• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

apikal rezeksiyon hakkında bilgisi olan var mı!

mesis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2013
5
0
36
Ankara
merhaba arkadaşlar,
ben 24 yaşındayım. diş etlerimde hafif bir şişlik vardı doktora gittim, diş köklerimde kist oluştuğunu ve dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. ancak tam 4 dişimde kist var ve daha önceden 1 dişim kist sebebi ile çekilmişti ve 1 dişim de doğuştan eksik. internette apikal rezeksiyon hakkında birşeyler okudum ancak doktor bu konuyu bir alternatif olarak sunmadı. dişlerimi çektirmek istemiyorum:(

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Apikal rezeksiyon apse varliginda uygulanan bi yöntemdir. Apse olan dise kanal tedavisi yapilir, basarili olunamazsa ve lezyon tekrarliyorsa apikal rezeksiyon yapilir.Sizde 4disi kaplayacak kadar büyük bir alanda kist varmis. Daha oncede bu durumdan dolayi bir disiniz cekilmis. Bu durumda ya bu 4disinizde cekilir ve kuretaj yapilir yada apikoektomi denilen yontem uygulanir lezyona direkt mudahale edilir sonra dise kanal tedavisi yapilir. Tabi tedavinin yapilabilmesi icin durumunuz da goz onunda bulundurulmali. Diş destek dokularinin zarar görmesi, lezyonun inatci olmasi vs gibi engelleyici durumlar soz konusu olabilir. Hekiminiz durumunuzu bildigi icin sizi daha doğru yonlendirecektir.

Son düzenleme:
Bu arada yazdigim tedavi yontemi apikoektomi size sadece bilgi verme amacliydi. Sizin durumunuza alternatiftir diyemiyorum.

Back