Konusma tarzi cok degisik cocuguna offf yaaa diye konusan bir kadin acaba bana ne der diye dusunuyorum.Bence öncelikle Komsu hanımı uygun bi dille uyarın rahatsız oldugunuza dair düzelmez devam ederse yönetim ile konusun düşüncesizlik yaptıgı sey kimsenin kimseyi rahatsız etme haklı yok
Yalniz degilim suan erkek kardesim var. Onun kadinla konusmasi hos olmaz diye ben halletmeyi dusunuyorum.Çok çektim ben bu şekil komşulardan.Uyarırsanız en iyi ihtimalle sadece o günlük dikkat edip sonra yine aynen devam ediyorlar,hele kadın yalnız yaşadığınızı farkettiyse kocasına güvenip hiç takmayacaktır sizi,o yüzden en iyisi direk yönetime şikayet etmek
Mustakil ev siteyse oranin bile kendine gore kurallari var.Müstakil evde yaşaması gerek bu kişilerin. Apartman hayatına adapte olamıyorlar. Bu tipleri toplu taşıma aracında da görebilirsiniz. Esnerken ağız kapamazlar, cakkırcakkır sesli sakız çiğnerler (balon şişirip patlatanı da var 50li yaşlarında bir kadındı, çocuk değildi), oturduğu koltukla beraber yanında bulunan yerleri de torbaları veya çantalarıyla işgal edenler (kucağınıza koyarlar resmen eşyalarını), tek koltuğa 2 çocukla berabe oturmaya çalışanlar gibi gibi. Ben bunlara görgüsüz diyorum ve aşırı irite oluyorum. Hele kafamı dinleyebildiğim tek yer olan evimde başkalarının görgüsüzlüğü yüzünden rahat edemiyorsam korksun o komşu benden :))
Cocuk cok konusmuyor boyle oynarken yada scooter surerken tıkırtılari geliyor. Birde gunde 50 defa dis kapiyi acip kapiyor kapinin sesi geliyor.Cocuk kolidorda oynuyorsa sesi yanki yapar yahu.. Yazik yavrucaga uzuldum.
Istanbul'a geldigimden beri bir defa bile duzgun komsuya rastlamadim. Onceki evimdede yine komsunun cocugu vardi gelir kapimi calardi kapiyi acinca iceri girerdi 1 saat civarinda evde oynar bende bir seyler ikram ederdim. Kadin hic cocugum nerde diye meraklanmazdi.Çok çektim ben bu şekil komşulardan.Uyarırsanız en iyi ihtimalle sadece o günlük dikkat edip sonra yine aynen devam ediyorlar,hele kadın yalnız yaşadığınızı farkettiyse kocasına güvenip hiç takmayacaktır sizi,o yüzden en iyisi direk yönetime şikayet etmek
Zaten tek cocugun var birde ev hanimisin gotur cocugunu disari saatlerce oynasin. Bende bu havalarda cocugunu gezdirmeyen kışın hicbir sey yapmaz diyorum.Herşey biryanada çocuğa yazık yaaa, bence kesinlikle şikayet etmelisin, hatta çocuğun yaşam alanı bukadar sağlıksızsa çocuk esirgeme kurumuna bir danışmalı, ee şimdi havalar sıcak kışın nolcak?
Uyariniz ise yaradi mi peki? Gecici bir sure toparlanip sonra ayni hareketlere devam ediyorlar diye dusunuyorum hep.Ben acacaktim ayni konuyu usendim. Benzer dert bende de var, hatta daha beteri. Biz esimle sert biçimde uyardik.
canim bizimki cocugu gunun her saati kapinin onune atip aglatarak cezalandiriyordu. Cocuk daha 3 yasinda anca bu arada. Esimden tirsti. Esim sosyal hizmet gorevlisi, o da bunu biliyor cunku. Acik acik tehdit etti esim, bir daha olursa farkli olur diye. Eskiden banyoya da kilitlerdi. O gunden sonra duymadım. Ensesindeyiz. Cocugu resmen istismar ediyor ve biz buna sessiz kalmayiz. Kendisi de farketti durumun vehametini o yuzden tirsti. Bence sizde guclu ve ozguvenli durun.Uyariniz ise yaradi mi peki? Gecici bir sure toparlanip sonra ayni hareketlere devam ediyorlar diye dusunuyorum hep.
