ARABA ÖNERİSİ-OPEL VEYA POLO

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
Merhaba,

Hiç kullanmayı bilmiyorum ancak araba almak istiyorum tabii öncesinde kullanmayı öğrenicem ders alıcam vs.
Araba hakkında hiç fikrim yok; otomatik - kolay satılan -sağlam bir araba almak istiyorum..

Sıfır mı ikinci el mi bakmalı?

Sizce Dizel mi Benzinli mi almalıyım ?

Vitesi kaç vites olmalı ?

(Bunların da bir sürü çeşitleri var ; Opel Corsa'nın enjoy,essentia,design;titanium; polonun da öyle ; allstar, comfortline,bluemotion,lounge vs. ben neye göre seçicem hangisine bakmalıyım ? )

İncelikler konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Başka araba marka önerileriniz olursa açığım..

Çok teşekkürler şimdiden herkese.

Son düzenleme:
Merhaba canım ,
ben ehliyetten sonra ilk 2. el opel corsa tek kapı dizel düz vites almıştım acemiliği onda attım,yıllar sonra VW polo aldım ama bu sefer otomatik dizel 1.6.Tabi babamla karar verip seçmiştik bu arabaları.
Düz vitesmi yok almayayım bir daha :halay::halay:
Gaz fren yollar senin.Tabi ikisinide deneyip kararı yine verecek olan sensin.Kimi otomatik sever kimi düz vites.Mesela benim kardeşim düz vitesten ne anlıyorsun der bana ama ben memnunum:kahve:

Merhaba canım ,
ben ehliyetten sonra ilk 2. el opel corsa tek kapı dizel düz vites almıştım acemiliği onda attım,yıllar sonra VW polo aldım ama bu sefer otomatik dizel 1.6.Tabi babamla karar verip seçmiştik bu arabaları.
Düz vitesmi yok almayayım bir daha :halay::halay:
Gaz fren yollar senin.Tabi ikisinide deneyip kararı yine verecek olan sensin.Kimi otomatik sever kimi düz vites.Mesela benim kardeşim düz vitesten ne anlıyorsun der bana ama ben memnunum:kahve:
opel dizel düz vites ve polo otomatik dizel çok yakıyor mu?

Dizeller çok yakmaz ve herzaman tercihimiz dizel olmuştur ailecek.Bazen uzun yolda yaparız biz tatile arabayla gideriz.
Dizel fiyatları ilk aldığında benzinliye göre daha pahalı gelir ama zaman içinde akaryakıt fiyatlarınıda göz önünde bulundurursak dizel araç kendini kârâ geçiriyor.

Öncelikle bir arabada sizce olması gereken özellikleri belirlemelisiniz, örneğin çekiş gücü, güvenlik, motor hacmi, otomatik veya manuel vites, yakıt tüketimi gibi.
Bütçeniz nedir bu da önemli, marka model yönlendirmesi yapmayacağım ama otomatik vitesle düz vites araba yakıt olarak farklıdır, misal otomatik vites bir Polo şehiriçi 6-7 litre yakıt tüketirken aynı model bir manuel Polo şehiriçi 4-5 litre yakıt tüketir.

Eğer 2. el bir araç seçecekseniz 30-40 bin km'yi geçmiş olmamalı, hele ki otomatik vites dizellerde bu çok önemli bir kriterdir.

2. el araçlarda mutlaka yetkili servis bakım kaydı olanları tercih edin, zira kayıtlı olduğu yetkili servisten arabanın gerçek km'si, bakım periyodu, kazasız olup olmadığı, boya kaportasının orjinalliğini almadan önce plakasını vererek kontrol etmeniz mümkündür.
Hangi marka ve modeli alırsanız alın, acemi dahi olsanız 90 beygir altı araba almayın, 90 beygir altı arabalar zor satılır çünkü.

Yeni şoför olacağınız için Corsa veya Polo iyi tercihlerden, hatchback'ler yeni sürücüler için hakimiyeti daha kolay modellerdir ve her iki markayı da satmak istediğinizde rahatça satabilirsiniz.

