- 2 Temmuz 2013
- 3.708
- 7.926
-
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
Biliyorum o konularıCezasi neyse alsinlar elbette ama önce egitim olsa keşke.
Bu forumda bile kac konu gordum ehliyeti var kullanmayi bilmiyor gelmiş konu acmiş. Verilen tavsiyeler de cik gitsin trafige, trafikte ögrenirsin ben şöyle carptim böyle carptim oyle ögrendim ha ha ha hi hi hii...
Trafik egitim yeri degil dersen de sana kizarlar.
Bunu burada ehliyet alamadım diye üzülen arkadaşlar okusun.Araba sürmek çok ciddi bir iş.Bir haber okudum.
"Şişli’de bir AVM’nin otoparkında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kontrolden çıkarak cam kapıyı kırdıktan sonra yürüyen merdivene daldı.
Akıl almaz olay kameralara yansırken, kaza sonucu 1 kadın ve 8 yaşındaki çocuğu yaralandı. Ağır yaralanan çocuğun hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi." İstanbul’da Korkunç Kaza: AVM Otoparkında Kontrolden Çıkan Araç AVM’ye Daldı!
Ve haberde taksirle yaralama suçu olduğu yazıyor. Yani bu tür trafik canavarları doğru dürüst ceza almıyor. Böyle haberler gördükçe de trafik kazası ihtimalinden korkuyorum. Toplum olarak en azından sosyal baskıyla böylelerinin ceza almasını sağlayamaz mıyız? Kaldırımda, hatta Avm'de bile trafik kazasına kurban gitme ihtimali korkunç. Canım sıkıldı, yazmak istedim. Her gün trafikte risk altında olmak çok rahatsız edici.
Aynen aynen... Bi konu açsam alerjilerim var eşimden Bi yere götürmesini istedim götürmedi desem premses olurum. Kullandığım ilaçların etkisi ile dikkat dağınıklığı yaşadığımı söylesem inanmazlar... Kullan ne olacak ki denir - Toplu taşımada yaşadığım sorunlar da ayrı.- Engelliyim ama raporum yokCezasi neyse alsinlar elbette ama önce egitim olsa keşke.
Bu forumda bile kac konu gordum ehliyeti var kullanmayi bilmiyor gelmiş konu acmiş. Verilen tavsiyeler de cik gitsin trafige, trafikte ögrenirsin ben şöyle carptim böyle carptim oyle ögrendim ha ha ha hi hi hii...
Trafik egitim yeri degil dersen de sana kizarlar.
Bir haber okudum.
"Şişli’de bir AVM’nin otoparkında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kontrolden çıkarak cam kapıyı kırdıktan sonra yürüyen merdivene daldı.
Akıl almaz olay kameralara yansırken, kaza sonucu 1 kadın ve 8 yaşındaki çocuğu yaralandı. Ağır yaralanan çocuğun hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi." İstanbul’da Korkunç Kaza: AVM Otoparkında Kontrolden Çıkan Araç AVM’ye Daldı!
Ve haberde taksirle yaralama suçu olduğu yazıyor. Yani bu tür trafik canavarları doğru dürüst ceza almıyor. Böyle haberler gördükçe de trafik kazası ihtimalinden korkuyorum. Toplum olarak en azından sosyal baskıyla böylelerinin ceza almasını sağlayamaz mıyız? Kaldırımda, hatta Avm'de bile trafik kazasına kurban gitme ihtimali korkunç. Canım sıkıldı, yazmak istedim. Her gün trafikte risk altında olmak çok rahatsız edici.
Zaten ifadeyi alıp o an salsalar da dosya arkadan takip eder adamı mahkeme mahkeme.Acemilere kızanlar, çık trafiğe yaşaya yaşaya öğreniliyor diyenler eleştirilmiş ama örnek olayın acemilikle ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum. Avm otoparkında kontrolü kaybedip yürüyen merdivene çarpmayı becerecek kadar saçma bir kazayı aceminin yapacağını pek sanmıyorum. Zira bir acemi olarak araba park etmeye çalışırken milim milim hareket ederdim. Otoparkta birine sürterim diye aklım çıkardı, kontrolden çıkacak kadar hızlanmak ne kelime.
Konuyu saptırmak da istemem ama trafik öyle similasyonla, boş arazide direksiyon çevirmekle falan öğrenilmiyor çünkü hareketli şeylerin arasında yaşadığın duygu durumuyla ve muhakeme becerisiyle örtüşebilecek başka bir etkinlik yok. Devlet direksiyon çalışma alanlarını kapattı, direksiyona hayatında ilk defa oturan da araç içinde trafiğe çıkarılıyor. Öğrenmeden trafiğe çıkmayın diye bir şey yok, ülkemizde öyle bir alan ve uygulama da yok.
Son olarak da yaptırımların yetersizliği konusunda hemfikirim, cezalar daha katı ve tutarlı olmalı, ifade al, sal gitsin, çok yanlış bir uygulama
Taraflar şikayetçi olmasa bile yaralanmalı kazalarda kamu davası açılıyor ama bu durum kritik, can kaybı riski var. Her kazaya aynı gözle bakamıyor insan.Zaten ifadeyi alıp o an salsalar da dosya arkadan takip eder adamı mahkeme mahkeme.
Suç işleyenler dışarda ama bir sürü masum insanda sırf düşüncesinden dolayı içerde...Adalet artık sadece bir kadın ismi malesef... Artık espriler bile " silivri soğuktur" şeklinde bu çok can sıkıcı...Sadece bu değil ki.
Kimse işlediği suçtan ceza almıyor akıl alır gibi değil