Apartman Dairesinde Maltese Terrier Köpeği Beslemek ?

isabella0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
6
2
Merhaba hanımlar öncelikle aranıza yeni katıldığımı belirtmek isterim eğer herhangi yalnış birşey yaparsam maruz görün

Konuya gelecek olursam ben birkaç haftadır köpek almak istiyorum.Fakat aklıma takılan bazı sorular var;

1.: Apartman dairesinde yaşadığım için havlama gibi bir sıkıntıyla karşılarşırmıyım ? (Çok fazla)

2.:Tuvalet eğitimini kendim verebilirmiyim ?

3.:Uyku düzenleri nasıl oluyor ?

4.:Çok fazla dışarı çıkan bir insan değilim fakat okulum var her ne kadar kötü hissedecek olsamda bazen evde bırakmak zorunda kalacağım herhangi birşey olur mu ?

Şunuda belirtmek isterim daha önceden açılmış "evde köpek besleme" başlıklarını gördüm inceledim fakat ben "Maltese Terrier" almak istiyorum hiç evinde bu cinsden besleyen varmı ?

Yardımcı olursanız çook mutlu olurum

Eklentiler

• images.jpg
    2,7 KB · Görüntüleme: 2.795

benım de su an kopegım var, baktıgım ıkıncı kopek, ılkı terrıyerdı ıkıncısı sokak kopegıyle cıns kopek karısımı bısey, ıkısıde barınaktan, oncelıkle barınakları gezmenı onerırırım, bakıma muhtac cok hayvan var, bebekken alıp bakmak cok zordur. tuvalet egıtımı vs. barınakta ıstedıgın cınsten vardır, ınsanlar bakıcam dıye alıp sonra atıyolar, cok uzucu bı durum bu, yasal olarak evde bı kopek bakma yasak degıl, bınadakıler ıcınde aynı sey gecerlı, kopek havlasa bıle en fazla beledıyeye sıkayet ederler, beledıyede gelır kopegın karnesıne bakar, asılar tammı dıye sonrada gıder. kopekler ınsanlarala yatar aksam sabahda uyanır, uyuması keyfıne baglı ama sen uyurken uyanık kalmaz :)
okula gıttıgınde evde duru. alışması ıcın zaman gerekır sadece.

Küçük ırklar daha fazla havlar genelde biraz komsularla sıkıntı yaratabilir. Ama havlamaması için de eğitimler var. Bir eğitmenden yardım alabileceğiniz gibi kendinizde eğitimini verebilirsiniz. Ama her köpeğin öğrenme süresi farklı.
Tuvalet eğitimini de siz vereceksiniz aşıları tamamlanana kadar ve ne yazık ki önce evde eğitim vereceksiniz. Aşılar tamamlandıktan sonra dısarı eğitimi vereceksiniz. 5-6 aylıkken neredeyse tamamen öğrenmiş oluyorlar.

Evde bırakmanızda ise sıkıntı yok zaten herkesin köpeği mutlaka evde yalnız kalıyordur. Bazıları işe gittiği için her gun yalnız bırakmak zorunda kalıyorlar köpeklerini.
Siz yokken aglayıp havlayabilir eşyaları kemirebilir. Buna da zamanla alısırsınız 2nizde:)

Hemen sorularınıza cevap vereyim, bende apartmanda Pekingese bakan biriyim.

1- Çok havlaması Köpeğin karakteriyle ilgili birşey, köpeklerinde aynı bizim gibi karakterleri var ve hepsinde bu karakter değişkenlik gösterebiliyor, ay ı ırktan bir köpek Uysalken, diğeri çok havlayabiliyor.

Yani size az veya çok havlar diyemem ama Maltese'lerde durum nedir bilemiyorum, Pekingese'lerde erkek olanı çok havlar, dişileri daha sakindir, benimki dişi ve öyle aşırı havlamaları yok, kapı önünde tıkırtı zorlama olursa, başka köpek sesi duyarsa veya çok acıktığında havlar sadece.

2-Tuvalet Eğitimini kendiniz rahatlıkla verebilirsiniz, yalnız bu eğitim birkaç ay sürecek ve sabır isteyen bir süreçtir.
Zaman zaman istemediğiniz yerlere tuvaletini kaçıracaktır, Köpekler cinslerine göre 3 ila 6 ay arasında öğreniyor tuvaleti nereye yapacağını.
Bu zaman dilimi sizin için uzunsa ve sabır gösteremem derseniz baştan sahiplenmeyin köpüşü
Ve bir ilave eğer alacaksanız tuvalet eğitimi tamamlanana kadar yerden halıları kaldırın, özellikle halılara büyük zaafları var, direkt gidip halıya yapıyorlar

3- Küçük ırklar uykuyu sever, mesela benim bücür Akşama kadar uyusak uyur sesi çıkmaz.

