• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada Derede Kaldım

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Gazetecilik
Radyo, Televizyon ve Sinema

Mağlum tercih dönemi ve kılavuzlar açıklandı..
Benide aldı tercih telaşı..
Aslında 2 yıllık alanda okuyorum ama bu 2 yıl benim 3-4 yıla çıkıcağı kesin hocalardan ötürü..
Devamsızlık yapmadığımız halde finalde UK verip devamsızlıktan bıraktı..
Baya dertliyiz 2-3 hocadan..
O yüzdende 4 yıllık bi alan tercih edicem inşALLAH hakkımda hayırlısı olur..

Ts 1
Ts2 den giricem..
Bu alanlar aklımda birde öğretmenliklerde bazı alanlar var ama öğretmenliğin önü açık mı bilemiyorum..
Artık ne hale geldiysek öğretmenlik önceden çok iyi bi meslekken şuan pekte itibar edilmiyor..
O yüzden bu yukarda yazdığım 3 alanı düşünüyorum..
Puan pek olmasa bile başarı sırasından yakalıyorum bu bölümleri..

Sizce bunlardan hangisini en üste yazmalıyım ?
Bu alanlarda okuyan kimler var ?
Fikirleriniz inanılmaz lazım şu anda..

Yoksa bunları boşver tarih sosyal bilimler türkçe öğretmenliklerine mi tercih yapsam ?

Benim içimden geçense Halkla İlişkiler ve Reklamcılık...

Peki ya sizce ?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Gazetecilik
Radyo, Televizyon ve Sinema

Mağlum tercih dönemi ve kılavuzlar açıklandı..
Benide aldı tercih telaşı..
Aslında 2 yıllık alanda okuyorum ama bu 2 yıl benim 3-4 yıla çıkıcağı kesin hocalardan ötürü..
Devamsızlık yapmadığımız halde finalde UK verip devamsızlıktan bıraktı..
Baya dertliyiz 2-3 hocadan..
O yüzdende 4 yıllık bi alan tercih edicem inşALLAH hakkımda hayırlısı olur..

Ts 1
Ts2 den giricem..
Bu alanlar aklımda birde öğretmenliklerde bazı alanlar var ama öğretmenliğin önü açık mı bilemiyorum..
Artık ne hale geldiysek öğretmenlik önceden çok iyi bi meslekken şuan pekte itibar edilmiyor..
O yüzden bu yukarda yazdığım 3 alanı düşünüyorum..
Puan pek olmasa bile başarı sırasından yakalıyorum bu bölümleri..

Sizce bunlardan hangisini en üste yazmalıyım ?
Bu alanlarda okuyan kimler var ?
Fikirleriniz inanılmaz lazım şu anda..

Yoksa bunları boşver tarih sosyal bilimler türkçe öğretmenliklerine mi tercih yapsam ?

Benim içimden geçense Halkla İlişkiler ve Reklamcılık...

Peki ya sizce ?

Öğretmenliklerde atanma sorunu var malesef ama Türkçe öğretmenliklerinde böyle bir durum fazla yok diye biliyorum, yine de hangi öğretmenlik branşının önü açık iyice araştırılıp öyle karar verilmeli, ben de öğretmenlik okuyorum İngilizce öğretmenliği, atama sıkıntısı pek yok ingilizce de hoş KPSS düşünmüyorum ama bakalım.

Seçtiğin bölümler içinse Halkla ilişkiler ve reklamcılık sektörü revaçta diye duymuştum. Kuzenim bu alanda master yapıyor, ve su an bile cok cok iyi maaşlı bir kurumda çalışmakta. Yine de ilgi alaka meselesi ama ben oyumu Halkla ilişkiler ve reklamcılıktan yana kullanıyorum.

Hakkında hayırlısı Allah gönlüne göre versin..

Öğretmenliklerde atanma sorunu var malesef ama Türkçe öğretmenliklerinde böyle bir durum fazla yok diye biliyorum, yine de hangi öğretmenlik branşının önü açık iyice araştırılıp öyle karar verilmeli, ben de öğretmenlik okuyorum İngilizce öğretmenliği, atama sıkıntısı pek yok ingilizce de hoş KPSS düşünmüyorum ama bakalım.

Seçtiğin bölümler içinse Halkla ilişkiler ve reklamcılık sektörü revaçta diye duymuştum. Kuzenim bu alanda master yapıyor, ve su an bile cok cok iyi maaşlı bir kurumda çalışmakta. Yine de ilgi alaka meselesi ama ben oyumu Halkla ilişkiler ve reklamcılıktan yana kullanıyorum.

