Araçta HDP broşürlerini gören polisler aileyi darp etti: Pis Kürtler, defolun Kobanê'ye gidin!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Araçta HDP broşürlerini gören polisler aileyi darp etti: Pis Kürtler, defolun Kobanê'ye gidin!
http://t24.com.tr/haber/aracta-hdp-brosurlerini-goren-polisler-aileyi-darp-etti-pis-kurtler-defolun-kobaneye-gidin,296216

Tikicier ailesinin yaşadığı polis şiddeti ise saniye saniye görüntülendi

Gebze'de aracı ile seyir halindeyken eski bir TEM şubesi polisinin kullandığı araçla kaza yapan Ümit Tikicieri ve ailesinin, araçta bulunan HDP broşürleri ve Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları nedeniyle polisler tarafından dakikalarca darp edildiği öne sürüldü.

Trafik kazası geçiren Tikicieri ve ailesi olay yerine gelen polisler tarafından arabalarında HDP broşürleri fark edilince dakikalarca darp edildi. Tikicier ailesinin yaşadığı polis şiddeti ise saniye saniye görüntülendi.

DİHA'da yayımlanan habere göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ümit Tikicieri, iki gün önce aracı ile seyir halindeyken Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önündeki Yeni Bağdat Caddesi üzerinde eski bir TEM polisinin kullandığı bir servis aracı ile çarpışarak trafik kazası geçirdi. Olay yerine trafik polisi gelmesi gerekirken, kazaya karışan diğer aracın sürücüsü eski TEM polisi ise trafik polisini aramak yerine "Yunus" olarak bilinen motorize polis ekiplerinden arkadaşlarını olay yerine çağırdı. Olay yerine gelen polisler araçları incelediği sırada ise Ümit Tikicieri'nin aracında Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları ve "Seni başkan yaptırmayacağız" yazılı HDP broşürlerini görünce birden bire Ümit Tikicieri ve kardeşi Ufuk Tikicieri'ne saldırmaya başladığı ifade edildi.

İki kardeşi darp eden polisler, "Sizi pis Kürtler defolun gidin Kobanê'ye" diye tehditler de savururken, kaza haberini alarak olay yerine gelen Ümit Tikicieri'nin babası Muhlis Tikicieri de polis şiddetinden nasibini aldı. Ters kelepçe takılarak yer yatırılan baba Muhlis Tikicieri de polisin "Hadi devlete küfür etsene", "Cumhurbaşkanına küfür etsene" sözleriyle dakikalarca yerde darp edildi. Polis şiddetinin görüntüsü ise saniye saniye amatör kamera kayıtlarına yansıdı.

Polisin HDP broşürlerine tahammülsüzlüğünden dolayı Kürt aileye şiddeti bununla da sınırlı kalmadı. Hastaneye götürülen baba ve iki kardeşin darp raporu alması da engellendi. Kazaya karışan diğer şoför de Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerince özel araçla emniyete götürüldü ve ardından serbest bırakıldı.

'Pis Kürtler, defolun Kobanê'ye gidin'
Yaşananlara ilişkin konuşan Ümit Tikicieri, "Polisler ilk geldiğinde kimliğimizi sordu. Ardından arabayı kontrol etti. Selahattin Demirtaş'ın resimleri ve 'Seni Başkan yaptırmayacağız' dövizini gördükten sonra 'Sizi pis Kürtler defolun gidin Kobanê'ye' dedi. Boğazımızı sıktılar konuşmamıza bile izin vermediler. İki sivil polis birden bana ve kardeşime vurmaya başladılar. O anda zaten çok sayıda polis gelmeye başladı" dedi.

Baba Muhlis Tikicieri de oğlunun kaza yaptığı haberini aldıktan sonra hemen olay yerine gittiğini ve çocuklarının olay yerinde çok sayıda polis tarafından yere yatırılmış bir şekilde darp edildiğini gördüğünü söyledi. Kendisinin de polisin şiddetine maruz kaldığını ifade eden Baba Tikicieri, polise "Bu nasıl adalet? Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız" dediğini, polislerin ise kendilerine "Bu adaleti beğenmiyorsanız defolun gidin Kobanê'ye. Adam gibi rahat duracaksınız. Evinizden dışarı çıkmayacaksınız" diye yanıt verdiğini söyledi.

