Ben ilk kullanmaya basladıgımda Bursadan Istanbula gelmıstım.Tabii gözükaralığım var:)Bizim aileden araba kullanan yoktu,bu sebeple yapmalıyım dedim kendime.Annem de hep destek oldu sağolsun.Gözü kara değilsen yanına birileri ile tercihen erkek arkadas akraba olabilir.Yanlış anlasılma olmasın kadınlar cabuk panik olabiliyorlar.Eskı erkek arkadasım bana aglata aglata park etmeyi,iki arabanın arasına girmeyi öğretmişti.Hayır yapıcaksın,yaparsın diye diye.Allah razı olsun ,şimdi tek manevra ile park ediyorum.:)Yaparsın merak etme,herkes kullanıyor.İyi aksamlar.
Pazartesi gunu ilk arabamı alacagım kısmetse. Daha once aktif arac kullanmıslıgım yok. Ehliyetim var.
Bugun iki saat ders aldım hoca gayet iyi oldugumu soyledi.
Ama tuhaf bir korku var icimde, sanki arabayı alınca eve bile goturemem gibi dusunuyorum.
Otomatik arac cok bir zorlugu yok, yogun trafigi olan bir sehirde de yasamıyorum aslında.
Arabası olan, kullanan hanımlar siz hemen trafige cıkacak cesareti buldunuz mu? Ne kadar surede yalnız cıktınız? Benimle tecrubelerinizi paylasırsanız biraz cesaret bulabilirim. Simdiden tesekkur ediyorum.
Once 2. el bir arac alın.Bir iki ders aldırınEhliyet ayrı,ama kullanmak ayrı bir olay:)22 yaşında oğlum var. 18 yaşında ehliyet aldı. pratiği yok. ona araba almak istiyorum fakat, alırsam kaza yaparsa diye korkuyorum.
Ben direk çıktım. Zaten eğitimini almış oluyrz. Önceleri kenardan kıyıdan sonra heryerden:)İyi aksamlar.
Pazartesi gunu ilk arabamı alacagım kısmetse. Daha once aktif arac kullanmıslıgım yok. Ehliyetim var.
Ama tuhaf bir korku var icimde, sanki arabayı alınca eve bile goturemem gibi dusunuyorum.
Otomatik arac cok bir zorlugu yok, yogun trafigi olan bir sehirde de yasamıyorum aslında.
Arabası olan, kullanan hanımlar siz hemen trafige cıkacak cesareti buldunuz mu? Ne kadar surede yalnız cıktınız? Benimle tecrubelerinizi paylasırsanız biraz cesaret bulabilirim. Simdiden tesekkur ediyorum.
Guncelleme: aracı bugun aldım, iki saat ders aldım rahat kullandıgımı dusunuyorum ama tek basına ne zaman trafige cıkmaya hazır olurum bilmiyorum.
Kesinlikle kendi arabanızlada ders almalısınız.
Her arabanın kullanımı alışma süresi oluyor.
Trafikteki araçlardan korkmucaksın, etraftaki insanlara nesnelere bakma dümdüz yolunu izle.
Hayırlısı olsun,kazasız belasız kullanmak nasip olsun.Sevgili hanımlar, desteginize tesekkur ederim. Bugun aracımı aldım, 2 saat hoca esligindr surdum. Rahatım gayet. Daha ne kadar hocayla calısmalıyım sizce?
Ben kullanırken fazla etrafı seyrediyordum dikkatim dağılıyordu.Bu nasil bir tavsiyeyeni bir trafik canavarina ihtiyacimiz yok. Etrafa bakmadan olur mu? Ani seylere tamamen hazirliksiz kalir insan.
Ben arac kullanmiyorum. Motosiklet kullaniyorum. Bize egitimlerde ogretilen ilk seydir dumduz onune bakarak gidilmez aynalara surekli saniyelik bakis atacaksin, etraftan, arkadan, sagindan solundan surekli haberdar olmak ve ayni zamanda önüne bakmak. Insanlari, kaldirimdaki cocugu fark etmek ve yola atlar mi ön gormek vs.
Katılıyorum. Hatta kendi yolumdan çok sağa sola dikkat ediyorum. Annesinin elinden kurtulan çocuklar, yola bakmadan karşıdan karşıya geçen yayalar, sinyal vermeden şerit değiştirenler, dörtlü yakmadan zink diye yol kenarında duranlar vs liste uzar gider :)Bu nasil bir tavsiyeyeni bir trafik canavarina ihtiyacimiz yok. Etrafa bakmadan olur mu? Ani seylere tamamen hazirliksiz kalir insan.
Ben arac kullanmiyorum. Motosiklet kullaniyorum. Bize egitimlerde ogretilen ilk seydir dumduz onune bakarak gidilmez aynalara surekli saniyelik bakis atacaksin, etraftan, arkadan, sagindan solundan surekli haberdar olmak ve ayni zamanda önüne bakmak. Insanlari, kaldirimdaki cocugu fark etmek ve yola atlar mi ön gormek vs.
Ben kullanırken fazla etrafı seyrediyordum dikkatim dağılıyordu.
Göz ucuyla, saniyelik tabiki bakıyorum etrafa.
En az beş alti ay geçmesi lazımİyi aksamlar.
Guncelleme: aracı bugun aldım, iki saat ders aldım rahat kullandıgımı dusunuyorum ama tek basına ne zaman trafige cıkmaya hazır olurum bilmiyorum.
İyi aksamlar.