Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

bebek istiyoruz diye hepimiz jinekoloji uzmanı olduk :) maşallah hepimize....
Düşün ona yor buna yor.... Stres yapıyor....

Stresten dolyaı hamile kalamamızın bilimsel sebebini de yazıyım tam olsun...
Lh hormonu bildiğiniz gibi yumurtayı geliştirip çatlatan hormon... Bunun salgılanmasını beynimizdeki hipofiz bezi kontrol ediyor... Yalnız bu hipofizciğin yan komşusu stres hormonunu salgılatan bez... Bu konu üzerinde düşünerek (veya stresli bir hayatımız var ise) biz bu komşu bezi o kadar çok çalıştırıyoruz ki bizim işimize yarayan hipofizcik baskılanıyor.... E tabi o baskılanınca lh horonu baskılanıyor ve dolayısı ile yumurtlama baskılanıyor... Sonuç; gün sayıyoruz her ay :35:

O yüzden aslında en doğrusu düşünmemek ve kurgulamamak... Tabi bunu yapmak çok zor ama bir kaç taktiği var. Bu konuyu düşünmeye başladığınızı farkettiğiniz anda dikkatinizi başka birşeye yönendirin... Beynimiz aynı anda iki şeye odaklanamıyor... Dikkatinizi somut birşeye yönlendirin.. örneğin nefes alışverişinizi takip edin, şarkı söyleyin, tespih çekin, odadaki eşyaları inceleyin... Bir anda düşünceden uzaklaştığınız farkedeceksiniz... Düşünceler tekrar gelecektir ancak bu yolla geliş sıklığını azaltıp üzerinde durmazsınız.... Deneyin işe yaradığını göreceksiniz... çünkü inan ki bu düşünceler girdap gibi ve endişe dolu... Stresten başka hiç bir işe yaramıyor...

Bir sonraki aşamada yaratıcı ve faydalı nasıl düşünülür onu öğreneceğim :1: Araştırmalarım devam ediyor :9:
ama ben bebeğim olsun çok istiyorum yaa minik pembe topuklarını ısırıcam onun

Bebek istiyoruz diye hepimiz jinekoloji uzmanı olduk :) maşallah hepimize....
düşün ona yor buna yor.... stres yapıyor....

stresten dolyaı hamile kalamamızın bilimsel sebebini de yazıyım tam olsun...
LH hormonu bildiğiniz gibi yumurtayı geliştirip çatlatan hormon... Bunun salgılanmasını beynimizdeki hipofiz bezi kontrol ediyor... Yalnız bu hipofizciğin yan komşusu stres hormonunu salgılatan bez... Bu konu üzerinde düşünerek (veya stresli bir hayatımız var ise) biz bu komşu bezi o kadar çok çalıştırıyoruz ki bizim işimize yarayan hipofizcik baskılanıyor.... E tabi o baskılanınca LH horonu baskılanıyor ve dolayısı ile yumurtlama baskılanıyor... sonuç; gün sayıyoruz her ay :35:

O yüzden aslında en doğrusu düşünmemek ve kurgulamamak... Tabi bunu yapmak çok zor ama bir kaç taktiği var. Bu konuyu düşünmeye başladığınızı farkettiğiniz anda dikkatinizi başka birşeye yönendirin... Beynimiz aynı anda iki şeye odaklanamıyor... Dikkatinizi somut birşeye yönlendirin.. Örneğin nefes alışverişinizi takip edin, Şarkı söyleyin, tespih çekin, odadaki eşyaları inceleyin... bir anda düşünceden uzaklaştığınız farkedeceksiniz... Düşünceler tekrar gelecektir ancak bu yolla geliş sıklığını azaltıp üzerinde durmazsınız.... Deneyin işe yaradığını göreceksiniz... Çünkü inan ki bu düşünceler girdap gibi ve endişe dolu... Stresten başka hiç bir işe yaramıyor...