Ailenin avukatı Sinan Alınak da polisin aileye bilinçli bir şekilde saldırdığını ve yaşananların "güvenlik paketinin" bir sonucu olduğunu söyledi. Saldırı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten avukat Alınak, görüntülere de yansıyan polis şiddetinin cezasız kalmaması için tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

hala çıkıp kürtlere ne yapıldı denir..
kürtlere ırkçılık yapılan tek bişi söyle denir..

roboski deriz kaçakçılık yapanı vururlar derler, kobane deriz öyle böyle derler..
sırf kürt olduğu için okulda dövülen çocukların haberlerini unutmadık..
sokakta kıstırılıp dövülen kürt gencini unutmadık..
iş görüşmesinde kürt olduğu için kabul edilmeyeni ve daha nicelerini..

herkes görmek istediği taraftan bakıyor olaya..
toplumca ne zaman empati yapmayı öğreniriz belki o zaman sorunları bitiririz..

Okudugum olaydan anladigim kadar ile o HDP brosurleri ile dolu olan arabadan bir Kurt ailesi degil de sen ve ailen de ciksa idi ayni muameleyi gorecektiniz.. Baksana brosurlerde "seni baskan yaptirmayacagiz!" yaziyormus..
Hele ki beni yakalasalar var ya...

sorsalar bizden özgürü, bizden demokratiği yok
cumhurbaşkanı tarafsız, polis halkın güvenliği için var, toplum bilinçli..
ya ya tabii milletçe alkışlıyoruz
abim polis bende polis yakını kartı taşıyorum buna rağmen bende araya kaynayacam bi gün demedi demeyin

Abin polis ise belki size dokunmazlardi. Polis olmak icin cok kotu zamanlardan geciyoruz. Halkin polise olan guvenini bu hukumet, ozellikle de Gezi olaylari sirasinda devletin polisini dahi tehdit edip onlara halki zorla kiydirarak asiri zedeledi. Ilk uc gun halka zalimlik yapamayan Izmir polisi dahi deniz kiyisinda yuruyen kizlari saclarindan cekistirmeye basladiginda hayret etmistim. Izmir polisi yapmaz diyordum. Ama polisin arasina bile uc gunde okulsuz egitimsiz toplama militanlarin yerlestirilip polis diye halkin ustune sopalarla suruldugunu duydum. Izmirde yasayan arkadaslarim sokaklarda polisin arasinda yuruyen, rastladigini olduresiye doven bu eli sopali militanlarin goruntulerini kendi kameralarindan cekip face'de yayinladiklarinda kendi gozlerimle de gormus oldum. Rezillik..

Saraylim abim ne kadar polis olsa da polise zerre güvenim yok.. bu anlatıkların bi yana başımdan kaç kere olay geçti..

evden çıkıp durağa yürüyorum hergün 10 dakika. o yolda sürekli polis gezer istisnasız her polis arabası yanımdan geçerken korna çalıp pencerenden kafalarını uzatıyolar dikiz aynalarından bakıyolar.

okulda olay çıkıyor her taraf çevik kuvvet , polisler resmen seviniyor olay çıksa da üniye gitsek kızlara baksak diye.. gözleriyle taciz ediyorlar..

bi gün gece ıssız bi yerde tek yürüyordum polis arabası yaklaştı ve o kadar iğrenç bi ses tonuyla eve bırakalım mı diye sordu..

kimi kimi şikayet edicez ki ? daha geçen günlerde siirtte olan olayı biliyoruz.. yazık.. rezillik ki ne rezillik..

Benim gencligimde boyle degildi Turk polisi yaa.. Hele de Izmir polisi.. Izmirin havasindan midir suyundan midir bilmem bir insan Anadolunun neresinden gelirse gelsin Izmirin ruhunu kisa zamanda alir, Izmirli olurdu.. 80 sonrasi kimliksiz sokaga cikamazdik, geceleri devamli arama olurdu, belediye otobusleri bile durdurulur, aranirdi. Ama polisin insanlara muamelesinde hic bir asirilik yoktu. Karakola da dustum, kimliksizlikten, o zaman evimizde daha telefon bile yok, 20 km. otede bulundugum karakoldan kendi semtimin karakolunu aratip anneme ulasabilmistim. Kendi semtimin karakolundan polisler otobuslerin islemedigi gece vakti annemi de alip kimligimle bana getirmislerdi. Oyle insanlik vardi, oyle guven vardi. Siradan halk icin polis korkulmasi cekinilmesi gereken, ne yapacagi belli olmayan bir merci degil, guvenilen, siginilan yegane limandi. Polisten sadece suclular ve zalimler korkardi. Nerdeen... nereye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…