Araba kullanan annelere bir soru ...

mugumugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
268
2
96
İstanbul
Benim 2 aylık bebeğim var ve yalnız arabayla daha çıkamadım .
Ana kucağıyla arkada durması gerekiyo ama onuda ters bağlamak gerekiyo yani yüzünü göremiyorum ağlasa , kussa nasıl bakıcam . Her yere annemi alıp gitmem gerekiyo anneme gitsem nasıl gidicem :)
Daha denemedim belki ana kucağı düz takılıyodur .
Araba koltuğuda daha erken bi de sabitlendimi çok yer kaplıyo onlar .
Nasıl yapıyosunuz anneler ?

ben araba kullanmiyorum esim kullaniyor araba koltugu kullaniyoruz bu arada fazla yer kapladigini düsünmüyorum ama biz ters koymuyoruz sonucta kemer var bagliyosun
yani yüzü bizden tarafa koyduk hep yanindada ben oturuyorum araba koltugunu pek sevmiyoda kizim:ecrin_bebek:

canım ben kızım 40 günlükten beri yalnız seyahat ederiz. anakucağını arka koltuğa ters bağlıyordum. bebekler arabayı sever zaten uyumaya geçerler araba durunca kırmızı ışıklarda biraz mırıldanırlar.
ben çok küçüklük zamanında müsait yerlerde arasıra arabayı durdurup kontrol ederdim. allaha şükür kötü bi tecrübe yaşamadık aklınada getirme bence düşündüğün başına gelir derler ya :) bence o senden daha çok seyahati :))

Bence şimdiden alıştır,ben alıştırmamıştım senin gibi düşünüp,yeni yeni alışmaya başladı şimdi büyük kolaylık oldu benim için illa birinin yanımızda olması gerekmiyor,tabi bizimki artık büyük bebekler için olan koltuklardan ve ters durmuyor,arabada çok yer kaplıyor ama ben yinede çıkar tak zor oluyor bende hiç çıkarmıyorum.

Bizde düz taktık. Ama başka iplerlede bağladık sağlam olsun diye. 1,5 aylıkken başladık kızımla gezintilere. şuan 10 aylık hala onu kullanıyoruz. ama bu ay içerisinde oto koltuğu alacağız. çünkü artık zor sığıyor kızım.

bende ters olarak kullanıyorum. hem düz olursa aynadan devamlı ona bakarken dikkatim dağılır. kısa mesafelere gidiyoruz beraber. bir sorun yaşamadım. zaten arabaya binince uslu uslu duruyo maşallah :)

canım birde önemli olan güvenlik. nasıl bağlanması gerekiyorsa öyle bağlayın yüzünü görücem diye kendimizce çözümler bulmak doğru değil bence. olmadı arkaya bir ayna yerleştirin dikizden onu görebilecek şekilde. ama lütfen güvenlik %100 önem verin

canım ben de arkaya ters bağlıyorum, zaten uyuyor hemen. Bi de aynalar var, bebeği görmek için ben almadım uzun yol gitmediğim için ama kullanabilirsin.

Merhaba,
Çok küçük bebeklerin yüzü arkaya dönük bağlanması gerekiyor. Ani bir fren durumunda zarar görmemesi için bu şart.

bence kesinlikle ters bagla koltugu. güvenlik için bu şart. çok yüzünü görmek istiyorsan arkadaşın da bahsettiği arka cama takılan aynalar var onlardan al. bir de sakın kucagına alma arabada. ben 15 günlükken arkada annem varken araba kullandım. tabii ki ağladı. annem almak istedi ama izin vermedim. iyi ki öyle yapmışım. yoksa şimdi yalnız kullandığım zaman ne yapardım. ben 1 saatlik yolma bile gidiyorum kucagına bebegini veriyorum onunla çok da güzel oyalanıyo.. arabayı eşim kullanırken de arkada oturuyorum eger ağlarsa asla kucagıma almıyorum. pusetinde oyalamaya calışıyorum..

koltuklar ters bağlanıyor bildiğim aman dikkat bebekler güvende olsun

özel aynalar var arka cama takıyorsun orta dikiz aynana bakınca bebişini o ayna yardımıyla görüyorsun

ama büyüteçli olanından alın diğerleri pek iyi göstermiyor

işte düz bağlanabiliyo mu acaba denicem görürsem daha içim rahat olur

bebeklerin kemikleri yumuşak olduğu için ve daha kendilerini dik , yani tam olarak bizim gibi tutamadıkalrı içni belli bir zamana kadar araba koltuğunun (ana kucağı ) ters olarak bağnalması erkiyormuş.ani bir fren bir kaza anında istenmeyen bir durum olamaması için.
bende araba koltuğ kullanıyorum , ters koyuyorum ve emniyet kemeri ile sabitleyip, oğlumun da eminyet kemerlerini bağlıyorum.nette biraz daha araştırırsanız bu konuyu eminim beni gibi yhapacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…