- 20 Ocak 2020
- 3.065
- 5.756
- 78
- Konu Sahibi PlutonMerkez
-
- #12.521
Merhabalar, anlamadigim icin soruyorum. Esinizin spermlerinde genetik bozukluk var demissiniz ama embriyolar da blast oluyor demissiniz. Kalitesiz sperm zaten hic embriyo olusturmaz olustursa da blast haline gelmesi olmazdi. Eger esiniz genetik bir rahatsizlik tasiyiciysa ve bu embryolara aktarildigi icin tutunma olmuyorsa o zaman da embriyolara ngs/pgt yaptirip en saglikliyi koydurmaniz gerekir. Tabii yine eni konu hersey nasip'e baglaniyor.Benim eşimde ciddi derecede sperm sorunun var azosperm değil ama en fazla 1 milyon toplamda çıkan ve çoğu hareketsiz.En iyi doktorlara da gittik bütün tedaviler uygulandı ama değişmiyor sperm üreten kök hücreler zayıfmış doğuştan.Genetik vs. Herşey normal ama doğuştan böyle doğmuş tamamen denk geliş dedi doktor.Nr yaparsanız yapın çok değişmez dedi doktor tese önerdiler ama bilmiyorum kimi doktor da gerek Yok diyor tese ile güzel spermler olacağını bilsem yaptıracağım da kafam çok karışık o konuda.Embrşyolarımız da kaliteli oluyor blast oluyor ama genetik bozukluk denk geliyor demek kş
Değil sanırım ama opu günü anca 10-15 sperm bulundu 2 tahlil örnekle onda da şükür döllenme oldu ama sonuç ne. Olur kim bilirSizinki azosperm degil canim o zaman.
Benim eşimde de 2 milyondan az yazıyordu. Belki bu sayı bin falandır belki bir milyondur ama neticede az. Bizimde kaliteli embriyomuz oldu blast hepsi a kaliteli. Ama ilki kimyasal oldu şimdi diğerleri 5. Günümdeyim bakalım. İlki için doktor genetiği bozuk olabilir demişti. Ben de anlayamıyorum bu kimyasaldı düşüktü neye göre oluyor genetik neye göre bozuk oluyor. Çok pişmanım embriyoları genetiğe göndermediğimeBenim eşimde ciddi derecede sperm sorunun var azosperm değil ama en fazla 1 milyon toplamda çıkan ve çoğu hareketsiz.En iyi doktorlara da gittik bütün tedaviler uygulandı ama değişmiyor sperm üreten kök hücreler zayıfmış doğuştan.Genetik vs. Herşey normal ama doğuştan böyle doğmuş tamamen denk geliş dedi doktor.Nr yaparsanız yapın çok değişmez dedi doktor tese önerdiler ama bilmiyorum kimi doktor da gerek Yok diyor tese ile güzel spermler olacağını bilsem yaptıracağım da kafam çok karışık o konuda.Embrşyolarımız da kaliteli oluyor blast oluyor ama genetik bozukluk denk geliyor demek kş
Hayırlısı olsun canım güzel güzel motive ol dinlen vardır Bi hayırHatunlar benim transfer şubata ertelendi.Daha bir ay var ,güzel motive olmak istiyorum bana buradan bol bol pozitif haberlerini yapıştırın .Bunu benim için yapın yani bi zahmetona göre (nokta)
Akrep beybiTabi kızım işi bilen işe gitmeyecenben akrep burcuyum yaparım öyle şeyler Koficim senin burcun ne tahminde bulunayım yay?
Her pgt li embriyo de tutmuyor ki hiç anlamıyorum ya yapsak bir yapmasak ayrı dert.Off bılmyorım ya kafam allak bullak.Benim eşimde de 2 milyondan az yazıyordu. Belki bu sayı bin falandır belki bir milyondur ama neticede az. Bizimde kaliteli embriyomuz oldu blast hepsi a kaliteli. Ama ilki kimyasal oldu şimdi diğerleri 5. Günümdeyim bakalım. İlki için doktor genetiği bozuk olabilir demişti. Ben de anlayamıyorum bu kimyasaldı düşüktü neye göre oluyor genetik neye göre bozuk oluyor. Çok pişmanım embriyoları genetiğe göndermediğime
Öyle değil eşimin genetiği bozuk değil tahliller normal canım.Doğuştan sperm yapan hücreleri gelişmemiş yani bunun Genetikle alakası YokMerhabalar, anlamadigim icin soruyorum. Esinizin spermlerinde genetik bozukluk var demissiniz ama embriyolar da blast oluyor demissiniz. Kalitesiz sperm zaten hic embriyo olusturmaz olustursa da blast haline gelmesi olmazdi. Eger esiniz genetik bir rahatsizlik tasiyiciysa ve bu embryolara aktarildigi icin tutunma olmuyorsa o zaman da embriyolara ngs/pgt yaptirip en saglikliyi koydurmaniz gerekir. Tabii yine eni konu hersey nasip'e baglaniyor.
Valla bizim sıfır hareket yüzde 85 hareketli çıktı tesa ile toplamada. Ameliyatsiz bir işlem bu. 5 ay takviye kullandı 3 çeşit. Son 2 ay hormon tedavisi, benim adetimle klomen kullanmaya basladi opu gününe kadarYumurtalarin ve spermlerin kalitesini arttirmak icin bisey yok iste. Her yolu denedik sagolsun dr detayli aydinlatti. Onu belirtmek istedim zaten.
