Arakan katliamı!

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.671
KK arkadaşlarım! Yurttayım televizyon yok bu haberde televizyonda verilmiyor saklanıyor dediler ne kadar doğru bilmiyorum..Ancak haberiniz olmadna geçmeyin diye paylaşmak istedim...

Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde Budistler müslümanları canlı canlı yakmak istiyor! Alıntı yapıyorum topladığım birkaç haberden ...

Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledildi. Kendilerine yönelik yok etme politikasından kaçarak Bangladeş'e sığınmak isteyen Arakanlı Müslümanlara hükümet izin vermiyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Myanmar Sorumlusu Sait Demir, geçtiğimiz haftalarda bölgeye gitti. Bölgede incelemeler yapan Demir; Myanmar tarafına geçemediklerini anlatırken azınlık halindeki Müslümanların bölgede katliama maruz kaldığını belirtti. Demir ayrıca binlerce Arakanlı müslümanın yaşanan olaylar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldığını ancak onların da sığınacak yerlerinin olmadığını aktardı.

Bölgeden kaçan halkla göç yollarında görüştüklerini anlatan İHH yetkilisi Demir, "Son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledilince, Arakanlı Müslümanlar Bangladeş'e sığınmak istedi. Fakat Bangladeş hükümeti, siyasi şartların ve maddi imkanlarının yetersiz olması sebebi ile bunu kabul etmiyor. Bangladeş'e girmeyi başaran yaralılar da kaçak olarak gelebiliyor. Tedavi olmakta bile zorlanıyorlar. Camileri yakıyorlar. Camilerin etrafını kuşatarak Cuma namazına gidilmesini bile engelliyorlar. Saldırılar tamamen Müslümanlığa karşı" diye konuştu.

"MÜSLÜMANLARA KARŞI ÖFKE VAR"

Müslüman köylerinin yakıldığını anlatan Demir, saldırılar yalnızca Müslümanlara yöneltiliyor" dedi. Rohingya Müslümanlarının çok zor şartlar altında olduğunu bildiren Demir, şöyle konuştu:

"Kendi bölgesinde hakimiyet kurmaya çalışan MYANMAR hükümeti, Müslümanları katlediyor. İngilizlerin o bölgede işçiye ihtiyacı vardı ve Hindistan'dan Müslümanları buraya getirmişti. Arakanlılar şimdi dışlansalar da yüzyıllardır oradalar. Orası Arakanlı Müslümanların kendi toprağıdır. Arakan'da iki toplum yaşıyor. Yerli halk Müslümanlardan ve Rakhine Budistlerinden oluşturuyor. Müslümanlara karşı bir öfke var. MYANMAR hükümeti Budizm milliyetçiliğini savunduğu için (Budist) Rakhinelere dokunmuyor. Rakhineleri kışkırtan MYANMAR hükümeti, Müslümanların üzerine gidiyor. MYANMAR'daki vatandaşlık yasasına göre Arakanlı Müslümanlar, 'yerleşimci halk' olarak görünüyor. Devlet dairesinde görev alamıyor. Doğan her çocuk Müslümanların başına iş açıyor. Her Müslüman, hükümetin isteği doğrultusunda ücretsiz olarak çalışmak zorunda."

Kendisinin 9 yıldır MYANMAR'da görev yaptığını kaydeden Demir, olayların bir anda büyümesinin sebebinin "sosyal medya" olduğunu söyledi. Demir, MYANMAR'da Müslümanların yıllardır sıkıntı çektiğini belirterek, yaklaşık 1 buçuk milyon MYANMARlı Müslüman'ın sesini sadece sosyal medya aracılığıyla duyurduğuna dikkati çekti.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Myanmar yönetimi önceliğini olay bölgesindeki çatışmayı kontrol altına almak olarak belirledi. Yaklaşık 100 bin Rohingya Müslüman'ın yerinden edildiği bölgede, sıkıyönetim ilan edilmiş durumda. Evlerini terk ederek Bangladeş'e sığınmak isteyen Arakan Müslümanlarına Bangladeş hükümeti geçiş izni vermeyince Müslümanlar iki ülke arasında nehirlerde tekneler içerisinde yaşam mücadelesi veriyorlar.