Hakkında hayırlısı Allah gönlüne göre versin..

Sağolun..
Kuzeninizede ALLAH daha iyilerini verir inşALLAH ve herkesede :)
Benim oda arkadaşım bu bölümde okuyordu ve çok iyi olduğunu söylerdi..
Tercihte de puana değilde sıralamaya bakıyorlar diye duydum
Doğru mu ?
Ben geçen yıl lysye girmedim ygsyle grafik tasarım seçtim zaten grafik tasarım okumuştum lisede de o yüzden bilgim yok şak diye girdim grafiğe..

Sağolun..
Kuzeninizede ALLAH daha iyilerini verir inşALLAH ve herkesede :)
Benim oda arkadaşım bu bölümde okuyordu ve çok iyi olduğunu söylerdi..
Tercihte de puana değilde sıralamaya bakıyorlar diye duydum
Doğru mu ?
Ben geçen yıl lysye girmedim ygsyle grafik tasarım seçtim zaten grafik tasarım okumuştum lisede de o yüzden bilgim yok şak diye girdim grafiğe..

Çok teşekkürler öncelikle..
Tercihte genellikle sıralamaya bakılır evet, çünkü puanlar kesin ipuçları vermiyor. Mesela benim geçen seneki tercih puanım cok yüksekti o puana bakarak giriş sıralamamın cok önlerde olduğu düşünülebilir ama değil, ortalama bir sıralamayla girdim okuluma. Soruların zorluğuna kolaylarına vs göre çok kolay bir şekilde değişebiliyor puanlar. Ama sıralamalar en güvenilir istatistiklerdir bir okula girmek için.

Okudugunuz bölümden memnun değilseniz hiç düşünmeden değiştirin derim, bir ömür geçecek meslekle o yüzden insan severek yapmalı. :)

Çok teşekkürler öncelikle..
Tercihte genellikle sıralamaya bakılır evet, çünkü puanlar kesin ipuçları vermiyor. Mesela benim geçen seneki tercih puanım cok yüksekti o puana bakarak giriş sıralamamın cok önlerde olduğu düşünülebilir ama değil, ortalama bir sıralamayla girdim okuluma. Soruların zorluğuna kolaylarına vs göre çok kolay bir şekilde değişebiliyor puanlar. Ama sıralamalar en güvenilir istatistiklerdir bir okula girmek için.

Okudugunuz bölümden memnun değilseniz hiç düşünmeden değiştirin derim, bir ömür geçecek meslekle o yüzden insan severek yapmalı. :)

Puanın kaçtı peki ?
Bide sıralamanız ?

Alanımı severim ama aynı orantıda hocalar çok acımasız olunca çok zor oluyor..

Dogrusunu soylemek gelirse bu bolumler lisans icin okunacak bolumler degil. Puanin meslek kazandiracak bolumlere yetmiyosa seneye bi daha dene

Puanın kaçtı peki ?
Bide sıralamanız ?

Alanımı severim ama aynı orantıda hocalar çok acımasız olunca çok zor oluyor..

Puanım 516 küsürdü sıralamam 133, benim bölümüme 93 kişi alınıyordu yani ne hikmetse ama girebildim, biraz muallaktaydı girebilmem çünkü :)

Haklısın hocalar da cok önemli, çekilmeyince zor valla

Son düzenleme:
Puanım 516 küsürdü sıralamam 133, benim bölümüme 93 kişi alınıyordu yani ne hikmetse ama girebildim, biraz muallaktaydı girebilmem çünkü :)

Haklısın hocalar da cok önemli, çekilmeyince zor valla

MaşALLAH puanın çok çok iyiymiş..
Benimde bakalım artık hayırlısı ama lisans için okunucak bölümlerde değillermiş :18:
Aklım karıştı :61:

Çekilmiyoooorr çekilmiyorrr hayat onlarla çekilmiyorrr :24::24::27:

Son düzenleme:
MaşALLAH puanın çok çok iyiymiş..
Benimde bakalım artık hayırlısı ama lisans için okunucak bölümlerde değillermiş :18:
Aklım karıştı :61:

Çekilmiyoooorr çekilmiyorrr hayat onlarla çekilmiyorrr :24::24::27:

Teşekkür ederim. :)
Ben aslında aklımdaki bölümler bunlar diyince onları baz alarak yorumladım
Öğretmenlik seçeneklerini bir düşün bence ;)

Back