araba emanet verilirmi???

şöyleki dizel yada gazla çalışan kiralanmış bir arabanın kira + gaz ücretiyle bizimkinin sadece benzini aynı olur .Hatta kiralandığında daha ucuza gelir aslında.Ben olsam kiralarım istemem heralde kimseden
Iyiki demediler size akıl sormadık diye
Şahsen ben olsam öyle derdim
Bende araba emanet vermekten yana değilimdir ama ailelere lafı olmaz
Tabi önceden onlar bizden bişeyler sakındılarsa o zaman başka.

Biz kimseden araba istemiyoruz, insallah biz araba alinca da kimse bizden istemez cunku ben araba emanet etmek ve almaktan hoslanmiyorum. Sehir icinde lazimsa atlayip taksiye gidiyoruz. Sehir disiysa da otobus denen bir sey var:KK14:

Çok düzgün insanlara benziosnz gerçekten. En doğru hareketi yapmışsınız. Arabayı paylaşamadığınızdan,kullanmalarını istemediğinzdrn deil tamamen onlar açısından daha mantıklı olduğu için vermemişsiniz. Gerçekten çok düzgün bi akrabalık ilişkisi kurmuşsunuz. Onlarda muhtemelen sizin gibi düşündükleri için art niyetiniz olmadığını anlarlar içiniz rahat olsun.

Bende şöyle düşünürdüm. Olacak ile öleceğin önüne kimse geçemez.
Kaza sadece onlar için değil hepimiz için. Araba kullanan her insanın riskidir bu.
Eşiniz size danışarak çok güzel bir tavır sergilemiş sonuçta kız kardeşi size sormadan da verebilirdi.
Ama yarın bir gün sizin kardeşinizin işi düşse siz de vermeden durabilir misiniz ? Yada veremeyiz diyebilir misiniz.
Ben yapamazdım. O yüzden verirdim.

kımsenın soförlugunede basına geleceklerıne de trafıkde olacaklarada güvenemem :)
hastalık veya ölüm gibi acıl durumlar dısında kımseye vermem
kotu ornekler duydum bu emanet araclarla ılgılı korkarım

Bizim arabamiz yokken utana sikila isterdi babam umarim oyle dusunmemistir bizim istediklerimiz..Ama yakinmissiniz yani ayip olmus bence maddi durumlari olsa zaten istemezlerdi

Biz babamlarin arabasını lazım oldukca kullanıyoruz ama icim hic rahat etmiyor.
Ben birine araba versem kaza vs. Gibi bir durum olsa hadi cikar parasını ver diyemem, verse de o parayi kabul edemem, kabul etmeyince de kendim zor durumda kalirim, ben utanirim, karsimdaki utanır. Şimdi ayni sekilde biz babamin arabasını kullanıyoruz, kaza yapsak babam bizden onun parasını almaz, kendi odese dara düşer. İki ucu b*klu degnek yani.Aslinda kullanmamiz lazım. Ama iste bizim memlekette arabasiz bisey pek yapilmiyo, market alışverişi, hastane, nadiren eglence icin aliyoruz. Hep dua ediyorum ki su borçları bitirip iyi kötü bir araba alalım. Getirip goturse bile yeter. Babam ayri gayri yok beni kizdirma, neyim varsa sizindir zaten diyor ama baba da olsa cekiniyor iste insan.

vallahi sizin gibi insanları anlayamıyorum sonuçta eşinizin kardeşi yabancı değiller.bende eşimde bu konuda kardeşlerimizden esirgemeyiz asla.kardeşler birbirine destek olamıyacaksa kardeşim demenizin de mantığı yok.KARDEŞ CAN DIR.insanın zenginliği ailesidir,kaskosu olmasa ne olur bişey olsa illaki yaptırır,ama sizin kırdığınız kalp onarılabilir mi acaba?

Benim aracım arkadaşlarımda bile oluyor bir ihtiyaç halinde, ki bu görümceniz. Asla sakınmam, olacağın önüne geçilmez malesef. Allah vermesin bir kaza olsa da içindeki sağ olsun, araç önemli değil. Maldan önemli can..
Ya kızacaksınız belki ama bence kendi kardeşiniz olsa annenizi falan düğüne götürse verirdiniz gibime geldi.. Şimdi abisi de vermeyelim etmeyelim demiş ama sanki siz "verelim gitsinler ya" deseniz adam geri adım atardı..

Kimseye arabamı vermem. Normalde cömertimdir, ama araba başka. Trafik filan ciddi iş. Kimsenin şoförlüğüne güvenmiyorum, emanet ettiğime güvensem, trafikteki diğerlerine güvenmiyorum. Arabam kıymetlidir. Ne emanet veririm, ne kimseninkini isterim. Kendiminkini bırakıp annemin yeni arabasını denenek için markete kadar gittiğimde bile tedirgin olmuştum, araba emanet diye.
İnsallah kimse benden araba istemez.

Ben olsam vermem keyfe keder isteyene hiç vermem.cenaze veya hastalık olsa hiç sorun değil ama diğer şekilde taksı var otobüs var araba kiralayabilir.kırılmiş olabailir ama sen dogrusunu yapmişsin

Arkadaş falan istese vermezsin anlarım da, aile içinde böyle şeyin lafı olmaz ki.. Çok ayıp etmişsiniz, yerlerinde olsam size karşı ağır bir tavır takınırdım :KK12:

Bizim bir gin omce arabamiz bozuldu tamir masrafi araba fiyati nerdeyse eskiydi idareden almistik kosede paramiz yoktu. Ama esim sef cagirdiklari anda gitmesi gerekem bir iste calisiyor. Iki gun maffolduk ise gidemicel diye. Ve bir arkadasina sorduk hemen vermek istedi okadsr sevindikkim ama krediye basvurup bi gunde kredimiz hallodu da yeni bir araba aldik. Ama arkadasina minnattarim adam arabasini verip kendi karisini onin arabasi ile gotirecekti iki arabalari var. Ikiside is icin mecburlar arabaya. Ama birini bize verip boyle yaomayi kabul ettiler. Boyle seyper icin kimseyi kirmayin. Ihtiyaclari olmasa istemezlerdi

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
Verseniz iyi olurdu ,kaskosu kazası ne bileyım benzını onları ılgılendırır

Bize sürekli lazım oluyor deyip vermezdim... Bir sürü alternatif var dolmuş taksi otobüs... en son çare kiralama yapabilirler.... bence doğru yapmışsın bi daha da istemezler...

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
ben vermem arabayi

Ben şartsız veririm. Gün gelir devran döner, acil bir şekilde benimde ihtiyacım olabilir. Aile içinde böyle şeylerin olmaması lazım. Allah cana zarar vermesin. Gönüller kırılmasın.

ben arkadaşımın arabasını 5 günlüğüne aldım
şehir içi kullandım işimle ilgili bir durumda lazımdı
ama aklım çıktı bi yeri sürtecek, bi ceza yazılacak falan diye.
arkadaşıma da pahalı bi hediye ve aldığımdan 50 liralık fazla benzinle iade ettim 5. gün.
benden isteseler arabamı vermezdim sanırım. :/

X