Bu da başka bir haberden alıntı:

İ
RAN'IN ÇAĞRISI
Bu arada, İran yönetiminin uluslararası toplum, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve BM nezdindeki girişimlerinin de sürdüğü bildrildi.

Bu çerçevede İran'ın BM daimi temsilcisi Muhammed Hazai tarafından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderilen mektupta, Myanmar'da yaşayan Müslümanlara yönelik eylemlerin durdurulması için derhal harekete geçilmesi istendi.

SİVİLLER KATLEDİLİYOR
Myanmar'da çok sayıda sivilin katledildiği, cami ve evlerin yıkıldığına dikkat çekilen mektupta, Müslümanların yüzlerce yıldır yaşadıkları topraklardan atılmasının kabul edilemeyeceği belirtildi.
Mektupta, uluslararası toplumun, Myanmar'daki katliamlar karşısında sessiz ve tepkisiz kalmasının buradaki Müslümanların temel haklarının gasp edilmesine ve durumun daha da kötüleşmesine neden olduğu uyarısında bulunuldu.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ
Uluslararası Af Örgütü de Myanmar'da devam eden şiddet olaylarında hedefin azınlıkta olan Rohingya (Arakan) Müslümanları olduğunu açıklamış, devam eden şiddet olaylarında hem güvenlik güçlerinin hem de yerel Rakhine Budistleri'nin suçlu olduğu belirtmişti.

Af örgütünün açıklamasında ayrıca yaralanan, ölen ve tecavüze uğrayanların sayısının bilinmediği belirtilirken, grubun Asya sorumlusu Benjamin Zawacki, şiddetin öncelikli olarak Rohingyalılara yönelik olduğunu söylemişti.

Myanmar'da Mayıs ve Haziran ayında çıkan çatışmalarda 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 10 Haziran'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Twitter'da yaptığı açıklamada, "Hadiseleri takip ediyoruz. Ve etkili girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Son düzenleme:
Video da paylaşmak isterdim ama yasak mı emin olamadım.. Güncel tutuyorum herkes görsün..Hepsini okumak zorunda değilsiniz en azından göz gezdirin bilginiz olsun...

[video=youtube;44Ur3ych3EA]http://www.youtube.com/watch?v=44Ur3ych3EA[/video]

Kanala dair bir bilgim yok..Reklam tarzında yanlış bir şey yaptıysam bilgilendirirseniz sevinirim..

Son düzenleme:
nedir bu düşmanlık :KK43:(((

İnsanların paylaşamadığı bu kadar gözlerini kör eden nedir bir anlasam..Gerçi anlamak da istemem ...İnşallah adalet yerini bulur , insanlar da böyle şeyler yapmaya tenezzül edemez bundan sonra :KK31:

Maalesef öyle..:KK50: Daha ne resimler vardı ya katliama dair koyamadım tabi içim kaldırmadı :KK31:

Son düzenleme:
çok yazik çok bu nedir ya?
müslümanligi i$kenceli bir hale getirdiler pisler, Allahim kullarinin ahini yerde birakmaz ve onlara öyle büyük bir olay verirki helak olurlar insAllah!
Ben belcikada kaliyorum ve avrupa haberlerinde hic bahsedilmedi bile ne yazikki :KK50: :KK50:
elimizden dua etmekten baska HICBIRSEY gelmiyor biz nasil müslümaniz ya rabbim? :KK43:

eğer hristiyan katliamı olsaydı bunuda müslümanlar yapsaydı ne barbarlığımız kalırdı nede zorbalığımız.hiçbir haber kanalında görmedim bu haberi.bende sosyal paylaşım sitesinde gördüm içim kaldırmadı.o çocuklar bebekler:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:ne günahları vardı o insanların.ama rabbim yerde komaz bunu bu mübarek ayda.söyleyecek haykıracak çok şeyim var lakin nasıl cümlelere dökülür bilemedim.içim yandı resmen.rabbim bildiği gibi yapsın bu kel kafalı ayıları,kendini insan sanan zavallı mahluklar:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

gerçekten çok yazık bu düşmanlık eizyet niyedir.
neden insanlar yurtlarını terketmek zorunda kalıyorlar.
yapılan bu zulümden zevk mi alıyorlar.
yazık günah şu mübarek ramazan ayında bir taraftan oruç tutuyorlarmış ama bu katliamdan açacak vakitleri yok
haberlere bakmaya üzülüyorum müslüman akrdeşlerimin zulmünü göreceğim diye korkudan.
rabbim yardımcılar olsuun...

