Araba konusunda cesarete ihtiyacım var

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
321
662
İyi aksamlar.
Pazartesi gunu ilk arabamı alacagım kısmetse. Daha once aktif arac kullanmıslıgım yok. Ehliyetim var.
Bugun iki saat ders aldım hoca gayet iyi oldugumu soyledi.
Ama tuhaf bir korku var icimde, sanki arabayı alınca eve bile goturemem gibi dusunuyorum.
Otomatik arac cok bir zorlugu yok, yogun trafigi olan bir sehirde de yasamıyorum aslında.
Arabası olan, kullanan hanımlar siz hemen trafige cıkacak cesareti buldunuz mu? Ne kadar surede yalnız cıktınız? Benimle tecrubelerinizi paylasırsanız biraz cesaret bulabilirim. Simdiden tesekkur ediyorum.

Guncelleme: aracı bugun aldım, iki saat ders aldım rahat kullandıgımı dusunuyorum ama tek basına ne zaman trafige cıkmaya hazır olurum bilmiyorum.

Son düzenleme:
Benim arabam Manueldi. Arabayı aldık ilk babamla çıkmakya başladım. Akşam işte gelince babam anahtarı aşağı indiriyordu birlikte tur atıyorduk. Sonra baktım olmuyor böyle biraz da kendim çalışmam lazımdı . Önce binanın otoparkında çalıştım ileri geri şöyle böyle işte . Sonra arka cadde de sonra biraz ilerde derken derken oldu. Şimdi daha rahatım seninki birde otomatikmiş daha kolay . Yokuşta geri kaçtı şu bu derdin de Yok. Arabayı aldıktan sonra 2 saat te kendi aracında hocayla çalış yavaş yavaş olur

Ben ehliyeti alır almaz çıktım. şimdi düşündükçe hayret ediyorum.çokta acemiydim.ama o zorlanmalarım olmasa şimdiki halime asla gelemezdim.korksan bile başla asla bırakma.zamanla profesyonelleşeceksin

Kontrolü sizin elinizde olan bi aletten neden korkuyorsunuz? Panik yapmayın. Sakın olun.
Trafikteki başka araçlardan da korkarsanız üstünüze üstünüze geliyor zannedersiniz. Unutmayın kimse aracı durduk yere hasar görsün istemez. En kötü ihtimal onlar kaçar sizden.

10 yıldır aktif olarak kullanıyorum ve kimse öğretmedi. Ehliyet kursunda ne gördüysem o

Yaa kızlar tesekkur ederim cok mutlu ettiniz, korkularım biraz da olsa hafifledi.

Kesinlikle kendi arabanızlada ders almalısınız.
Her arabanın kullanımı alışma süresi oluyor.
Trafikteki araçlardan korkmucaksın, etraftaki insanlara nesnelere bakma dümdüz yolunu izle.

Araban da otomatikmiş daha rahat kullanırsın. Bide mekanizması sende olan oyuncak farzet ben ehliyetim yokken kullanıyordum zaten öğrendiğim zaman hemen trafiğe çıktım .

Trafiğin yoğun olmadığı bir yerde yaşıyorsanız daha da kolay olur sizin için. Ben ilk başlarda babamla kullanıyordum ama ne zaman tek başıma çıktım, işte o zaman kendime güvenim geldi. Uzun yol kullanmışlığım bile var ve o zaman 19 yaşındaydım. Yani herşey kendinize güvenmekle başlıyor. Herkes kullanıyor, siz niye kullanamayacaksınız ki. Araba da sizin, en güzel kısmı da bu. Bir kaç ay sonra arabasız ne yapıyormuşum ben diyeceksiniz, öyle bir rahatlık, trafik de yok, oh mis. Hayat kaliteniz artıyor. Ve hemen başlayın, ertelemeyin yoksa korkunuzu yenemezsiniz. Kazasız belasız kullanın inşallah.

Araban da otomatikmiş daha rahat kullanırsın. Bide mekanizması sende olan oyuncak farzet ben ehliyetim yokken kullanıyordum zaten öğrendiğim zaman hemen trafiğe çıktım .
Ehliyetiniz olmadan kullanmanız iyi bir şey mi yani? Bir de buraya yazmışsınız. Lütfen böyle hatalara insanları teşvik etmeyelim.

Konu sahibi öğrenirsin merak etme. Azıcık cesaret sadece.

Kendi aracınla ders alman daha mantıklı hem arabanin huyunu suyunu öğrenirsin hemde alışman daha kolay olur
Ankara istanbul gibi yoğun bir şehir değilse rahat kullanırsın kendine güven gerisi gelir otomatik araç kullanmak gerçekten tam bi rahatlık ben önceden manuel kullanırdım şimdi otomatik kullanıyorum otomatik daha rahat hele büyükşehirde büyük konfor manuel arac eziyete dönüşüyor yogun trafikte isen dur kalk yapmaktan bacağın kas yapio

Ehliyetiniz olmadan kullanmanız iyi bir şey mi yani? Bir de buraya yazmışsınız. Lütfen böyle hatalara insanları teşvik etmeyelim.