Bir sonraki aşamada yaratıcı ve faydalı nasıl düşünülür onu öğreneceğim :1: araştırmalarım devam ediyor :9:

canım çok güzel yazmışsın :46::46::46:dün ben öyleydim sonucu merak ediyordum hep :50::50::50:
akşama kadar böyle devam ettim
:18::18::18: eşim sağolsun gelince kafamı hep meşgul etti:46::46::46: onu çok seviyorum :16::16::16:
akşam yatmadan önce de banyo yaptım dualarımı okudum yattım
:16::16::16:yine aklımda yok gelmedi yani:27::27::27:
şimdi de burdayım bir yandan da youtube dan şarkı dinliyip oynuyorum oturdujğum yerde tavsiye ederim
kafamı hep meşgul ediyorum sonuç herşeyin hayırlısı deyip bekliyorum o yüzden belirti sohbetlerine katılmadım
:52::52::52:

Aayyyy kızlar gir çık gir çık afedersiniz yalama oldum :1::1::1: çok yoğun işler, geç takip ediyorum siziii :30::30::30:
Kusura bakmayın valla bi gözüm ekranda okuyorum ama yazamıyorum. çalışma arkadaşım da erkek. Aynı bilgisayarda çalışıyoruz, hesap kitap işlerinde.
O yüzden sayfada çarşaf gibi kalmasın ekranda diye aşşağı atıyom. öle işte.
Gönlüm sizde ama :16::16::16::16:
şimdi de yemeğe gidiyom :56::56::56::56:
Görüşürük...

canım hepimiz istiyoruz hayaller kuruyoruz ama düşün düşün stres yapıp olmasını engelliyoruz farketmeden...

Onu dşünmeden geçirdiğim bir saniyem bile yok nasıl kafamı boşaltıcam şirkete gelir gelmez hemen bilgisayarın başında belirtilere bakıyorum dr a gitmiyorum olumsuz cevap duymamak için çok sıkıldım aynı cevaplardan yok yok yok off yaaa

canım çok güzel yazmışsın :46::46::46:dün ben öyleydim sonucu merak ediyordum hep :50::50::50:
akşama kadar böyle devam ettim
:18::18::18: eşim sağolsun gelince kafamı hep meşgul etti:46::46::46: onu çok seviyorum :16::16::16:
akşam yatmadan önce de banyo yaptım dualarımı okudum yattım
:16::16::16:yine aklımda yok gelmedi yani:27::27::27:
şimdi de burdayım bir yandan da youtube dan şarkı dinliyip oynuyorum oturdujğum yerde tavsiye ederim
kafamı hep meşgul ediyorum sonuç herşeyin hayırlısı deyip bekliyorum o yüzden belirti sohbetlerine katılmadım
:52::52::52:

evet canım ya kolaylaştıralım artık işimizi.... dağıtalım kafaları... yok çatladı mı,, yok belirti mi,,, ilişkiye giriyosun spermler ulaştı mı....

Dua şart tabi... dün gece yatarken dua ettim bu topikten aklıma gelen bütün nickleri saydım... nickini unutmak mümkün değil.....sen de vardın içinde :)

günaydın canım kasık ve bel agrısı dısında iyiyim cok şükür sen nasılsın

günaydın canım benim:3::3:

günaydın bebeqmm nasılsın kızz:27::27::27:

ANTİCİİİMMM
iyyim şeker. reglim bitti. çarşamba veya perşembe gününe doktor randevusu almaya uğraşıyorum. 3 aylık süre bitti hatta 4 ay oldu. bi bakayım alt tesislerde ne var ne yok :1::1:

Onu dşünmeden geçirdiğim bir saniyem bile yok nasıl kafamı boşaltıcam şirkete gelir gelmez hemen bilgisayarın başında belirtilere bakıyorum dr a gitmiyorum olumsuz cevap duymamak için çok sıkıldım aynı cevaplardan yok yok yok off yaaa

canım çok iyi anlıyorum.... son üç ayım öyle geçti... ama değiştirmek gerekiyor....