gerçekten çok yazık bu düşmanlık eizyet niyedir.
neden insanlar yurtlarını terketmek zorunda kalıyorlar.
yapılan bu zulümden zevk mi alıyorlar.
yazık günah şu mübarek ramazan ayında bir taraftan oruç tutuyorlarmış ama bu katliamdan açacak vakitleri yok
haberlere bakmaya üzülüyorum müslüman akrdeşlerimin zulmünü göreceğim diye korkudan.
rabbim yardımcılar olsuun...

Ben de anlamıyorum anlayamıyorum neden.. Nasıl bir vicdan böylesine davranmaya müsaade edebilir ...

Nedir bu muslmanların cektigi yahu
zaten millet olarak sevilmiyoruz
musluman olarak nefret ediliyoruz
teroristmisiz bilmem neymisiz
Katleden mi terorist oluyor katledilen mi acaba !!!?
boyle bir seyi musluman adı altında baska bir serefsiz yapsaydı dunya gundeminden 10 yıl dusmezdik iste muslumanlar boyle barbar boyle terorist diye
Allahım orada zor durumda olan kardeslerimize yardım etsin

Myanmar bir diğer adıyla Burma

Burma’da Ne Oluyor?

Batı basını bir aydır, Myanmar eski adıyla Burma Müslümanları üzerine yayın yapıyor… ‘Faşist Burma yönetimi, Müslümanları katlediyor!’ ‘Budist çeteler Müslüman azınlığa kıyım yapıyor!’ haberler böyle… Haberlerin veriliş şekli ve bir anda küresel medyada duyulması , bizden İHH ve Anadolu Ajansı’nın hemen bölgeye intikali bana Darfur’u hatırlattı.. Yakında Angelina Jolie de, Lara Croft kostümüyle bölgede boy gösterir..

Öne çıkarılan haber ne? Güney Asya’nın ortasında, çileli mi çileli bir ülkede ‘müslümanlar’ katlediliyor. Kim katlediyor: Faşist hükümet ve ‘Budist çeteler!’ Üstelik Ramazan ayında!
Neden? ‘Çünkü onlar cani!’
Bu kadarla tatmin olacaksanız mesele yok.. Perdenin arkası mı? Çok tanıdık bir süreçten geçiyor Asya’nın mücevheri… Param parça ediliyor.. Etnik ve dini savaşın içine sürükleniyor… Malına mülküne Küresel şirketler tarafından el konuluyor.. İktidar ve muhalefet küresel odakların ipi ucunda oynuyor, önlerine kırmızı halı seriyor.
Burma son 2 yıldır ‘açılım’ üzerine açılım yaptı. Terör faaliyeti yapan etnik bölücüler affa uğradı. Burma’nın Nobel barış ödüllü Leyla Zana’sı yıllardır ev hapsindeydi, bırakıldı.. Aung San Suu Kyi Burma’yı 1948’de İngiliz mandasından kurtaran kahramanlardan birinin kızı.. 2010’da serbest kalır kalmaz, ABD’nin ‘demokrasi’ kuruluşlarıyla, ABD dışişleri zevatıyla samimi görüşmelere başladı.. Batı basınında gereken ilgi gösterildi, reklamı layığıyla yapıldı.. İlk işi ülkede silahlı direniş yapan etnik gruplara ve ‘kurtuluş orduları’na sahip çıktı…. Burma hükümeti ve muhalefeti tümüyle batılı danışmanların denetimindeydi..
Son iki yılda iki şey hızla gerçekleşti Burma’da :
Özelleştirmeler ve Açılımlar!
2 yıl öncesine kadar Burma ‘Asya’nın Libyası ‘gibiydi… Kamu sektörü güçlü, halkına bedava eğitim ve sağlık hizmeti veren bir ülkeydi. . ‘Dİ’ çünkü son 6 ayda adeta bir Kemal Derviş dokunuşuyla, ‘demokrasi kervanına’ katıldı ve nesi var nesi yoksa özelleştirdi..
Yasalar peşpeşe 15 günde çıktı. O zamana kadar yabancılara sanayii kuruluşları ve toprak satışı yasaktı. Yasallaştı. Sanayide sadece Burma vatandaşlarını çalıştırma zorunluluğu vardı, zorunluluk kaldırıldı. Ortalığı işsizlikle beraber yabancı ‘köle işçi’ler sardı.. Merkez bankası küresel çetelerden bağımsızdı.. Bağımlılaştırıldı!
Dörtbir yandan ‘işgal’e uğrayan ülkede düşmanlıklar arttı, açlık ve işsizlikle birlikte batı beslemesi çeteler işe başladı… Hükümet yolsuzluk ve rüşvet batağındaydı.. Muhalefet ondan beterdi…
Washington’daki ofislerde üzerine çarpı çekilmiş, ‘demokrasi’ getirilecek ülkelerden biriydi, Burma!
Neden?

