- 25 Eylül 2014
- 74
- 66
- 44
-
- Konu Sahibi nebilimben
Ders alın...
Başka yolu yok bu işin, kendi kendine öğrenilmez, kocadan babadan öğrenilmez.
Sizin ehliyeti almanızın da üstünden çok zaman geçmiş, mutlaka ders almalısınız.
Bir süre kursun aracıyla, sonra kendi aracınızla alın.
Kullandıkça güveniniz yerine gelir.
Araba kullanmak zor bişey değil, sadece el ayak göz koordinasyonu lazım.
İsterseniz yaparsınız.
Ters yöne girmek kolay kolay yapılacak bir şey değil. Sadeceara sokaklarda bazen şaşırabilirsiniz dikkatsiz davranırsanız. Onda da geriçıkarak halledersiniz.
Yol şaşırmak, kaybolmak, yanlış yerlere sapmak herkesin başına gelebilen bişey.
7 yıldır aktif sürücüyüm, 30 yıldır aynı şehirde yaşıyorum hala ara sıra kaybolabiliyorum. Oluyor öyle şeyler,sıkıntı yok.
kizlar gecen aksam da kavga ettik baristik falan bu aksam da kavga ettik esimle
olmuyo bi turlu her derse gidisimde aglayarak geri donuyorum
gozlerim sisiyo basim agriya
gecen aksam bana bagirdi birde tam kritik bi yerde kaldik ortada kalakaldik ama tehlikeli yerde degildi
arkadan arabalar korna caliyo falan esimde yanim da bagiriyo yaptigim seyi yapamadim arabayi kaldiramadim bi kac kere stop etti bas bas bagirdi en sonunda yer degistirdik ciktik ordan daha sonra bi suru bagirdi geri zekali falan dedi bende tamam eve gidelim dedim daha sonra yok iste ozur diledi illaki tamam calisalim falan dedi o aksam devam ettik calismaya
bu aksam da yine ayni sey oldu yine zaten inanmiyor ona gore olmayacak yapamiyosun kimse senin gibi degil hic umut vadetmiyosun deyip duruyo hic bise olmasa tartismasak bile byle benim yaninda oturan beni calistiran adam bana inanmiyor zaten bu aksam da bole oldu eve geldik
eve geldik sana dedim bu zaman kadar ne kadar hakkim gectiyse hepsini haram ediyorum helal etmiyorum insallah sende benim gibi birine muhtac kalirsin dedim
ben kardesimle calisacagimi soyledim ama o da olmaz biliyorum
ben calisiyorum ama suan oyle sikisik durumdayizki evin borcu var cocugu okulada yazdirdik bi suru ona para verdik elde suanda para kalmadi onumuzdeki bir kac aya da para olmayacak
bende karar verdim babamin bana evelenmeden once aldigi bi kolye vardi onu saticam ne kadar para ediyorsa kendime bi ogretmen tutucam ogrenemezsemde o zaman ogrenemedim demekki ben salak misim alemler yapiyo ben yapamadim dicem ama insanca muamele gorup oyle ders alip ogrenemeyeceksem de o zaman gormek istiyorum
kolyeyi de ev alirken butun altinlari sattik sira ona gelmisti ben cok huzunlendim esim bana kiyamamisti kolyenin yerine birinden borc almisti sattirmamisti
evi alirken satmadik ama simdi saticam ve o parayla oggretmen tutucam kendime
ya bizim sole bise var araba esimin abisiyle ortak yani bise olursa hepsi ustume cullanir laf kaldiramamTek başınıza çıkacaksanız..Onla bunla olmaz..Eşiniz de koca bir tebriği haketmiş..Bu nasıl ders vermek?
Arabalar korna çalarsa çalsın, beklesinler..Yakın dörtlülerinizi öyle ilerleyin..
