• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım sanki.Tercih dönemi geldi yardım edenim yok :|

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
560
198
Çok açık aslında.Lys sonuçları açıklandı.Ortalama bir sıralalmam var daha önce yazmıştım Kimya düşündügümü.Hala kararlıyım ama tercih dönemi çok zor.Aklımda hep Ege vardı.Şuan rahat girebiliyorum.Hem de meslek lisesiyim ben hiç doğru düzgün LYS konusu bile görmedim.Ama İzmir bulundugum yere çok çok uzak ( Trakya) 12 saat.Bi de maddi tarafı var tarafı var.Emekli bir baba 2 üniversiteli çocuk.Çok zor.Kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım.Vee sadece 10 günüm var.
Daha önce hiç ailemden ayrı kalmadım.Onlar hep yakın yer istemişti.Yakın yerlere bakıyorum sıralamalar benimkinin çok çok altında.Sonradan pişman olmak istemiyorum da.
Yardım edenim yok.Dersaneler şimdiden dolmuş Anadolu-Fen liselerinin tercihleriyle.Okula gitmeyi düşündüm ama şimdi tatil hem meslek lisesi pek kimse yoktur.
Çok çaresiz hissediyorum kendimi.Akıl alacağım kimse yok.Kendi başıma ne kadar verimli birşeyler yapabilirim.
İstanbul Üni. 20.000 kişi var aramda. Bugün not sistemine baktım Geçme notu 50 ! ortalama bi üniversitede 50 iyice bi not.
Yapamayacağım birşey yapmak istemiyorum.İlk defa gittigim okuldan pişmanım.4 sene okuduktan sonra şimdi mi dank etti diyeceksiniz belki.
Aynen öyle lisesi ayrı,üniversitesi ayrı dertmiş
Oturdum ağladım sinirden.Hiç iyi değilim.
Hersey yeni başlıyor belki ama şimdiden çok zor :43:

yasemin neden üzülüyosun bak puanını almışsın ne güzel..senin yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır..trakya diyosun,edirnede yokmu istediğin bölüm...canım başka şehir istiyosun ama maddiyattan dolayı aileni zora sokmak istemiyosun...inşallah rabbim kalbine göre verir,aileni düşünmen ne kadar güzel.. izmir istanbul maddi olarak zorlar seni ama öğrenim kredisi alırsın,ayrıca bu şehirlerde iş imkanıda olur part-time çalışırsın...ailende bi miktar destek olur..bak eskişehirede öğrenci için uygun hemde güzel derler...gidebilirsen orayıda araştır...

Geçme notuna takılma, bir şekilde üniversiteyi bitirirsin. Orası senin benim gibi ögrenci dolu, onlar da mezun olacak bir gün. Hem geçme notu en düşük 40tır yani. Bir 10 puan yüzünden şaşırma. İstanbul'u yaz ilk sıraya hiç belli olmaz nolacagı. Bak ben geçen sene yerleştim 455lik bölüme 432 ile. Beklemiyordum bana ve çevreme sürpriz oldu. Sen 2011'in pualarına takılma o puanlara göre sadece tercih sıranı belirlersin. Bana kalırsa ailenden uzak bir yere gitme zaten üniversiteden sonra evlenme çagı geliyor, bir kaç yıl sonra ailenden ayrılmak zorunda kalırsın. Şimdi imkanın varken baba evinin tadını çıkar. Trakya'da gidersen puanının boşa gidecegini söylemişin, peki aynı puanla daha iyi bölümleri tercih edemez misin? Kimya güzel bölüm ama formasyon kalktı yani iş bulman ilerde zor olabilir.

Son düzenleme:
Hepimiz aynı durumdayız,hepimiz kararsızız sıkma canını
Ege üni.yazabilirsin 12 saati çok büyütme gözünde
Çok sık gidip gelmezsin eve
Bayramda,tatillerde gider gelirsin,çok yük olmaz o zamanda

yasemin neden üzülüyosun bak puanını almışsın ne güzel..senin yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır..trakya diyosun,edirnede yokmu istediğin bölüm...canım başka şehir istiyosun ama maddiyattan dolayı aileni zora sokmak istemiyosun...inşallah rabbim kalbine göre verir,aileni düşünmen ne kadar güzel.. izmir istanbul maddi olarak zorlar seni ama öğrenim kredisi alırsın,ayrıca bu şehirlerde iş imkanıda olur part-time çalışırsın...ailende bi miktar destek olur..bak eskişehirede öğrenci için uygun hemde güzel derler...gidebilirsen orayıda araştır...

