Araba vergisi

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
Kızlar yakın zamanda araba alıyorum kısmetse. Aslında benimki dert değil ama sitenin en işlek caddesi burası olduğu için buraya açtım konuyu belki bir bilen vardır diye. Gerçi içime dert oldu kaç haftadır bu kararsızlık.
Sorun şu; iki tane araç arasında kararsız kaldım. Vergi ve yakıt işi beni düşündürüyor. Biri 9 yaşında bir 4x4. Motoru 3.7 ve vergisi yıllık 5 bin 500 tl civarı. Diğeri de 8 yaşında 4x4, motoru 4.7 onun da vergisi 6bin küsür.
Eğer arabanın vergisi kasko değerini aşıyorsa vergi bir alt motor sınıfından hesaplanır deniliyor. Bir türlü çözemedim olayı. Acaba kasko değerinden düşük olana kadar sürekli bir alt kademeden mi hesaplanacak? Gerçekten şu vergi işini kimse bilmiyor ve açıkçası 8-9 yaşında bir arabaya yıllık o kadar vergi vermek çok koyar, hani sıfır alsam 10 bin lira da veririm ama araba eski. Kime sorsam bilmiyor. Bir bilen var mı? :KK50:
Bir de benzin işi var. Araçların ikisi de benzinli. Çok yakar mı? Annemde de 2.4 motor 4x4 var ve yakıyor bayağı dedi, o öyleyse 3.7 hatta 4.7 düşünemiyorum:KK43:

Aracin kasko degeri standarttir degismez bundan dolayi herhangi bir acentadan yada online olarak kasko degerinizi ogrenin sonrada vergi tutariniz ile karsilastirin sonuca ulasirsiniz yakit konusunda soyle bir ornek vereyim kullandigim arac 4x4 ve 4.7 yada 5.7 litrelik gucte moora sahip aracimi kullanirken yakit ibresinin dustugunu cok rahatlikla gorebilirim hele yolum 50 km ve uzerinde ise bariz belli oluyor sizde de ona gore alin eger bir arazi tarzi arac aliyorsaniz ve luks olsun isgiyorsaniz ortalama bin tl aylik yakit parasini gozden cikaricaksiniz.

Hamama giren terler. Madem o kadar büyük motorlu koca bir araba alacaksanız benzin istasyonuna abone olacaksınız demektir. Bence değmez ama zevk meselesi tabi. O kadar paranız varsa düşünmeden kullanabileceğiniz çok güzel 0 arabalar var. Ama illaa 4x4 olsun kocaman motoru olsun diyorsanız hayırlı olsun şimdiden. Kazasız belasız kullanın.

3.7 4.7 motorla ne yaparsan yap vergin fazla olur.
benzinide su gibi içer.
daha küçük motorlu yaşı küçük bir arabaya tercihini kaydırabilirsin belki.

Son düzenleme:
bu kadar büyük hacimli araçlar benzini yakmaz içer bir şekilde alırsın almaya vergilerini de ödersin ama benzin istasyonuna gitme ve depoyu doldurma sıklığın arttığında canın sıkılır. Özel olmazsa neden 4X4 almayı düşünyorsun? Arazi şartları zor olan bir yerde mi yaşıyorsun?

Kızlar cevaplarınız icin teşekkür ederim. Sigorta isiyle ugrasan bir tanidigim söylediğimi doğruladı ama kasko degerinden düşecek kadar surekli bir alt kademeden mı hesaplanacak ısını soracakmış.
Bu arada sıfır araba istemiyorum cunku bu söylediğim arabalar klasik yani ben özellikle bu markayı cok seviyorum ve yeni kasalarında o klasik çizgiyi tutturamamislar. Zaten almak istesem de sıfırları cok pahalı, ikinci elleri de herhangi bir ikinci ele gore pahalı ama hak eden arabalar.
Arazi koşulları zor olan bir yerde yasamıyorum aksine istanbulun gobegindeyim ama zevk meselesi iste:) çevremde ve ailemde alıştığım arabalar bu tarz hep ben de buyuk ve yuksek arabada ogrendim zaten. Görünüş olarak da iri biriyim, bir de bu araçlar cok güvenli. Öyle yani.
Sanırım 3.7 olanı tercih edeceğim. Cevaplarınız ve iyi dilekleriniz icin teşekkürler hepinize :)

Hiçbir bilgim yok ama vergilerini görünce aynen böyle oldum :KK53:
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

X