araba dolandırıcılığına dikkat edelim!

lethem

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
2.680
390
688
merhaba arkadaşlar, başıma geldiği için paylaşmak ve sizi de bu vicdansızlara karşı uyarmak istiyorum. eşimle netten güzel bir araba bulduk, km düşük, yaşı küçük ve fiyatı gayet makuldu. Adama mail attık, kısaca şunları yazdı: İngiltere'de yaşayan bir dr'muş. Araba oğluna aitmiş ve İngiltere trafiği tersten olduğu için arabayı satmak istiyormuş. Baya inandırıcı uzun bir mail yazmış, lakin biz telefonla konuşmak isteyince yan çizmeye başladı (tiroid ameliyatı oldum konuşamıyorum falan dedi) ve biz de şüphelendik. Netten araştırdık ki bu yolla baya kişiyi dolandırmışlar. Paranın yarısını bankaya (Western Union) yolla diyorlarmış, sonra dekontun foto.sunu istiyorlarmış. O dekonttaki numarayla isteyen kişi gidip çekebiliyormuş. Daha neler neler yapanı varmış. Aman ha dikkat edelim, bu olaylar 3-4 sene önce de olmuş, biz yeni gördük, belki çevrenizde de vardır duymayan. Bilgilendirelim, iyice araştırmadan kimseye güvenmemek lazım, emek sömürüyorlar resmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…