araba emanet verilirmi???

Eşe dosta vermem de aileye can feda. Abim izmire geldiğinde işini gücünü bizim arabayla halleder, ya da alıp ailesini gezdirir. Biz ankaraya gittiğimizde kapının önünde mutlaka bir araba bizim için bırakır, zorlanmadan gezelim diye.

Ağzımla istesem bir de benzini çok yakar, kaskosu yok dese kırılırım açıkçası. Ayıp etmişsiniz.

Ayrıca kasko zorunlu bir şey değil, bir yaptırımı yok. Kaskosuz arabayla da yola çıkılabilir yani. 5 sene kaskosuz kullandım eski aracımı.

at avrat silah emanet verilemez der atalarımız..

at şimdinin arabası olduğunu düşünüyorum... trafik cezası gelse yada alkollü araba kullansalar direk size ceza gelir. alkollü araba durumu çok kötü.. özellikle... bir tanıdığımız uzun süre arabayı kendisinin kullanmadığını ispat etmeye uğraştı...

Kasko yoksa size de yok ya da bakımı yoksa size de yok. Bunlar sizin için normal onlar için mi sorun olacak ki?

İlerde senin kardeşin isteyince de eşin aynısını yapacakır, o zaman nasıl kardeşine kirala diyeceksin bir düşün istersen...

Her isteyene vermem ama sevdiğim biriyse ve düğün gibi ekstra bi durum varsa seve seve veririm..
Bugun sana yarın bana demişler.İki gün sonra sizin arabanız olmaz onların olur ve işiniz düşerse türettiğiniz bahanelerin saçmalığını anlarsınız.
Size ne? Sonuçta benzini siz koymayacaksınız.
şöyleki dizel yada gazla çalışan kiralanmış bir arabanın kira + gaz ücretiyle bizimkinin sadece benzini aynı olur .Hatta kiralandığında daha ucuza gelir aslında.Ben olsam kiralarım istemem heralde kimseden

En çok istenen şeydir araba. Başka ne istenir ki zaten. Verin bence kardeş bu, çok ayıp olur diğer türlüsü. Çok geç değilse arayıp halledin. Sizin kardesinize lazım olsa esiniz de "araba kiralasinlar o zaman" dese bozulmaz mısınız?
"Yoo, çok da doğru söylemiş olur" diyorsanız sorun yok.

şöyleki dizel yada gazla çalışan kiralanmış bir arabanın kira + gaz ücretiyle bizimkinin sadece benzini aynı olur .Hatta kiralandığında daha ucuza gelir aslında.Ben olsam kiralarım istemem heralde kimseden
Ama onlar red cevabı almayacaklarını umarak sizden istemişler.Yani muhakkak kırılmışlardır..

Kasko yoksa size de yok ya da bakımı yoksa size de yok. Bunlar sizin için normal onlar için mi sorun olacak ki?

İlerde senin kardeşin isteyince de eşin aynısını yapacakır, o zaman nasıl kardeşine kirala diyeceksin bir düşün istersen...
arabayı kendimiz kullanıyorsak mesele yok iki tarafada sürekli ihtiyaçlarında destek oluyoruz

kasko olmayınca kaza olursa sıkıntı yaşanır bu manada denmiştir .

Eğer sürekli istemiyorlarsa ki öyle bi durumdan bahsetmemişsiniz verilebilirdi kanımca. Çünkü benzin konusu onları ilgilendirir kaskoya gelince kaza vs.olacak olduktan sonra Allah korusun siz kullanırken de olabilir zararı onlardayken olursa onlar karşılayacaklardır zaten ama siz kararı söylemişsiniz bu saatten sonra tekrardan izah etmeye kalksanız daha da alınılacak bi durum haline gelebilir fazla üzerinde durmayın ama yarın öbürgünde sizin bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda onlar hayır derse sebebi bilinki budur aranız iyiymiş çünkü bu zamana kadar

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
ben karşıyım ama görümce diosun aileden biri bide araba kullanımı nasıl onu bilmek lazım ayıp olmuş olabilir ama izah ettiyseniz güzelce belki anlayışla karşılarlar umarım,
benim eşim çok kızıorum hala beni dinlemedi biz tatile uçakla gitcez arabayla rezil oluruz arabada evde kalırsa aklımız onda kalacak dedik çok ii derecede araba kullanan arkadaşı vardı ona ver dedim onun arabası var dedi ötekinin hem çocukları var hem arabası yok dedi zaten ne zaman isteseler arabayla gider işi olursa hiç gocunmayız eşim götürür getirir ne gerek dedim zaten havaalanına gidene kadar aklım çıktı çünkü o kullandı arabayı Allahtan geldiğimzde sağlamdı çok minnettar kaldılar ama ben taraftar değildim ne yalan söyliiim emanet araba olayına
ne demişler at avrat silah :KK8::KK8::KK8:

kasko olmayınca kaza olursa sıkıntı yaşanır bu manada denmiştir .

Anladım onu, kaskoyu düşünen birisi zaten gider yapar çünkü kaza her an gelebilir. Kasko görümce arabayı alınca mühim de kendileri kullanınca mühim değil mi? Kasko yapırmayan bir insanın görümce arabayı isteyince bunu sorun yapması bana abes geldi sadece..

Yabancıya vermem ama aileden birine veririm elbette. Zaten arabayı isteyen herhangi bir olumsuzluğu da kabullenir.

Aileden birinden araba istediğimde kaskosu yok benzinli cok yakar git araba kirala dese kırılır arama mesafe koyardım sanırım.

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
şöyle söyleyelim kaskosu yok kaza yaparsalar ceplerinden ödeyecekler miydi. ayrıca Allah korusun ama ölümlü kaza da araç kimin üzerine kayıtlı ise kaza nın sorumlusu odur. bu riski göze alacak mısınız. bunlar problem değil diyorsanız hay hay :)

X