Konu Sahibi antidepresif
-
- #3.501
ama ben bebeğim olsun çok istiyorum yaa minik pembe topuklarını ısırıcam onunbebek istiyoruz diye hepimiz jinekoloji uzmanı olduk :) maşallah hepimize....
Düşün ona yor buna yor.... Stres yapıyor....
Stresten dolyaı hamile kalamamızın bilimsel sebebini de yazıyım tam olsun...
Lh hormonu bildiğiniz gibi yumurtayı geliştirip çatlatan hormon... Bunun salgılanmasını beynimizdeki hipofiz bezi kontrol ediyor... Yalnız bu hipofizciğin yan komşusu stres hormonunu salgılatan bez... Bu konu üzerinde düşünerek (veya stresli bir hayatımız var ise) biz bu komşu bezi o kadar çok çalıştırıyoruz ki bizim işimize yarayan hipofizcik baskılanıyor.... E tabi o baskılanınca lh horonu baskılanıyor ve dolayısı ile yumurtlama baskılanıyor... Sonuç; gün sayıyoruz her ay
O yüzden aslında en doğrusu düşünmemek ve kurgulamamak... Tabi bunu yapmak çok zor ama bir kaç taktiği var. Bu konuyu düşünmeye başladığınızı farkettiğiniz anda dikkatinizi başka birşeye yönendirin... Beynimiz aynı anda iki şeye odaklanamıyor... Dikkatinizi somut birşeye yönlendirin.. örneğin nefes alışverişinizi takip edin, şarkı söyleyin, tespih çekin, odadaki eşyaları inceleyin... Bir anda düşünceden uzaklaştığınız farkedeceksiniz... Düşünceler tekrar gelecektir ancak bu yolla geliş sıklığını azaltıp üzerinde durmazsınız.... Deneyin işe yaradığını göreceksiniz... çünkü inan ki bu düşünceler girdap gibi ve endişe dolu... Stresten başka hiç bir işe yaramıyor...
Bir sonraki aşamada yaratıcı ve faydalı nasıl düşünülür onu öğreneceğimAraştırmalarım devam ediyor
Bebek istiyoruz diye hepimiz jinekoloji uzmanı olduk :) maşallah hepimize....
düşün ona yor buna yor.... stres yapıyor....
stresten dolyaı hamile kalamamızın bilimsel sebebini de yazıyım tam olsun...
LH hormonu bildiğiniz gibi yumurtayı geliştirip çatlatan hormon... Bunun salgılanmasını beynimizdeki hipofiz bezi kontrol ediyor... Yalnız bu hipofizciğin yan komşusu stres hormonunu salgılatan bez... Bu konu üzerinde düşünerek (veya stresli bir hayatımız var ise) biz bu komşu bezi o kadar çok çalıştırıyoruz ki bizim işimize yarayan hipofizcik baskılanıyor.... E tabi o baskılanınca LH horonu baskılanıyor ve dolayısı ile yumurtlama baskılanıyor... sonuç; gün sayıyoruz her ay
O yüzden aslında en doğrusu düşünmemek ve kurgulamamak... Tabi bunu yapmak çok zor ama bir kaç taktiği var. Bu konuyu düşünmeye başladığınızı farkettiğiniz anda dikkatinizi başka birşeye yönendirin... Beynimiz aynı anda iki şeye odaklanamıyor... Dikkatinizi somut birşeye yönlendirin.. Örneğin nefes alışverişinizi takip edin, Şarkı söyleyin, tespih çekin, odadaki eşyaları inceleyin... bir anda düşünceden uzaklaştığınız farkedeceksiniz... Düşünceler tekrar gelecektir ancak bu yolla geliş sıklığını azaltıp üzerinde durmazsınız.... Deneyin işe yaradığını göreceksiniz... Çünkü inan ki bu düşünceler girdap gibi ve endişe dolu... Stresten başka hiç bir işe yaramıyor...