Burma’nın haritadaki yerine bakın. Burma ABD’nin 2 yıl içinde deniz kuvvetlerindeki gemilerinin yüzde 60’ını konuşlandırmayı düşündüğü coğrafyanın en stratejik yerinde.
Bir yanında Çin var: ABD’nin nihai hedefi! Öbür tarafı Hindistan, içinden çıktığı ülke..
Açılımlardan sonra Amerika’nın Burma’ya 22 yıldır uyguladığı yaptırımlar sonladı ve ülkeye bir ABD büyükelçiliği açıldı….. Malum fıkrayı hatırlayın: ‘Neden Amerika’da terör faaliyeti yok? Cevap: Çünkü orada bir ABD büyükelçiliği yok!’
İşte öyle de oldu..
Burma Güney Asya’da gazın, petrolün, mücevherin, kerestenin, pirincin, deniz ürünlerinin bir numaralı merkezi.. Batan bir gemi gibiydi.. İnsanlar işsizlikle tanıştı.. Açlıkla tanıştı.. Etnik çatışmalar için düğmeye basıldı.. Tıpkı Irak’ta yaptıkları gibi , birgün bir budist’i öldüren Müslüman kılığındaydılar, diğer gün Müslümanı öldüren Budist.. Irak’da Şii ve Sunni ibadethaneleri bombalayan İngiliz istihbarat örgütü ajanları yakalanmamış mıydı? Batı basını her gün ‘Şiiler Sünni camileri bombaladı!’ ‘Sünniler, Şii ibadethanesini bastı!’ haberleri yapılmamış mıydı..? Her ikisini de bombalayanlar, basanlar, kadınlara tecavüz edenler, çocukları kaçıranlar, batı istihbaratı kışkırtmasıyla ayağa kalkan, maaşa bağlanan, ‘demokrasi’ kuruluşlarıyla irtibatlı olan çetelerdi. Başlangıç yapıldıktan sonra arkası nasılsa gelirdi!
2011 aralığında 50 yıl sonra ilk kez bir Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton, Burma’yı ziyaret etti. Ardından İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague Burma’da boy gösterdi. O da 1955’den beri Burma’ya gelen ilk İngiliz Dışişleri Bakanı’ydı.. Ardından Batılı şirketlerin iş adamları sökün etti.. Telekomdan petrole tüm şirketler ellerine geçti..
Wall Street Journal Burma için ‘Asya’daki Son Büyük Pazar!’ diye başlık atıyordu.. ‘Potansiyeli görmezden gelinemeyecek kadar büyük!’ diye ekliyordu.. Küresel şirketlerin ağzının suyu akıyordu..
Yıllardır tüm hakları gaspedilmiş, Burma Bengladeş ve Hindistan’a yayılmış Müslüman nüfus ülkenin batısında Arakan’da yaşıyor.. Bir kısmı Ürdün’deki Filistinliler gibi, 1948’den beri gecekondulaşmış mülteci kamplarındalar.. Fırsat bulunca Bengaldeş’e Malezya’ya kaçıyor, oralardan da sınırdışı ediliyorlar.. Ne Arakan’da ne Bengaldeş’de sevilmiyorlar. Budistlerle aralarında zaten iş aş ev konusunda çekişme var..
İşte o bölgede son bir haftada 62 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce insan yaralandı… Haziran başında 10 müslüman bir Budist çete tarafından linçe uğradı.. Bir kadına tecavüz edip öldürmekle suçlanmışlardı.. Ardından Müslüman gruplar Budistlere saldırdı.. Ve sonra Budistler Müslümanlara saldırdı … Binlerce yıldır birarada yaşayan vatandaş bakakaldı… Sokaklar savaş alanıydı ve 30 bin kişi göçe zorlandı..