Aayyyy kızlar gir çık gir çık afedersiniz yalama oldum :1::1::1: çok yoğun işler, geç takip ediyorum siziii :30::30::30:
Kusura bakmayın valla bi gözüm ekranda okuyorum ama yazamıyorum. çalışma arkadaşım da erkek. Aynı bilgisayarda çalışıyoruz, hesap kitap işlerinde.
O yüzden sayfada çarşaf gibi kalmasın ekranda diye aşşağı atıyom. öle işte.
Gönlüm sizde ama :16::16::16::16:
şimdi de yemeğe gidiyom :56::56::56::56:
Görüşürük...

afiyet olsun tatlımm
:21::21::21:

canım öyle yapma lütfen kendine zarar veriyorsun bilmeden :50::50::50:

evet canım ya kolaylaştıralım artık işimizi.... dağıtalım kafaları... yok çatladı mı,, yok belirti mi,,, ilişkiye giriyosun spermler ulaştı mı....

Dua şart tabi... dün gece yatarken dua ettim bu topikten aklıma gelen bütün nickleri saydım... nickini unutmak mümkün değil.....sen de vardın içinde :)

canım benim çok teşekkürler dualarında bana da yer verdiğin için :16::16::16:

3 aydır uğraşıyorum, 4,5 yıldır evliyim.... Ama yaş var benim 31 yaşındayım... Daha çok stres yapıyor...

Sen kaç yaşındasın ne zamandır istiyosun...

canım ben 28 yaşındayım 7 aydır uğraşıyorum çok itiyorum olmadıkça daha çok saplantı haline geliyor o test sonucunu beklerken ki 45 dk yemin ederim ömrümü alıp götürüyor ama bide bu duyguları hep içimde yaşıyorum kimseye anlatamıyorum eşime bile belli etmiyorum bi burda işte

canım ben 28 yaşındayım 7 aydır uğraşıyorum çok itiyorum olmadıkça daha çok saplantı haline geliyor o test sonucunu beklerken ki 45 dk yemin ederim ömrümü alıp götürüyor ama bide bu duyguları hep içimde yaşıyorum kimseye anlatamıyorum eşime bile belli etmiyorum bi burda işte

canım çok iyi anlıyorum seni ama kendine ediyorsun sadece... rahatlatmaya çalış biraz kendini...
dikkatini dağıtacak başka şeyler bul... biliyorum çok zor ama...

zaten herşeyi doğru yapsak bile (doğru zamanda düzenli ilişki olsa, sağlıklı yumurta ve sperm olsa bile) hamile kalma olasılığı %20-25 arasında değişiyor. Zaten olasılık çok düşük böyle stres yaparak daha düşürüyoruz olasılığı....

annemde canı sıkılanın canı koca istermiş derdi kocamda var ama :52::52:

yoo iş güç değil bilmem yüreğine otururya bi sıkıntı öyle bişi :44::44:

ha haaaa o da iyiymiş... koca istemekten kasıt başka bence... ekşın istemek olabilir :1:
sebepsiz iç sıkıntısı fena bişey ya... dua filan oku... internette alışveriş sitelerinde dolaş... almasam bile kafam dağılıyo benim o zaman...

ben misal içimde öküz var gibiyim ama ben nedenini biliyorum.... yarın önemli bir toplantım var ve yatiştirmem gereken milyon tane dokuman var ama ben oturup burda geyik yapıyorum... zaman azaldıkça iç sıkıntım artıyor :27::27::27:

canım çok iyi anlıyorum seni ama kendine ediyorsun sadece... Rahatlatmaya çalış biraz kendini...
Dikkatini dağıtacak başka şeyler bul... Biliyorum çok zor ama...

Zaten herşeyi doğru yapsak bile (doğru zamanda düzenli ilişki olsa, sağlıklı yumurta ve sperm olsa bile) hamile kalma olasılığı %20-25 arasında değişiyor. Zaten olasılık çok düşük böyle stres yaparak daha düşürüyoruz olasılığı....

bu her sene hamile kalanlar nasıl oluyor yaa millet ilk geceden bile hamile kalıyor anlamıyorum ben hiç yaa batmanlı bir komşumuz var 9 çocuğu var ya nasıl oldu diyorum hiç bilmem ben diyor anlamamış bile :(

Back