4- Başlarda evde yalnız kalınca anlayacaktır, yalnız kalmaya hemen alışamıyorlar, eğer tuvaletini dışarı yapmaya alıştıracaksanız da hergün mutlaka 3 kere düzenli olarak dışarı çıkarmalısınız, bu da demek oluyor ki okula gidip gelme süreniz 8 saatten fazlaysa, evde yalnız bırakmadan önce dışarı çıkarıp tuvaletini yaptırmalı, mama kabına mamasını, su kabına suyunu koymalı ve girmesini istemediğiniz yerlerin kapılarını kapamalısınız.
Çünkü Köpekler evde yalnız kalınca en azından bazıları, üzüntü ve panikten eşyaları kemirebiliyor.

Bunlar sorularınızın cevapları, sorularınız dışında bir evcil sahiplenmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirtmek isterim, hayatınızda var olacak bir canlı olacağından ve sizi sahipleneceğinden yarın öbürgün tüy Dökme mevsimi geldiğinde tüyleriyle başa çıkabilecek misiniz? Dişi köpek alırsanız 6-8 aylık döngülerde regl olduğunda regl sebebiyle kirlettiği yerleri temizleyebilecek misiniz? Evcillerin girmesi yasak olan yerlerden kısıtlanacaksınız mesela, bunla başa çıkabilecek misiniz? Hasta olduğunda veteriner masraflarını karşılamakta sıkıntı yaşayacak mısınız?

Evciller çocuk gibidir, sevilmek, oynamak, sizle vakit geçirmek isteyecek, bunları ona sağlayabilecek misiniz? Bekarsınız sanırım, Köpekler iyi bakıldığında ortalama 15 yıl Yaşar, evlendiğinizde onu da Yanınızda götürecek misiniz? Bu önemli çünkü terk edildiklerinde psikolojileri bozuluyor.

Bu güzel ve açıklayıcı cevap için teşekkür ederim ilk önce :) Bende bazı şeylere cevap verme gereksinimi duydum açıkçası :) Yani.. Evet sıkıntılarıyla uğraşmayı göze aldım şimdiden, sabır gerektiren bir iş olduğunuda biliyorum fakat sabırlı biri olduğumu söylerler o yüzden başa çıkabilceğimi düşünüyorum. Ayrıca halıları kirletmesinede birşey demem çünkü bu benim karanlıkta kola bardağı taşıyıp döküp, temizlemem gibi birşey :) tüy döküm dönemleride problem olmaz diye düşünüyorum makina diye birşey icat etmişler :) Bu kadar sorunun arasında en çok kafama takılan evde yalnız kalabilirmi düşüncesiydi onuda cevabınızla artık sorun etmiyorum.Birde şey soracağım (çok fazla soru sorduğumun farkındayım ) mesela köpeğin kıvrılıp uyuması için yumuşak yastık tarzı şeyler bulunuyor ben uyuyacağım zaman oraya koysam ordamı uyur yoksa benimle beraber benim yatağımda mı uyumak ister ? (Öncekiler ve bunada cevap verirseniz teşekkürler :))) )

Komşunun terrieri vardı, cidden çok havlıyorlar. Evde köpek beslemek gerçekten çok zahmetli bir iş.. Çünkü tuvalet mevzuu çok sıkıntı, sürekli dışarı çıkarmak falan.. Bu konuyu okuyunca aklıma geldi, köpekler o halde evde birkaç günlüğüne yalnız bırakılamıyorlardır tuvalet problemi yüzünden, değil mi?

Valla evciller için yataklar var ama köpüşler özellikle kış aylarında yanınıza kıvrılıp yatmayı seviyor, bizim küçük cadı bize dayar kendini, öyle güvende hissediyor sanırım ama tabii birazda alıştırmaya bağlı, ben yerinde yatsın yatağa çıkmasın istiyorum diyorsanız o zaman istikrarlı olup kendi yerine alıştıracaksınız, biz şımarttık biraz, yanımıza yatınca ses etmedik, birde bunlar küçük ve şirin ya, yüzüne bakınca otomatikman kendiniz alıyorsunuz yanınıza, büyülüyor insanı bu bücürler

Tüy Dökme mevsimlerinde traş bir alternatif evet ama ben yaptırmadım çünkü köpeği uyuşturuyorlar birde derileri ortaya çıkıyor ve Güneş direkt derilerine temas ettiğinde cilt kanseri, Güneş yanığı vs riskler oluşuyor, birde ilk birkaç gün psikolojileri bozuluyor maalesef, traş ettirirseniz mutlaka iyi bir yer bulun, o makinelerle deri hastalığı olan hayvanları da traş ediyorlar

Tuvaletini halıya yaptığında çiş o kadar sorun değilde diğeri sizin koladan daha fazla etki edero yüzden dedim halıları kaldırın diye, birde işin esprisi bir yana, tuvalet eğitimi vereceğinizden halıyı ne kadar silerseniz silin onların özel bir kokusu var o koku kalıyor köpek hep gidip oraya yapmak istiyor, eğitim sınırlanıyor bir anda, sizin istediğiniz yere yapması için kaldırmanız daha iyi olur.

Sorularınız olursa buralardayım

Şimdiden hayırlı olsun minik arkadaşınız

Teşekkür ederim bütün cevaplar için daha almadan bağlandım ben sorun etmem batırmasını

onlarla yatmak dunyanın enguzel mutluluggguuuu, valla her dedgınıza katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…