Trakya Üniversitesi var.Sıralamamın çok çok altında.Şimdilik duşunuyorum.Ama bazı şeyler de cazip geliyor belki böyle bir fırsat elime bir daha geçmez.
Bir de bunun psikolojik baskısı var.Oldu ki gittim."Kazanmamış da gitmemiş,ben olsam giderdim,ailesi yollamamış" türlü türlü şeyler duycam.
Ne seçersem seçeyim ailem arkamda olur buna güveniyorum da ah bir de hersey düşünmek kadar kolay olsaymış.Sınavda stres yapmamıştım ama şimdi :50:

Yakın bi şehre gitsen bile ailenden ayrı yaşayacağın için maddi harcamaların zaten olacak.

Hatta yakın diye daha sık gidip gelirsen yine aynı masrafı bulur.

Bence bu yüzden elindeki fırsatı geri çevirme.

Ege Üniversitesi varken başka bi üniversiteden mezun olmayı da düşünme bence, hayırlı olsun. :34:

Geçme notuna takılma, bir şekilde üniversiteyi bitirirsin. Orası senin benim gibi ögrenci dolu, onlar da mezun olacak bir gün. Hem geçme notu en düşük 40tır yani. Bir 10 puan yüzünden şaşırma. İstanbul'u yaz ilk sıraya hiç belli olmaz nolacagı. Bak ben geçen sene yerleştim 455lik bölüme 432 ile. Beklemiyordum bana ve çevreme sürpriz oldu. Sen 2011'in pualarına takılma o puanlara göre sadece tercih sıranı belirlersin. Bana kalırsa ailenden uzak bir yere gitme zaten üniversiteden sonra evlenme çagı geliyor, bir kaç yıl sonra ailenden ayrılmak zorunda kalırsın. Şimdi imkanın varken baba evinin tadını çıkar. Trakya'da gidersen puanının boşa gidecegini söylemişin, peki aynı puanla daha iyi bölümleri tercih edemez misin? Kimya güzel bölüm ama formasyon kalktı yani iş bulman ilerde zor olabilir.

Tekirdağ Namık Kemal Gıda Müh. var bi de aklımda.O da kimyayla alakalı. yine mf4'te 20.000 kişi filan var.

Tekirdağ Namık Kemal Gıda Müh. var bi de aklımda.O da kimyayla alakalı. yine mf4'te 20.000 kişi filan var.

İyice araştır, kimya okuyanlarla konus. Bu zamana kadar tercih edenlerim bir çoğu formasyondan yararlanmayı düşünerek tercih etti ama şimdi kalkınca çoğu isyan etmeye başladı. Günümüzde herşeye hormon basıyorlar,ilerde gıda mühendisliğine ihtiyaç artacaktır. Tabi bunlar benim düşüncem, seni asla yanlış yönlendirmek istemem. Neyi seviyorsan önce onu yapmalısın ama evden uzakta okumak hiç kolay degil ki bide maddi sıkıntıların oldugunu söylemişin, İzmir gibi yerde çok zor geçinirsin. Netten felan iyice araştır Trakya'daki diger kimya'dan yüksek bölümleri

Hepimiz aynı durumdayız,hepimiz kararsızız sıkma canını
Ege üni.yazabilirsin 12 saati çok büyütme gözünde
Çok sık gidip gelmezsin eve
Bayramda,tatillerde gider gelirsin,çok yük olmaz o zamanda

yol+ masraf+izmir hayatı
daha önce izmir'e gitmedim.Forumlarda hayatın pahalı oldugundan filan bahsetmişler.Çok aktif bir hayatım yok gerçi.
Çok karasızım çoook.
İnşallah bugünleri birkaç ay sonra hepimiz güzel anılar olarak hatırlarız.:16:

İyice araştır, kimya okuyanlarla konus. Bu zamana kadar tercih edenlerim bir çoğu formasyondan yararlanmayı düşünerek tercih etti ama şimdi kalkınca çoğu isyan etmeye başladı. Günümüzde herşeye hormon basıyorlar,ilerde gıda mühendisliğine ihtiyaç artacaktır. Tabi bunlar benim düşüncem, seni asla yanlış yönlendirmek istemem. Neyi seviyorsan önce onu yapmalısın ama evden uzakta okumak hiç kolay degil ki bide maddi sıkıntıların oldugunu söylemişin, İzmir gibi yerde çok zor geçinirsin. Netten felan iyice araştır Trakya'daki diger kimya'dan yüksek bölümleri

Dediklerinde çok haklısın.Ben de hep bunları düşünüyorum aylardır.Özel sektör maalesef acımasız.Staja gittim daha iyi gözlem yapma fırsatı buldum.
Ya iyi üniversite - normal bir bölüm
Ege Üni - Kimya

Ya da ortalama bir üniversite - iyi bölüm
Nkü - Gıda Mühi

İkisi arasında karar veremiyorum ki.İş imkanları açısından bir Ege çok daha iyi ama engele takılıyor işte.

kimya bölümünü araştırdın mı peki bildiğim kadarıyla artık formasyon alınmıyor :31: hangi sektöre yönelmeyi düşünüyorsun

Ben farklı bir yorum yapayım mı?