Boşuna para harcamayın hocaya mocaya..Kendinize sakin bir güzergah edinin, orada başlayın ufak ufak..Tek başınıza.
ya bizim sole bise var araba esimin abisiyle ortak yani bise olursa hepsi ustume cullanir laf kaldiramam
yani alip kendim gidemem o kadar cesaret de yok iste
ya sole diyimBaşka türlü öğrenemezsiniz..
ya sole diyim
1 2 ve 3 viteste gidiyorum virajlari alabiliyoum gecen aksam yokus yukari kalkma calismasi yaptik geri gidemiyorum
birde asiri hizdan korkuyorum
ama dedigim gibi muhtac kaldim arabayi habersiz alamam alip da bi kaza yapsam hele olsem daha iyi
Ozaman sana bağırsada susucaksın ,sabrediceksin ,öğrenene kadar :)bana eşim öğretti ,çok sabırlısır kendisi ,ama o bile ,arada şirazeden çıkıyordu :))arabada kavga etttiğimizi bilirim ,ama sabırbaska care yok suan ozel hoca tutup yapacak durumum yok mecbur kocaya kaldım
Aşırı hız bu noktada yapamazsın zaten..Yavaş yavaş 4 olur, 5 olur..Sıkıntı yok..Geri geri gitme de zamanla olur..Hemen olacak şeyler değil..
Trafikte kaza yapmazsın, kaza yaparsam diye kurma kendine..Sakin yerlere git..Ayağının altında fren var..
Yolun ortasında kalırsan panikleme, yak 4 lülerini ..Arkandan kim ne yaparsa yapsın..
Tek başına çıkmadan olmaz, güven bize..
Ben babamın yanında kullanamıyorum diye kaçıra kaçıra öğrendim..
canim bunlar hep zamanla ve cok pratik ile olcak seyler imkan varsa otomatik arac almanizi tavsiye ederim birde korktukca git gide uzaklasirsiniz ilk zamabkar yanimdan kamyon gecicek olsa kalbim gun gim atardi simdi diyoeum hwrkez seridinde isterse beni gecer yapabilirsin bunu bil ypanlarin hic birunin senden ustunlugu yok pratikleri iyi bilen sabirli asla seni urkutmucek birisibile yapmalisun benim ilk bastaki korkularimin yerini basarmanin keyfi aldi gir gide zevk alir hale gekixeksinmerhaba kızlar
ben ehliyeti 5 sene önce aldım ama araba kullanmıyorum ehlıyetı aldıgım zamanlarda nısanlıydım kendı arabamız yoktu
o yuzden benım de adetım degıl oyle baskasının arabasında bısey olur falan dıye deneme yapmak ıstemedım kursta ne kadar araba kullandıysam onunla kaldım şimdi açık söylemem gerekirse kursta da cok ıyı degıldım dıreksıyon derslerınde
mesela derslerde cok ıyı olanlar vardı ama ben dıreksıyon sorunum vardı falan ıyı degıldım
derken evlendım esımın de arabası yok abısının arabasını kullanıyoruz e tabı ben de onların arabasını da kullanmak ıstemedım bıse olur dıye ılk evlendıgımız zamanlarda o araba ıle bırkac deneme yaptırmaya calıstı esım daha sonra olmayınca bana bagırdı falan bıraktım bende. daha sonra baska dertler cıktı araba kullanma ısı ole kaldı
suan babam araba aldı babam kullanmayı bılmıyor yenı ogrenıyor kardesım de eh ıste
mesela bı yere gıdılecek olsa hemen herkes bana bakıyıor '' kullanmayı bılseydın gotururdun bızı ''falan dıyolar
bır degıl ıkı degıl sureklı esım de dıyor '' araba kullansan ne iyi olur '' cocugu krese verıcez mesela servıs parası var hem servıs ıstedıgımız saatte gelmıyor oda başlıyor hemen '' araba kullanmayı bılsen cocugu sen bırakırdın '' falan dıye
şimdi size sorunlarımı sıralayım sız soyleyın ben araba kullanabılır mıyım ? yada benım gıbı olanlar var mı kullanmayı ogrenenenler ve trafıge cıkanlar ya kımseye soyleyemeıyorum
