Arabada vites küçültme

azmer1418

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2019
13
3
1
38
Merhaba arkadaşlar. Ehliyet kursuna başladım. İyi gidiyor şimdilik. Zaten sınavda 2. vitesin üstüne çıkmayacakmışız. Kasislerden geçerken iyice yavaşlayıp gerekirse bire düşüyorum onda sorun yok ama ileride kendi başıma trafiğe çıktığımda vitesi nasıl düşürmeliyim onu bilmiyorum. Yani hız azaltılıp düşürülecek tabi ama trafikte hem hızı azalt hem hız paneline bak elim ayağıma karışıyor. Bir de devirden bakıp düşürsem olur mu? Kendi arabamız renault 9 bu arada

Trafikte normal bi seyirde giden arabanin vitesini oyle kendi istegine gore dusuremezsin.. mesela 5. Viteste diyelim arac 90 km hizla gittigini dusun frene basip araci yavaslatirsin gaza bastiginda 5. Viteste arac biraz bogulur hizli gitmez yurumekte zorlanir ozaman bi vites kucultmen gerekir 4. vitese alirsin ondada zorlanirsa 3. Vites ben genelde aracin hangi viteste rahat ilerleyebilecegini hesaplayabildigimden 5. Viteste iken araci yavaslatip birden 3. Vitese dusurebiliyorum onu zamanla kullanarak motorun sesinden anliycaksin..

pratik yapmadan oturmaz bu. bir de trafiğe tek başına çıkmadan.
yanında biri olmayınca sorumluluğu alınca direkt kullanıyosun.

Pratik yaptıkça alışırsınız
Mesela vites 4te ve hızınız yavaşladı araba zaten tekler vites düşür diye bağırır sizde düşürürsünüz
Veya tam tersi vites 2de hızınız arttı araba bağırır vites yükselt diye
Zaten bi süre sonra teklemesine veya bağırmasına gerek kalmadan harekete geçiyosunuz hız paneline vitese falan bakmanıza gerek yok

Back
X