Bir sonraki aşamada yaratıcı ve faydalı nasıl düşünülür onu öğreneceğimaraştırmalarım devam ediyor
ama ben bebeğim olsun çok istiyorum yaa minik pembe topuklarını ısırıcam onun
canım hepimiz istiyoruz hayaller kuruyoruz ama düşün düşün stres yapıp olmasını engelliyoruz farketmeden...
canım çok güzel yazmışsındün ben öyleydim sonucu merak ediyordum hep
akşama kadar böyle devam ettim:18::18::18: eşim sağolsun gelince kafamı hep meşgul ettionu çok seviyorum
akşam yatmadan önce de banyo yaptım dualarımı okudum yattımyine aklımda yok gelmedi yani
şimdi de burdayım bir yandan da youtube dan şarkı dinliyip oynuyorum oturdujğum yerde tavsiye ederim
kafamı hep meşgul ediyorum sonuç herşeyin hayırlısı deyip bekliyorum o yüzden belirti sohbetlerine katılmadım
günaydın canım kasık ve bel agrısı dısında iyiyim cok şükür sen nasılsın
günaydın canım benim
günaydın bebeqmm nasılsın kızz
Onu dşünmeden geçirdiğim bir saniyem bile yok nasıl kafamı boşaltıcam şirkete gelir gelmez hemen bilgisayarın başında belirtilere bakıyorum dr a gitmiyorum olumsuz cevap duymamak için çok sıkıldım aynı cevaplardan yok yok yok off yaaa
Aayyyy kızlar gir çık gir çık afedersiniz yalama oldumçok yoğun işler, geç takip ediyorum siziii
Kusura bakmayın valla bi gözüm ekranda okuyorum ama yazamıyorum. çalışma arkadaşım da erkek. Aynı bilgisayarda çalışıyoruz, hesap kitap işlerinde.
O yüzden sayfada çarşaf gibi kalmasın ekranda diye aşşağı atıyom. öle işte.
Gönlüm sizde ama
şimdi de yemeğe gidiyom
Görüşürük...
Onu dşünmeden geçirdiğim bir saniyem bile yok nasıl kafamı boşaltıcam şirkete gelir gelmez hemen bilgisayarın başında belirtilere bakıyorum dr a gitmiyorum olumsuz cevap duymamak için çok sıkıldım aynı cevaplardan yok yok yok off yaaa
canım çok iyi anlıyorum.... Son üç ayım öyle geçti... Ama değiştirmek gerekiyor....
evet canım ya kolaylaştıralım artık işimizi.... dağıtalım kafaları... yok çatladı mı,, yok belirti mi,,, ilişkiye giriyosun spermler ulaştı mı....
Dua şart tabi... dün gece yatarken dua ettim bu topikten aklıma gelen bütün nickleri saydım... nickini unutmak mümkün değil.....sen de vardın içinde :)
kaç yıldır uğraşıyorsun kuzum sen yaş kaç bua arada
canım sıkılıyor benim yaaa
3 aydır uğraşıyorum, 4,5 yıldır evliyim.... Ama yaş var benim 31 yaşındayım... Daha çok stres yapıyor...
Sen kaç yaşındasın ne zamandır istiyosun...
sıkı can iyidir... çabuk çıkmaz derdi annem ben küçükken.... sinir olurdum :)
neden sıkılıyor??? iş güç?
canım ben 28 yaşındayım 7 aydır uğraşıyorum çok itiyorum olmadıkça daha çok saplantı haline geliyor o test sonucunu beklerken ki 45 dk yemin ederim ömrümü alıp götürüyor ama bide bu duyguları hep içimde yaşıyorum kimseye anlatamıyorum eşime bile belli etmiyorum bi burda işte
canım sıkılıyor benim yaaa
annemde canı sıkılanın canı koca istermiş derdi kocamda var ama
yoo iş güç değil bilmem yüreğine otururya bi sıkıntı öyle bişi :44::44:
canım çok iyi anlıyorum seni ama kendine ediyorsun sadece... Rahatlatmaya çalış biraz kendini...
Dikkatini dağıtacak başka şeyler bul... Biliyorum çok zor ama...
Zaten herşeyi doğru yapsak bile (doğru zamanda düzenli ilişki olsa, sağlıklı yumurta ve sperm olsa bile) hamile kalma olasılığı %20-25 arasında değişiyor. Zaten olasılık çok düşük böyle stres yaparak daha düşürüyoruz olasılığı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?