_kendıme guvenım yok eskıden boyle degıldım kv ıle bazı sorunlar yasadım ve etkısınden kurtulamıyorum sanırım sınır hastası oldum pıskolojık sorunlarum var hatta delırıyo olabılırım
_sankı araba kullansam bı yere carpıcam gıbı gelıyor
_bır de nasıl dıyeyeım sankı yolları sasırıcam yanlıs yere gırıcem gıbı gelıyor ( hanı yoldan sag serıtten gıdılır gobeklerde etrafından dolanılar falan gıbı sankı trafık kurallarını da bılmıyorum bılıyorum ama bılmıyorum saskın falan dıyebılırsınız bana)
_ay bılmıyorum ıste sankı herseyı karıstırıcam oyle kalakalıcam yapamayacagım gıbı gelıyor daha cok sankı yolları karsıtırcam ters yone gırıcem gıbı gelıyor
bu korkularımı da kımseye soyleyemıyorum annem bıle sen de kullan dıyor ogrenmeye baslasam da kendı babamın arabasında denerım esımın abısının arabasında ıstemıyorum kesınlıkle . bu arada kayınpeder de sureklı benımle alaycı alaycı '' sen ne zaman kullanıcan bı araba kullanamıyorsun '' dıyor bır tane daha gelını var ama ona degıl bana sarıyor
artık ben de öğrnmek istiyorum millet benımle dalga gecıyor
ya benım gıbı korkak olup ogrenenler sımdı vızır vızır trafıge cıkıp araba kullanalar var mı ne yaptınız nasıl ogrendınız ne kadar zaman aldı ?
yardımm
kizlar gecen aksam da kavga ettik baristik falan bu aksam da kavga ettik esimle
olmuyo bi turlu her derse gidisimde aglayarak geri donuyorum
gozlerim sisiyo basim agriya
gecen aksam bana bagirdi birde tam kritik bi yerde kaldik ortada kalakaldik ama tehlikeli yerde degildi
arkadan arabalar korna caliyo falan esimde yanim da bagiriyo yaptigim seyi yapamadim arabayi kaldiramadim bi kac kere stop etti bas bas bagirdi en sonunda yer degistirdik ciktik ordan daha sonra bi suru bagirdi geri zekali falan dedi bende tamam eve gidelim dedim daha sonra yok iste ozur diledi illaki tamam calisalim falan dedi o aksam devam ettik calismaya
bu aksam da yine ayni sey oldu yine zaten inanmiyor ona gore olmayacak yapamiyosun kimse senin gibi degil hic umut vadetmiyosun deyip duruyo hic bise olmasa tartismasak bile byle benim yaninda oturan beni calistiran adam bana inanmiyor zaten bu aksam da bole oldu eve geldik
eve geldik sana dedim bu zaman kadar ne kadar hakkim gectiyse hepsini haram ediyorum helal etmiyorum insallah sende benim gibi birine muhtac kalirsin dedim
ben kardesimle calisacagimi soyledim ama o da olmaz biliyorum
ben calisiyorum ama suan oyle sikisik durumdayizki evin borcu var cocugu okulada yazdirdik bi suru ona para verdik elde suanda para kalmadi onumuzdeki bir kac aya da para olmayacak
bende karar verdim babamin bana evelenmeden once aldigi bi kolye vardi onu saticam ne kadar para ediyorsa kendime bi ogretmen tutucam ogrenemezsemde o zaman ogrenemedim demekki ben salak misim alemler yapiyo ben yapamadim dicem ama insanca muamele gorup oyle ders alip ogrenemeyeceksem de o zaman gormek istiyorum
kolyeyi de ev alirken butun altinlari sattik sira ona gelmisti ben cok huzunlendim esim bana kiyamamisti kolyenin yerine birinden borc almisti sattirmamisti
evi alirken satmadik ama simdi saticam ve o parayla oggretmen tutucam kendime