Valla bizim sıfır hareket yüzde 85 hareketli çıktı tesa ile toplamada. Ameliyatsiz bir işlem bu. 5 ay takviye kullandı 3 çeşit. Son 2 ay hormon tedavisi, benim adetimle klomen kullanmaya basladi opu gününe kadar . Bide adet beklerken doğal yoldan hamile kalmışımYumurtalarin ve spermlerin kalitesini arttirmak icin bisey yok iste. Her yolu denedik sagolsun dr detayli aydinlatti. Onu belirtmek istedim zaten.
yine anlamadim maalesef sorunu cunku sperm yapan hucreler gelismemis olsa da sperm uretilebilmis ve embriyo olusabilmis. Eger 2 defadan fazla basarisiz tup bebek denemeniz varsa bu muhtemelen embryo kaynaklidir ayri ayri sizin de esinizin de genetik testleri iyi olsa bile kombinasyonu iyi olmuyor olabilir maalesef (bunu biomedical uzerine yaptigim masterima dayanarak soyluyorum). En dogrusu ngs/pgt yaptirmak ve tabii tum tedavi yontemleri bize sadece ihtimal sunar hic birinin kesinligi yok, keske olsa...Öyle değil eşimin genetiği bozuk değil tahliller normal canım.Doğuştan sperm yapan hücreleri gelişmemiş yani bunun Genetikle alakası Yok
Ooo burçdaşmışızAkrep beybiama sokmayanından evcil akrep ben
Haklısın canım öyleleri de illa tutunacak diye bişey yok ne diyeyim ki baştan sona stresli süreçHer pgt li embriyo de tutmuyor ki hiç anlamıyorum ya yapsak bir yapmasak ayrı dert.Off bılmyorım ya kafam allak bullak.
Evet sperm var ama üretimi az.İnan pgt den gelen sağlıklı embriyonun kesin tutacağını bilsem yaptırırım da malasef sadece tanı amaçlı tedavi yöntemi değil.Hatta bazı doktorlar genetik problem yoksa yaptırmayın diyor.Eşimde diyor sağlıklı embriyo kesin tutacaksa yaptıralım diyor ama maddi olarak çok zorlar bizi.yine anlamadim maalesef sorunu cunku sperm yapan hucreler gelismemis olsa da sperm uretilebilmis ve embriyo olusabilmis. Eger 2 defadan fazla basarisiz tup bebek denemeniz varsa bu muhtemelen embryo kaynaklidir ayri ayri sizin de esinizin de genetik testleri iyi olsa bile kombinasyonu iyi olmuyor olabilir maalesef (bunu biomedical uzerine yaptigim masterima dayanarak soyluyorum). En dogrusu ngs/pgt yaptirmak ve tabii tum tedavi yontemleri bize sadece ihtimal sunar hic birinin kesinligi yok, keske olsa...
Yükselenim başak benim. Belki de ondandırOoo burçdaşmışızyok yok bende zarar vermiyom
Senin ondandır KoficimYükselenim başak benim. Belki de ondandır
Bilemiyorum canim. Bu konuda yeterince uzuldugumuz icn. 9 sene sonra anne olacagim allah nasp kismet ederse. Ben dogru doktoru bldum ameliyatsiz tesa ile bulundu. Darisi bu dertle ugrasanlara olsun. Azosperm cok zorlu. Menide hic sperm bulunmuyor. Ne olu ne canli. Cikis yok yani. Allah yardimcisi olsun azospermlilerin. He biz sansliydik cnku tikanikliga bagliydi. Diger seklde bilemiycem. Ben ugrasmis biri olarak Allah rizasi icin belirtmek istedim. Gerisi herkesin kendi bilecegi is.Valla bizim sıfır hareket yüzde 85 hareketli çıktı tesa ile toplamada. Ameliyatsiz bir işlem bu. 5 ay takviye kullandı 3 çeşit. Son 2 ay hormon tedavisi, benim adetimle klomen kullanmaya basladi opu gününe kadar . Bide adet beklerken doğal yoldan hamile kalmışımyani işe yarar şeyler var doğru dr'u bulursan
Allah buyuktur canim. Azosperm menide hic olu yada canli sperm bulanamamasi. Cikis var sonucta. Iste cikis olana anca tese olmadan bi care bulunabilir.Değil sanırım ama opu günü anca 10-15 sperm bulundu 2 tahlil örnekle onda da şükür döllenme oldu ama sonuç ne. Olur kim bilir
Teseye alindi ama ameliyat olmadan igneyle girilerek bulundu cok sukur. Ilk deneme sonuc 8 haftalik hamileyim. Rabbim devamini getirir insallahselamlar :)
sizin eşiniz oldu mu mikro tese ? şu an ki durumunuz nedir ?
Doğru diyosun canım buna şükür ne diyelim inşallah güzel haberler alırız bakalım sonuç ne olcakAllah buyuktur canim. Azosperm menide hic olu yada canli sperm bulanamamasi. Cikis var sonucta. Iste cikis olana anca tese olmadan bi care bulunabilir.kofi nin dedigi gbi takviyelerle. Cikis yoksa mikroteseden baska care yok. Sukret kuzum. Hadi insallah sikica tutundu yavrun sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?