Bebek Beslenmesi aptamil1 ve pre hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeynep333

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
54
0
86
Ankara
2 aylık bebeğim var.sütüm yetmediği için emzirdikten sonra mama takvyesi yapıyorum.aptamil pre kullanıyodum.doktorumuz aptamil1 e geçebilirsin dedi...ama bu aptamil1 bebeğimde gaz yaptı ve kabız oldu bebeğim.ne farkı var bu iki mamanın.sitesine baktım hiçbişey anlamadım.sizce aptamil preye devam etsem olurmu.kilo alımı az mı olur preyle???

aptamil pre sindirimi daha kolay bir mamadır. 2 aylık olmuş, aptamil 1'e geçebilir tabii doktorun da dediği gibi. gaz problemleri zaten bu dönemlerde çok oluyor. o yüzden endişelenmeyin. tekrar doktora sorup bir öneri alın bence. sağlıklı günler.

Ben de ilk başladığımda pre ile başlamıştım, çünkü kilosu çok düşüktü... Sonrasında 1 e geçtik. Erken doğum yapanlar ve kilosu düşük olanlar için pre yi veriyorlar zaten...

pre aptamilin erken doğumla alakası yok o prematil.pre aptamil arkadaşın dediği gibi sindirimi daha kolaydır.aptamil 1 ile karşılaştırırsan içerik miktar tamamen aynı sadece pre aptamilde nişasta yok aptamil 1de var.yoksa geri kalan herşey aynı.o yüzden eğer doymazsa aptamil 1e geçin diyorlar.daha iyi kilo aldırması da söz konusu değil.ben bebeğim doğduğundan beri sütümü sağarak veriyorum ve arada mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum.bebeğim 5 aylık ve halan daha pre aptamili kullanıyoruz.doyuyor da ve sindirimi de iyi.aptamil 1i sevmedi zaten bizimki.ben memnunum.

prenin kutusunda 6 aya kadar kullanılabilir yazıyor.bende o yüzden tereddüt ettim.kullanılabiliyorsa neden 2 aydan sonra aptamil1e geçin diyorlar diye.bebeğim iki gündür mahfoldu.sancıdan kıvranıyor.preye devam edicem sanırım.ama yinede korkuyorum kilo alamzsa diye zaten çok az kilo aldı.6.aya kadar pre kullanana yokmu?

5 aylık ve halan kullanıyorum kilo alımında bir problem de yok gayet normal.ama ben anne sütü de veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…