Bunlar ne bicim aileler insan kendi cocuguna bunu neden yapar.canim bizimki cocugu gunun her saati kapinin onune atip aglatarak cezalandiriyordu. Cocuk daha 3 yasinda anca bu arada. Esimden tirsti. Esim sosyal hizmet gorevlisi, o da bunu biliyor cunku. Acik acik tehdit etti esim, bir daha olursa farkli olur diye. Eskiden banyoya da kilitlerdi. O gunden sonra duymadım. Ensesindeyiz. Cocugu resmen istismar ediyor ve biz buna sessiz kalmayiz. Kendisi de farketti durumun vehametini o yuzden tirsti. Bence sizde guclu ve ozguvenli durun.
O parklar balkondan bakinca bile gorunuyor ama yok yani evinden koridora bagirmak kadinin hosuna gidiyor.Çocuğa aşağida ćok guzel oyuncakli park var deyin.
Bu kadaaaaaaar.
malesef bende anlam veremiyorum. Kadin hemsire, kocasıyla biz ayni üniversitede akademik personeliz. Yani biri lisans diğeri doktora bitirmis ama olmayinca olmuyor. Egitim cehaleti almaya yetmiyor. Zaten haftaici çocuklara anneanne bakıyor, onunla da ayni katta oturuyoruz. Kadin uzak bir yerden bunun icin gelmis, gitmeden ikinciyi de dogurmus anası bakacak diye. Digeri daha 1 yasinda yok. Kadin tumden yalniz olsa bunaldi dicem ama o da yok. Kendi cocuguna haftasonu sabri yok 2 gun. Bir katta 4 daire var, bunlar bizim yanimizda annesi karsimizda. Kapi sürekli acik, araya paspas atip oturmak icun sakayla karisik izin bile isteme cesaretinde bulundular.Bunlar ne bicim aileler insan kendi cocuguna bunu neden yapar.
Babalar cocuk konusunda ne pasif kaliyor hicbir seyden haberleri yok yada ilgilenmiyorlar.
Hep anne-cocuk diyaloglarina sahit oluyorum bende.
Yok erkekleri hiç karıştırmayın zaten olay daha da büyür.Siz de muhatap olmayın direk yönetime gidip söyleyinYalniz degilim suan erkek kardesim var. Onun kadinla konusmasi hos olmaz diye ben halletmeyi dusunuyorum.
Bekar biri oturuyordu once adam haftada 1 bayan arkadaslarini cagirip o gun gurultu yapiyordu onu bile mumla arar olduk.
Kardesim bilee Adnan nerdesinnn dön kiymetini bilemedik diyor
Cocuga sabah aksam kapi önunde bagirmak nedir yani birde boyle cocugun elini silkeler gibi tutuyor. Cocukta yaramaz disari cikarsa oynatsa bu kadar sorun olmaz heralde. Enerjisini atar biraz. Ben cocuktan degil kadinin sesinden offlamalarindan homur homur soylenmesinden daha cok rahatsizim aslinda.
Koridordaki saç kılı için sizi mi uyardılar,ne malum sizin olduğu,Kriminal inceleme mi yapmışlar.Hanimlar komsuyu yonetime soyledim. Disari camasir asmak yasakmis bu kadinda butun carsaflari bile asagi katin camina dogru sallandiriyor.
Gecen guvenlik beni aradi disari camasir sermeyin diye bende ben sermiyorum yan daire seriyor dedim.
Ayrica sikayetlerimide bildirdim.
Oda bugun beni sikayet etmis koridorda saç kılım varmiş
Az once geldiler uyarmaya sizce simdi ne yapmaliyim cok gerginim.
Benim sacimi nasil koridorda goruyo hayret ev ceyran yapti gecen supuruyordum 3 5 tanesi kapinin altindan koridora mi cikti acaba?Koridordaki saç kılı için sizi mi uyardılar,ne malum sizin olduğu,Kriminal inceleme mi yapmışlar.
Sizin yerinizde olsam o kapinın açik halini,koridordaki dağınıklıklarinı,gürultülerininde kaydinı alıp yonetime giderim. Mecburmusunuz katlanmaya. Ne görgüsüz insanlarmış birde zeytinyağı misali üste çıkıyorlar.