Konu sahibi öğrenirsin merak etme. Azıcık cesaret sadece.

Tabi ki de iyi birşey değil . Kimsenin de örnek almasını istemiyorum .

22 yaşında oğlum var. 18 yaşında ehliyet aldı. pratiği yok. ona araba almak istiyorum fakat, alırsam kaza yaparsa diye korkuyorum.

Ben cocukluktan beri kullaniodum babamin arabasini ama sehir icinde sehirler arasi gidip gelmisligim yoktu... Kendi arabami aldim babam ilk hafta vermedi sehirlerarasi gidemezsin diye 2. Hafta yine olmaz diyince ben gidiom dedim babamda geldi benle korkudan o gün bugundur karismaz hatta uzun yola gideken genelde bana kaptirir... Cesaret onemli binin arabaya gidin alnizizda acemi yazmiyor... Bide ilk baslarda arabaya kimseyi almadan calisin.... Kac yildir araba kullaniyorum hala arabaya kimi alsam sagdan araba gelio isik yandi once minibus var diye uyariolar boyleleri normal yolunda gidene kaza yaptirir.. ben bi kere bu sekilde karisani bidahakine bahane buluo arabama almiyorum

Not: aracim manuel... Manuelden sasman yeni arac bakiyorum suan captur tarzi biraz buyuk yine manuel alicam

15 senedir manuel kullaniyorum.

Sabah erken saatlerde trafigin fazla yogun olmadigi saatlerde normalde gidecegim guzergaha cikardim yola alismak icin.

Ilkonce guzergahima alisayim diye.
Sonra is yerinde ogle paydosunda civarda biraz turlamalar vs derken kendiliginden gelisiyor zaten.

Hickimse anasinin karnindan sofor olarak dogmuyor sen de yapabilirsin..diyerek kendimi motive ederdim

Endiselenecek hic bi durum yok bal gibi de kullanirsiniz.. En cok kullandiginiz kisa mesafede surekli kullanmanizi ve trafigin cok olmadigi, sabahin erken ama aydinlik saatlerini pratik yapmak icin kullanin. Park probleminiz icin otoparki olan yerleri kullanin, gideceginiz yere kadar yuruyun.. ilk zamanlar yaninizda bilen birinin olmasi da size iyi gelir. Hiz yapmayin, guvenlik onlemlerinizi alin.. heyecan yapmayin, kendinize guvenin.. ki bu biraz zaman alabilir.. bi de bu surecte diger soforlerden etkilenmeyin.. kadin ve acemi oldugunda zor duruma sokmaya calisabilirler.. saga cekin bekleyin uzaklassin ya da yol verin gitsin.. o kornaya bastigi icin degil siz hazir oldugunuz oldugunuz icin cikin yola.. bi de kurallar cok cok onemli, onunuzu gormediginiz yerde temkinli olun.. ben direksiyon hocasindan bikac ders almistim sonra ise arabayla gidip gelmistim, sonra markete.. derken pratiklesti.. yaparsiniz cok da guzel olur :)

Kendine hedefler belirle ben önce sadece markete gidiyordum bir sonraki hedefim daha uzak belirledigim bir yere oldu trafik çok yoğun değilken çıktım sonra cesaret geliyor ve mantigi oturuyor

Benim kız kardeşim kendine sıfır araba aldı, galeriden eve getiremedi düşün o kadar bilmiyordu kullanmayı. Sonra hoca dersleriyle 6 ayda uzun yol yapacak kıvama geldi.

Ben ehliyeti alıp hemen çıktım bilgilerim tazeyken. Korkmayın yaparsınız siz de.

Pek hatırlamıyorum ama ehliyet aldıktan sonra en az beş sene hiç araba kullanmadım. Sonra eşim iki kere falan çalıştırdı sanırım. Çıktım öyle trafiğe..tabi beş on km'lik yollardi. Şimdi bildiğin bayılıyorum araba kullanmaya baya zevkli geliyor. Tabii Ankara da yaşadığım için sabah trafiği gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Bence iyi olduğunuza kanat getirdiğiniz an cikin trafige kısa mesafelerde

dörtlüleri yak en sağdan hız limitinin altında yavaş yavaş git :)
önce hep kendi güzergahını kullan
mesela iş-ev arası
nerede yavaşlayacaksın nerede sinyal vereceksin gibi detaylar otomatikleşiyor aynı güzergahta
sonra haritanı genişleterek devam edersin
hayırlı olsun, güle güle kullan.

küçük kazalar olabilir, hepimizin başına geldi, onları dert etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…