Senaryoyu yazanlar, göç, uyuşturucu ticareti silahlı çeteler gibi nedenlerle zaten BM örgütlerini bölgeye konuşlandırmışlardı. İstihbaratçılar da özel birlikler de danışmanlarda Buırma’da hazır ve nazırdı…
Burma’da insanlar ölüyor, Müslümanlar da Budistler de diğerleri de kana bulanıyor…. Burma ‘Büyük oyun’da önemli bir nokta… Kaosa taşınacak bir başka Güney Asya incisi.. Libya ile benzetilirdi! Libya bombalandı varı yoğu alındı.. Burma yönetimi ise katillerinin ayağının altına kırmızı halı serdi, Celladını evine davet etti.. Şimdi olan, gününü kurtarmaya çalışan Tibet ve Himalayaların barış sever insanlarına olacak! Oyunun farkına varamazlarsa Burma kan rengine bulanacak!
Arakan’a Angelina Jolie gelip bir dolanacak.. Kavgadan kaçanlar sınırlara yüklenecek.. Gri bölgeler oluşacak ve Barış gücü askerleri kavgayı ayırmak için bölgeye yerleşecek… ABD deniz gücü Bengal Körfezi’ne ve Arakan kıyılarına gelecek…
‘Müslümanlar öldürülüyor!’ demekle bitmiyor.. Senaryo hiç değişmiyor.. Darfur’da da Libya’da da Suriye’de de küçük farklarla aynı oyun sahneleniyor.. Stop imperialism.com sitesi yazarı Eric Draitser durumu özetliyor:
‘Arakan eyaleti başkenti Sittwe, Çin’in kullandığı en büyük liman, Çin’in içlerine kadar giren bir petrol boru hattı oradan başlıyor. Çin’i engellemek için en iyi yol doğal olarak Sittwe’de bir çatışma çıkarmak!’
Çatışma çıkarıldı.. Şimdi masum insanların cehennem zamanı!

Banu Avar

Maalesef öyle..:KK50: Daha ne resimler vardı ya katliama dair koyamadım tabi içim kaldırmadı :KK31:

gördüğün fotoğrafları merak ettim internette katliam diye dolaşan çoğu fotoğraf 2010 yılında çin depreminde ölenler ve budist papazlarda onların ölülerini yakıyorlar dini inanışları bu oradaki ölüler müslümanlar değil.. bi fotoğrafta da yanarak koşan müslüman diye aktarılan fotoğrafsa Çin lideri Hu Cintao’nun Hindistan ziyareti sırasında kendini yakan tibetli budiste ait..bu haberi hatırlıyorum bn şimdiyse dikkat çekmek için bu tarz haberlere konu olmuş.. orada savaş var ama bu küresel güçlerin petrol doğalgaz için birbirine düşürdükleri insanların çatışması..

gördüğün fotoğrafları merak ettim internette katliam diye dolaşan çoğu fotoğraf 2010 yılında çin depreminde ölenler ve budist papazlarda onların ölülerini yakıyorlar dini inanışları bu oradaki ölüler müslümanlar değil.. bi fotoğrafta da yanarak koşan müslüman diye aktarılan fotoğrafsa Çin lideri Hu Cintao’nun Hindistan ziyareti sırasında kendini yakan tibetli budiste ait..bu haberi hatırlıyorum bn şimdiyse dikkat çekmek için bu tarz haberlere konu olmuş.. orada savaş var ama bu küresel güçlerin petrol doğalgaz için birbirine düşürdükleri insanların çatışması..

