- 28 Eylül 2009
- 3.546
- 5.591
- 358
- 41
Döngünün düşmesi maalesef ıyi birşey değil menopoza yaklasildigini işaret ediyor. Şikayetin yoksa baktirmayalim cok doğru gelmedi bana, mutlaka fsh tiroit bakılmalı bunlar yüksekse belirgin bir şikayet vermiyor ki insana nerden bileceksiniz. Biz de geçen ay basladik ben de 38 yaşındayım ama yaşımı duyan doktor vakit kaybetmeyelim diyor.25 gunluk normal dongume gore bat 15 aralik. Ancak bir suredir 6 ay filandir 21-24 gune dustu. Bu nedenle merak edip biraz erken yaptim sanirim testleri. 11 aralik normal gebelik testi negatif, 14 aralikda erken gebelik testi negatif. 16 aralik normal test negatif. Bu ay ilk kez denedim. Olmamasini normal karsiliyorum ama kisalan dongumu dusununce bu kadar gecikmesine anlam veremiyorum. Menopoza mi girdim ne oldu. Saat gibi calisirdi. Hep 25 gunde olurdu. Bu dongudeki kisalma neye isaret acaba. Eylul-Ekim gibi vajinal muayene oldum. 2013teki dogumumdan bu yana muayene olmamistim. Temiz sikinti yok. Sikayetin yoksa hormon testi, yumurta rezervi filan bakmaya gerek yok demisti doktor. Folik asit baslayip bu ay ilk kez denedim. 39 yasindayim. 8 yasinda bir cocugum var. Hamile degilim onu anladim ama regl niye ortada yok. Yarin kanda gebelik mi baktirayim, kadin doguma mi gideyim. Ne dersiniz. Forumu okudukca kafam karisti. Yardim lutfen..
Adet geciktiyse bir iki gün daha bekleyip kanda gebelik baktirin bence, duruma göre hareket edersiniz.
Yumurta kalitesi için b12,Q10 ve omega içeren vitaminler kullanıyorum size de tavsiye ederim. Bir de arisutu bal polen faydalı diyorlar