Bunların dışında almak istediğiniz arabada size çok faydası olacak şu özellikler olmasına dikkat edin, abs, esp, asr ve yokuş kalkış desteği, daha birçok özellik oluyor ama en lazımları airbag dışında bunlar.

ABS ani fren yapmanız gerektiğinde tekerleklerin kilitlenmesini önler ve sizi olası kazalardan korur.

ESP keskin virajlara hızla girdiğinizde arabanın savrulmasını ve direksiyon hakimiyetini kaybetmemenizi sağlar.

ASR patinaj önleyicidir, arabanın kaymasına, patinaj yapıp savrulmasına izin vermez.

Yokuş kalkış desteği de özellikle dik bayırlarda hele de yağışlı havalarda arabanızın kaymasını engeller.

Hangi marka ve modeli seçerseniz seçin güvenlikten asla ödün vermeyin.

Öncelikle bir arabada sizce olması gereken özellikleri belirlemelisiniz, örneğin çekiş gücü, güvenlik, motor hacmi, otomatik veya manuel vites, yakıt tüketimi gibi.
Bütçeniz nedir bu da önemli, marka model yönlendirmesi yapmayacağım ama otomatik vitesle düz vites araba yakıt olarak farklıdır, misal otomatik vites bir Polo şehiriçi 6-7 litre yakıt tüketirken aynı model bir manuel Polo şehiriçi 4-5 litre yakıt tüketir.

Eğer 2. el bir araç seçecekseniz 30-40 bin km'yi geçmiş olmamalı, hele ki otomatik vites dizellerde bu çok önemli bir kriterdir.

2. el araçlarda mutlaka yetkili servis bakım kaydı olanları tercih edin, zira kayıtlı olduğu yetkili servisten arabanın gerçek km'si, bakım periyodu, kazasız olup olmadığı, boya kaportasının orjinalliğini almadan önce plakasını vererek kontrol etmeniz mümkündür.
Hangi marka ve modeli alırsanız alın, acemi dahi olsanız 90 beygir altı araba almayın, 90 beygir altı arabalar zor satılır çünkü.

Yeni şoför olacağınız için Corsa veya Polo iyi tercihlerden, hatchback'ler yeni sürücüler için hakimiyeti daha kolay modellerdir ve her iki markayı da satmak istediğinizde rahatça satabilirsiniz.

Bunların dışında almak istediğiniz arabada size çok faydası olacak şu özellikler olmasına dikkat edin, abs, esp, asr ve yokuş kalkış desteği, daha birçok özellik oluyor ama en lazımları airbag dışında bunlar.

ABS ani fren yapmanız gerektiğinde tekerleklerin kilitlenmesini önler ve sizi olası kazalardan korur.

ESP keskin virajlara hızla girdiğinizde arabanın savrulmasını ve direksiyon hakimiyetini kaybetmemenizi sağlar.

ASR patinaj önleyicidir, arabanın kaymasına, patinaj yapıp savrulmasına izin vermez.

Yokuş kalkış desteği de özellikle dik bayırlarda hele de yağışlı havalarda arabanızın kaymasını engeller.

Mune biz henüz alamadık deli gibi araştırıyoruz daha önce konuma yardımcı olmuştun bayağı aydınlatmıştın bizi ama yok yok 45 bin civarı 2.el temiz araba çok zor bulamıyoruz aylardır arabanın hasar kaydı var lokal boya her yeri 43 bin istiyor:KK43:

bütçe olarak kredi çekeceğimden sıkıntı yok 50-60 arası olabilir; 70'e çok çıkmak istemiyorum..ama polo olursa sanırım 70'i bulabilir..polo ve opel arasında mutlaka polo ya da mutlaka opel al gibi birşey tavsiye ediyor musunuz ?

En önemli önceliğim arabanın sağlamlığı; onun dışında evet hatchback istiyorum; otomatik vites istiyorum..
Dizel ve benzinli arasında da bazıları diyor ki dizel alırsan uzun yola çıkmayacağından daha pahalıya gelir; şehir için benzinli daha mantıklı diyorlar . Sizce de öyle mi? Bu konudaki öneriniz nedir?

çekiç gücü & motor hacmi bunlarla ilgili pek bilgim yok..

X