Hnagi fotoğraftan bahsediyorsun tatlım :26: Gördüğüm birisini koysam mı ki ya çok kötü bence ama neyse koyayım... :KK50::KK50: $arakan-da-katliam-devam-ediyor.jpg ......bu pressmedya haberinden...

$33766.jpg $3X0J2S3U.jpg bu da haksözhaber ve seoloper.com 'dan

Tatlım daha fazla koyamayacağım gerçekten midem kaldırmıyor çok üzülüyorum :KK50::KK50:

Son düzenleme:
sonuncusu çin depremi tatlım rahipler ölenlerin inançlarına göre cesetleri yakıyorlar orada yatanlar depremzedeler budist yani..
buradan görebilirsin o fotoğrafı
http://www.kanzhongguo.com/news/10/04/17/345007.html
http://www.worldpressphoto.org/photo/2011guangniugn-2?gallery=890&photographer=409
Tibetan monks prepare for the mass cremation of earthquake victims on a mountaintop in Yushu county, Qinghai province, in China. A 6.9 magnitude earthquake struck the province on 14 April, killing over 2,600 people and injuring some 12,000 more. Tibetans usually practice sky burial, leaving corpses out for vultures, but the sheer numbers of dead in this case forced the monks to abandon tradition.

amaç insanları birbirine düşürmek bu tarz haberler yapanlara güvenmemeli medya zaten yalan pazarlıyor artık sadece gerçeği bulmak zor :KK50:

diğerlerinden emin değilim araştırmam lazım..

Son düzenleme:
sonuncusu çin depremi tatlım rahipler ölenlerin inançlarına göre cesetleri yakıyorlar orada yatanlar depremzedeler budist yani..
buradan görebilirsin o fotoğrafı
看中国 - 玉树灾情直击:火葬数百罹难者(惨烈!慎入)
World Press Photo
Tibetan monks prepare for the mass cremation of earthquake victims on a mountaintop in Yushu county, Qinghai province, in China. A 6.9 magnitude earthquake struck the province on 14 April, killing over 2,600 people and injuring some 12,000 more. Tibetans usually practice sky burial, leaving corpses out for vultures, but the sheer numbers of dead in this case forced the monks to abandon tradition.

amaç insanları birbirine düşürmek bu tarz haberler yapanlara güvenmemeli medya zaten yalan pazarlıyor artık sadece gerçeği bulmak zor :KK50:

diğerlerinden emin değilim araştırmam lazım..

Ay evet doğru baktım ben de şimdi :26: Ama nasıl cesaret böyle bir yalan fotoğraf yayınlayabiliyorlar :KK31: İsimlerini de yazdım ajansların ya da sitelerin görmüşsündür..Hayret bir şey..:KK19:

Sen hangi bölümde okuyorsun tatlım:26: Eskişehirde öğrencisin sanırım profilinde yazıyor da

Hnagi fotoğraftan bahsediyorsun tatlım :26: Gördüğüm birisini koysam mı ki ya çok kötü bence ama neyse koyayım... :KK50::KK50:Eki Görüntüle 472942 ......bu pressmedya haberinden...
....

cnm ilkini buldum tineye.com dan fotoğrafı taratınca yayınlandığı linkleri buluyor bu fotoğraf 2004 te yayınlanmış Ảnh về các sá»± kiện nổi bật của châu Á năm 2004 bu sitede çevirisinde "Taylandlı Müslümanlar yüzlerce ülkenin güneyinde bir polis karakoluna karşı gösterilere katıldıktan sonra gözaltına alındı. 78 daha sonra askeri üsler teslimat için askeri kamyonlara tıka basa dolu olan boğuldu. Bu gelişme İslam gerillalar tarafından intikam saldırıları tetikledi."

Anlaşılan fotoğrafların büyük çoğunluğu sahte :44: Arakan'da olaylar var bunları tabiki de görmezden gelemeyiz ama bu şekilde haber yapmaları korkunç neye inanacağımı şaşırdım yalandan nefret ederim bunu en iyi medya yapıyor..:KK50: bence arakan'daki olayların arkasında kim varsa ırak savaşının sorumlularıyla aynı gözleri kana bulanmışlar savaş çıkarmak, savaşı tetiklemek istiyorlar yazık onca masum insanlara :KK47::KK14:

X