yasemin neden üzülüyosun bak puanını almışsın ne güzel..senin yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır..trakya diyosun,edirnede yokmu istediğin bölüm...canım başka şehir istiyosun ama maddiyattan dolayı aileni zora sokmak istemiyosun...inşallah rabbim kalbine göre verir,aileni düşünmen ne kadar güzel.. izmir istanbul maddi olarak zorlar seni ama öğrenim kredisi alırsın,ayrıca bu şehirlerde iş imkanıda olur part-time çalışırsın...ailende bi miktar destek olur..bak eskişehirede öğrenci için uygun hemde güzel derler...gidebilirsen orayıda araştır...
Geçme notuna takılma, bir şekilde üniversiteyi bitirirsin. Orası senin benim gibi ögrenci dolu, onlar da mezun olacak bir gün. Hem geçme notu en düşük 40tır yani. Bir 10 puan yüzünden şaşırma. İstanbul'u yaz ilk sıraya hiç belli olmaz nolacagı. Bak ben geçen sene yerleştim 455lik bölüme 432 ile. Beklemiyordum bana ve çevreme sürpriz oldu. Sen 2011'in pualarına takılma o puanlara göre sadece tercih sıranı belirlersin. Bana kalırsa ailenden uzak bir yere gitme zaten üniversiteden sonra evlenme çagı geliyor, bir kaç yıl sonra ailenden ayrılmak zorunda kalırsın. Şimdi imkanın varken baba evinin tadını çıkar. Trakya'da gidersen puanının boşa gidecegini söylemişin, peki aynı puanla daha iyi bölümleri tercih edemez misin? Kimya güzel bölüm ama formasyon kalktı yani iş bulman ilerde zor olabilir.
Tekirdağ Namık Kemal Gıda Müh. var bi de aklımda.O da kimyayla alakalı. yine mf4'te 20.000 kişi filan var.
Hepimiz aynı durumdayız,hepimiz kararsızız sıkma canını
Ege üni.yazabilirsin 12 saati çok büyütme gözünde
Çok sık gidip gelmezsin eve
Bayramda,tatillerde gider gelirsin,çok yük olmaz o zamanda
İyice araştır, kimya okuyanlarla konus. Bu zamana kadar tercih edenlerim bir çoğu formasyondan yararlanmayı düşünerek tercih etti ama şimdi kalkınca çoğu isyan etmeye başladı. Günümüzde herşeye hormon basıyorlar,ilerde gıda mühendisliğine ihtiyaç artacaktır. Tabi bunlar benim düşüncem, seni asla yanlış yönlendirmek istemem. Neyi seviyorsan önce onu yapmalısın ama evden uzakta okumak hiç kolay degil ki bide maddi sıkıntıların oldugunu söylemişin, İzmir gibi yerde çok zor geçinirsin. Netten felan iyice araştır Trakya'daki diger kimya'dan yüksek bölümleri
Çok açık aslında.Lys sonuçları açıklandı.Ortalama bir sıralalmam var daha önce yazmıştım Kimya düşündügümü.Hala kararlıyım ama tercih dönemi çok zor.Aklımda hep Ege vardı.Şuan rahat girebiliyorum.Hem de meslek lisesiyim ben hiç doğru düzgün LYS konusu bile görmedim.Ama İzmir bulundugum yere çok çok uzak ( Trakya) 12 saat.Bi de maddi tarafı var tarafı var.Emekli bir baba 2 üniversiteli çocuk.Çok zor.Kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım.Vee sadece 10 günüm var.
Daha önce hiç ailemden ayrı kalmadım.Onlar hep yakın yer istemişti.Yakın yerlere bakıyorum sıralamalar benimkinin çok çok altında.Sonradan pişman olmak istemiyorum da.
Yardım edenim yok.Dersaneler şimdiden dolmuş Anadolu-Fen liselerinin tercihleriyle.Okula gitmeyi düşündüm ama şimdi tatil hem meslek lisesi pek kimse yoktur.
Çok çaresiz hissediyorum kendimi.Akıl alacağım kimse yok.Kendi başıma ne kadar verimli birşeyler yapabilirim.
İstanbul Üni. 20.000 kişi var aramda. Bugün not sistemine baktım Geçme notu 50 ! ortalama bi üniversitede 50 iyice bi not.
Yapamayacağım birşey yapmak istemiyorum.İlk defa gittigim okuldan pişmanım.4 sene okuduktan sonra şimdi mi dank etti diyeceksiniz belki.
Aynen öyle lisesi ayrı,üniversitesi ayrı dertmiş
Oturdum ağladım sinirden.Hiç iyi değilim.
Hersey yeni başlıyor belki ama şimdiden çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?