"ortalama bir üniversite/ortalama bir bölüm" kavramından çok daha önemli bir şey olduğunu düşünüyorum.

Okuduğun üniversite ne kadar köklü? Sana neler verebilir? Ve hangi öğrencilerle okuyacaksın?

Üniversitede dersler kadar önemli olan bir şey var. Aynı okulda, aynı sınıfta beraber olduğun arkadaşların, sana çok şey katacaktır.

bu fikirden yola çıkarak iyi bir iş bulabilirsin. İş yaşamında iyi bir yer edinebilirsin.

Kendine ne kadar şey kazandırmışsın, ne kadar 'dolu'sun? Ve nasıl 'dolu' olabilirsin? Bu bulunduğun ortam ile o ortamdaki arkadaşlarınla çok ilgili olacaktır.

Kendimden örnek vereyim: Ben şu an 24 yaşındayım, 24 yaşımdan sonra DGS ile tekrar üniversite ve İstanbul'da köklü bir üniversitede okumak istiyorum.

Çünkü (bana göre) hiç ismi bilinmeyen bir üniversitede önlisans okudum. Şu an işsizim!

Son düzenleme:
büyük şehirlerde iş ve burs imkanı olur.senin okuyacağın bölümde iken ilaç fabrikaları özel hastaneler olmaz mı?eşim öğrenciyken hem kira ödedi hem tüm masraflarını gördü istanbulda.çalıştı bursta alıyordu.vaktin oldukça özel ders verebilirsin.öğrenciyken kpss ye gir.memur ol atan hem oku hem çalış.bu hayal değil.çok kişi yapıyor.eşim biri.senle benzer bölümden mezun.sonra yatay geçişle dönebilirsin istersen.

Yardımcı olayım tercih döneminde yaşadıklarımı, derin bilgilerimi filan paylaşayım dedim ama o kadar saçma sapan bir tercih listesi yapmışım ki ben :9: Okuyabileceğimi düşündüğüm 7 farklı bölüm, 3 farklı dil ve 2 farklı şehir vardı, ve üniversiteyle ilgili tek kesin kararım asla ve asla özelde okumamaktı, sonuç olarak ben tüm bu farklı şehir ve bölüm ihtimallerini listeme sadece puan sırasına bakarak yazdım, ve tercih sonuçlarının gelmesini bekledim :9::9: Şimdilik bulunduğum yerden pek pişman olmuyor olmam biraz şans işi sanırım, umarım şansım iyi gitmeye devam eder de ileride iş hayatında da pişman olmam.

Yardımcı olayım tercih döneminde yaşadıklarımı, derin bilgilerimi filan paylaşayım dedim ama o kadar saçma sapan bir tercih listesi yapmışım ki ben :9: Okuyabileceğimi düşündüğüm 7 farklı bölüm, 3 farklı dil ve 2 farklı şehir vardı, ve üniversiteyle ilgili tek kesin kararım asla ve asla özelde okumamaktı, sonuç olarak ben tüm bu farklı şehir ve bölüm ihtimallerini listeme sadece puan sırasına bakarak yazdım, ve tercih sonuçlarının gelmesini bekledim :9::9: Şimdilik bulunduğum yerden pek pişman olmuyor olmam biraz şans işi sanırım, umarım şansım iyi gitmeye devam eder de ileride iş hayatında da pişman olmam.

canım ist. üniversitesini 50 diyemi yazmıyorsun tam anlamadım. ben ist. ünv. bu sene mezun oldum... bizm hocalardan 35 alınca sevinirdik.... şimdi geçme notu 50 oldu. hocaların haberleri bile yoktu vizelerden herkese düşük düşük verdiler yine.. tüm hocalara mailler attık maduriyetimizi bildirdik. onlarda farkındalar... eskiden hmmm bu geçsnn dedkleri öğrenciye 40 veriyorlarsa şimdi 50 veriyorlar.. buna takılma.

