- 12 Şubat 2012
- 2.959
- 3.465
-
- Konu Sahibi nebilimben
ya ben ehlıyetı alırken de sasırmıstım pratık yapmak yerıne ehlıyet sınavına oyle odakladılar kı bızı sankı unıv sınavına gırıyorumArtık sizin gibilere ehliyet vermiyorlar, yanlış anlamayın ben de sizin gibiyim, paniğim, ilk sınavda kaldım mesela. Paniği yeneceksin kullana kullana eğer sakin olmayı başaramazsan bildiklerini de şaşırıyorsun. Usta bir sürücüyle sık sık pratik yapın, olmadı özel ders alın..
bıde ben unuttum suan hıc bıse bılmıyorum sıfırdan ogrenıcem kursta uc dort kere ders verdıler sonrası hep sınava yonelık unıv sınavı gıbbıAraba kullanmak icin once kaza yapicam vs yanlis yere giricem gibi duaunceler at kafandan. Bana babam cok eski bi arabqmiz vardi 18 19 yasinda ogretti 22 yasinda da ehliyet aldim. Ben yaptiysam herkes yapr. Once sen kendine guveneceksin ve bol prayik onenli. Ben ehliyet aldiktan sonra babamla en yogun trafik olan yerlerde alistirma yaptim hep. Zamanla daha iyi oturuyor. Bi defa ogrenirsen hic unutmazsin. Psikomotor ogrenmeler oyledir. Esine soyle babanizin arabasinda ogretsin bos bi alanda her seyi iyice ogrenin sonra yavas yavas trafige cikarsiniz o sizi yoblendirir. Daha sonra mesela esiniz size karismasin siz surun artik iyice pratiklesince esiniz olmasin yaninda kendiniz surun oyle yapin. Ozguveniniz yerine gelir. ben ilk ramazanda tam iftar saati trafi ge ciktim babam falan yoktu annem ve kardesimi misafirlige goturdum ve inanilmaz guven kazandim. Dikkatli, rahat olmak en obenli sey. Mesela bi saat sunu mu yapayim bunu mu yapayim degil hemen karar vereceksin yapacaksin. :)
baska care yok suan ozel hoca tutup yapacak durumum yok mecbur kocaya kaldımben park halindeki araca da bindirdim, yanlış şeritten de gittim, kavşağın orta yerinde istop da ettim.
ama merak etme yapa yapa öğreniyor insan. kocadan öğrenilmez bu arada
3 pedal var zaten ne olacak allah asikna? Benim babam cok usta sofordur onun da etkisi var gercekten iyi kullaniyor. Ama ben kullanirken adam cok mukemmelliyetci oluyordu mesela bildigim seyleri bile bana yanlis yaptiriyordu. Esinle surerken o da oyle yapar kesin erkekler biraz oyle. Sen sakin olarak sur, meaela sana soyle yap derse neden peki falan de her seyi ogren. İyice oturt. Gerekorse arabanin arka camina "Biraz acemiyim hata yapabilirim" falan yapistir yaz. Birisi yapmisti herkes daha hosgorulu davraniyor dedi. :)bıde ben unuttum suan hıc bıse bılmıyorum sıfırdan ogrenıcem kursta uc dort kere ders verdıler sonrası hep sınava yonelık unıv sınavı gıbbı
suan hıc bıse bılmıyorum basbaya fren deprıyaj nedır nerede falan hııccc
heh bide bak aklıma gelmişken hanı su kolunu arkaya atıp gerı gıtme olayı var ya onu da hıc bı zaman yapamadım3 pedal var zaten ne olacak allah asikna? Benim babam cok usta sofordur onun da etkisi var gercekten iyi kullaniyor. Ama ben kullanirken adam cok mukemmelliyetci oluyordu mesela bildigim seyleri bile bana yanlis yaptiriyordu. Esinle surerken o da oyle yapar kesin erkekler biraz oyle. Sen sakin olarak sur, meaela sana soyle yap derse neden peki falan de her seyi ogren. İyice oturt. Gerekorse arabanin arka camina "Biraz acemiyim hata yapabilirim" falan yapistir yaz. Birisi yapmisti herkes daha hosgorulu davraniyor dedi. :)
arkaya bakıyorsun hanı park ederken yan camlardan falan bakıyorsun ben anlayamaıyorum ıste resmen bakıp dururken carpıyodum bunlar ben de ozguven eksıklıgı yaptıheh bide bak aklıma gelmişken hanı su kolunu arkaya atıp gerı gıtme olayı var ya onu da hıc bı zaman yapamadım
ya ben bu aynalardan da bıse anlamıyorum gormuyorum yaw
gerı gerı gıtme tam bı felaket
esım dıyor otomatık alırız ama ben hepsınden de ogrenmek ıstıyorum ya
Evet ben de en cok onda bocalayacagimi sanmistim. Babam mesela diger elini arkaya koy kizim diyor falan ya ben boyle daha iyim diyorum falan ama o karismayinca sen fark diyorsun ki istemsiz olarak kolun diger koltugun arkasi aa gidiyor. Aynalar da sag tarafa mi gidiyorsun sol tarafa mi gidiyorsun diye lazim tabii ayna olmasa ohoo :) sollama yapacaksan aynaya bakicaksin bence ayna zaten en onemlisi. Otomatik vitesse daha rahat ogrenirsiniz zaten ben manuelde ogrendim ve araba da oldukca eski ve direksiyon tas gibiydi. Ama simdi yeni model araba kullaninca oyuncak gibi gwliyor o avantaji var... Bana kalirsa otomatikle kisa zamanda ogrenirsin.heh bide bak aklıma gelmişken hanı su kolunu arkaya atıp gerı gıtme olayı var ya onu da hıc bı zaman yapamadım
ya ben bu aynalardan da bıse anlamıyorum gormuyorum yaw
gerı gerı gıtme tam bı felaket
esım dıyor otomatık alırız ama ben hepsınden de ogrenmek ıstıyorum ya
ınsallah yaEvet ben de en cok onda bocalayacagimi sanmistim. Babam mesela diger elini arkaya koy kizim diyor falan ya ben boyle daha iyim diyorum falan ama o karismayinca sen fark diyorsun ki istemsiz olarak kolun diger koltugun arkasi aa gidiyor. Aynalar da sag tarafa mi gidiyorsun sol tarafa mi gidiyorsun diye lazim tabii ayna olmasa ohoo :) sollama yapacaksan aynaya bakicaksin bence ayna zaten en onemlisi. Otomatik vitesse daha rahat ogrenirsiniz zaten ben manuelde ogrendim ve araba da oldukca eski ve direksiyon tas gibiydi. Ama simdi yeni model araba kullaninca oyuncak gibi gwliyor o avantaji var... Bana kalirsa otomatikle kisa zamanda ogrenirsin.
Çok kötü malesefEvet ben de en cok onda bocalayacagimi sanmistim. Babam mesela diger elini arkaya koy kizim diyor falan ya ben boyle daha iyim diyorum falan ama o karismayinca sen fark diyorsun ki istemsiz olarak kolun diger koltugun arkasi aa gidiyor. Aynalar da sag tarafa mi gidiyorsun sol tarafa mi gidiyorsun diye lazim tabii ayna olmasa ohoo :) sollama yapacaksan aynaya bakicaksin bence ayna zaten en onemlisi. Otomatik vitesse daha rahat ogrenirsiniz zaten ben manuelde ogrendim ve araba da oldukca eski ve direksiyon tas gibiydi. Ama simdi yeni model araba kullaninca oyuncak gibi gwliyor o avantaji var... Bana kalirsa otomatikle kisa zamanda ogrenirsin.