Ara Sınıf Almak

timinchin

K-Pop Sever
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
81
93
Merhaba Öğretmen Arkadaşlar,

Ben yeni mezun olan ve stajlar haricinde deneyimi olmayan bir sınıf öğretmeniyim. Atandığım okulda ara sınıf alacağım bilgisi verildi.
Özellikle sınıf öğretmeni arkadaşlar olmak üzere genel olarak öğretmen arkadaşlar ara sınıf almak ile ilgili tecrübe ve önerilerini paylaşabilirler mi acaba? Ara sınıf oldukları için bilhassa sınıf yönetimi, daha sonra ise ders süreci ve veli-öğrenci iletişimi konularında yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. :)

Hangi sınıfı aldınız ?

ZINLAYAPAY ZINLAYAPAY Hanım, foruma henüz giriş yaptığım için ancak mesajınızı yanıtlayabiliyorum; kusura bakmayın lütfen.

2. sınıf aldım ancak öğrencilerimin yarısı okuma yazma bilmiyor. Unutmak gibi de değil, harfleri tanımıyorlar. Yalnız 3 öğrencim okuma yazma biliyorlar ve anlama düzeyindeler. Ara grupta bulunan öğrencilerim hece hece, zorlanarak okuyabiliyorlar.

Akademik düzeylerinin düşük olmasının yanı sıra sorunlu davranışlar da yaygın. Ne yapacağımı bilemiyorum. :KK17:

ZINLAYAPAY ZINLAYAPAY Hanım, foruma henüz giriş yaptığım için ancak mesajınızı yanıtlayabiliyorum; kusura bakmayın lütfen.

2. sınıf aldım ancak öğrencilerimin yarısı okuma yazma bilmiyor. Unutmak gibi de değil, harfleri tanımıyorlar. Yalnız 3 öğrencim okuma yazma biliyorlar ve anlama düzeyindeler. Ara grupta bulunan öğrencilerim hece hece, zorlanarak okuyabiliyorlar.

Akademik düzeylerinin düşük olmasının yanı sıra sorunlu davranışlar da yaygın. Ne yapacağımı bilemiyorum. :KK17:
2. Sınıfta genelde olan sorunları yaşıyorsunuz. 4 hafta oldu okul acilali. Ne durumda sinifiniz ?

2. Sınıfta genelde olan sorunları yaşıyorsunuz. 4 hafta oldu okul acilali. Ne durumda sinifiniz ?

Dakika tutarak öykü kitabı okuttum; 1 dakikada okunan kelime sayıları 23, 18, 17, 28, 19, 10, 14... şeklinde gidiyor, bir kısmında hiç yok. Diktede hece kaçırma, harfleri ters yazma, kelime ortasında büyük harf kullanma gibi sorunlar var. Matematikte ise 20'ye kadar düzgün yazıyla birer yazabilen 2 kişi var.

Geçen sene öğretmenleri duyduğum kadarıyla eğitim kısmını düzeltmeye çabalamaktan öğretime çok zaman ayıramamış. Derste her anım sınıfta dolaşıp yerinde oturmayanları oturtmakla, yanıma gelenleri sıralarına geçmeleri için uyarmakla geçiyor. Sönmeye bırakayım desem peşimde seslenmeye devam ediyorlar. Gözlerine bakarak uyarmayı denedim ama bana bakmak bazılarının aklına bile gelmiyor... Anlatılacak o kadar şey var ki... Umutla çabalıyorum elimden geldiğince.:dua:

Kendini tanittikca kurallar konusunda karrliliklarini belirtince çocuklarda duzelirler. Çocuklar yeni bir öğretmen geldiği zaman önce bir sessiz dururlar,sonra kendi bildiklerini okurlar. Sonra kurallara uymaya başlarlar. Ara sinif alıp da otorite kurmak zordur. Okuma yazma matematik 2. Sınıfta her zaman sikintilidir. Yaz tatilinde unuturlar çoğunlukla ilgilenmeyen aileler varsa hele bir de.

X