Canm 3 sene önce bende aynı telaşı yaşamıştım. Gelip geçiyo merak etme hiç . İzmir en asosyal insanı bile çığırından çıkarır . Bence Kimya diye diretme sıralaman hakkında bilgi vermemişsin ama tutuyosa fen edebiyat yerine mühendislik oku

Çok açık aslında.Lys sonuçları açıklandı.Ortalama bir sıralalmam var daha önce yazmıştım Kimya düşündügümü.Hala kararlıyım ama tercih dönemi çok zor.Aklımda hep Ege vardı.Şuan rahat girebiliyorum.Hem de meslek lisesiyim ben hiç doğru düzgün LYS konusu bile görmedim.Ama İzmir bulundugum yere çok çok uzak ( Trakya) 12 saat.Bi de maddi tarafı var tarafı var.Emekli bir baba 2 üniversiteli çocuk.Çok zor.Kendimi ve ailemi düşünmek zorundayım.Vee sadece 10 günüm var.
Daha önce hiç ailemden ayrı kalmadım.Onlar hep yakın yer istemişti.Yakın yerlere bakıyorum sıralamalar benimkinin çok çok altında.Sonradan pişman olmak istemiyorum da.
Yardım edenim yok.Dersaneler şimdiden dolmuş Anadolu-Fen liselerinin tercihleriyle.Okula gitmeyi düşündüm ama şimdi tatil hem meslek lisesi pek kimse yoktur.
Çok çaresiz hissediyorum kendimi.Akıl alacağım kimse yok.Kendi başıma ne kadar verimli birşeyler yapabilirim.
İstanbul Üni. 20.000 kişi var aramda. Bugün not sistemine baktım Geçme notu 50 ! ortalama bi üniversitede 50 iyice bi not.
Yapamayacağım birşey yapmak istemiyorum.İlk defa gittigim okuldan pişmanım.4 sene okuduktan sonra şimdi mi dank etti diyeceksiniz belki.
Aynen öyle lisesi ayrı,üniversitesi ayrı dertmiş
Oturdum ağladım sinirden.Hiç iyi değilim.
Hersey yeni başlıyor belki ama şimdiden çok zor :43:

devlet yurtlarına başvur, öğrenim kredisi, katkı kredisi bunlara da başvur.
ocak ayına kadar sıkıntı çekersin büyük ihtimalle. hayalindeki okul Ege ymiş bence şansın varken oku.
izmir çok pahalı bir yer değil. öğrencilere ulaşım falan da ankara istanbul gibi pahalı değil.

ben de emekli baba maaşıyla (ki 800 lira falandı) ankarada okudum.
biraz kısıyorsun mecburen. ama yaşanır yani. okul bünyesinde işler oluyor kütüphanede falan. onlarda çalışırsın.
ailenden ayrılmak korkutmasın. kendi ayaklarının üstünde durup kendi hayatını yönlendirmeyi öğrenmelisin ;)

Ege üniversitesi çok güzel diyecek söz yok ama kimya bölümü formasyon kaldırıldığı için sıkıntılı...Sen kimya bölümünü kimya derslerini sevdiğin için falan mı istiyorsun peki? Kimya mühendisliği tutan bir üni. var mı? Çünkü müh. seçersen formasyondan etkilenmezsin üstelik laboratuardan çıkıp daha üst yönetici makamda çalışabilirsin.İmkanları çok daha iyi yani.Gıda müh. de aslında kimya müh. alt dalı gibi kimya çok genel bir dal bir sürü sektörde iş imkanı var çünkü üretilen herşeyin içinde kimyasal maddeler var.

Bir de geçme notunun 50 olmasına takılma.Ben istanbulda iyi bir ünide okuyorum ve 35 ile ders geçtiğimi bilirim.Onlar sadece formalitede 50 yazıyor.

canım ben izmirde oturuyorum ama başka bi yerde okuyorum izmir pahalı bir yer değil ege istiyorsan ev arkadaşı bulmana bile yardımcı olabilirim. izmir'in her yerine ulaşım 90 kuruş egede okuyan arkadaşlarım 20 30 kuruşluk poğaçacılar buluyorlardı:9: ama şöyle bi durum var ki bence okuduğun okul tabiyki çok önemli ama bölümde yani egede ne istediğine bağlı ortalama bir üniversitede iyi bir bölümde olabilir. geçme notuna çok takılma bizim okulda geçme notu 60 büte kalmadan geçenler bile var. herşey senin elinde yani hırs yaparsan hocalarda takmazsa yüksek lisans bile yapabilirsin. kyk ya başvur burs gelmezse bile kredi kesin gelir. kendine dogru arkadaşlar bulursan evi çok özlemezsin. istediğin bölümleri birde puanını söylersen daha yardımcı olabilirim. bu arada kyk yurtlarında başvurmanını öneririm çünkü bende kyk yarı özel yurtta kalıyorum çok da memnunum

Back