İlk fotodaki rengi dore sarıyla kolayca yakalar kuaför.ikincide boyanın yanısıra ters röfleler de gerekeceğinden çok usta ellerde yapılması lazım.aktıkça da karışık renkler oluşabilir diye ben cesaret edemezdim doğrusu.sizin saç renginizin yakıştığını düşündüğünüz bayan da aslında beyaz tenli, açık renk saç makyaj istiyor, saç rengimize göre bize yakışan makyaj da değişiyor.fotodaki bayanınki gibi bir makyaj yaparak daç renginizi tekrar değerlendirebilirsiniz.Pürüzsüz bir ten makyajından sonra kaşları ve gözleri kahverengi göz kalemiyle belirginleştirip, canlandırıcı şeftali tonlarında bir allık ve gülağacı renginde rujla bu görüntüyü yakalayabilirsiniz.
Geçen yılbaşından bir gün önce dip röfleye gittiğimde aşırı sık ve platin röfleler yapmıştı kuaförüm.oysa ben daha seyrek ve doğal sarı röfleler seviyorum.Ben de beyaz tenli olduğumdan kışın ortasında platin saçlarla hastalıklı gibi olmuştum, saçlarım çok yıpranmıştı, yaşımı da büyük göstermişti.aynı sizin gibi kuaföre gidip dore sarıya döndüm önce.düz renk sarı boyada insanın 2 haftada dipleri çıkıyor, sevemedim.Kuaförlere de küstüm.tuttum kendim 8 numarayla boyadım.yeşerdi-grileşti saçlarım.O akana kadar yeşil yeşil gezdim.akınca doğal, güzel bir sarı oldu, ben de 9 numara loreal excellence ile devam ettim.Daha da kuaförle işim olmaz diyordum.ancak dip sorunsalı devam etti.3 haftada 1 boyamam gerekti.Birkaç ay sonra farkettim ki, röfleli yerlerin üstünde renk süper tutuyor, ancak dipler doreleşiyor.Çaresiz kuaföre gitmeliydim yine ama kime? Kuaför fobisi oluşmuştu bende.Sonra şehrin en iyi kuaförüne gidip derdimi anlattım.sağolsun saçımın hikayesini ve ne istediğimi uzun uzun dinledi.ben daha koyu dipler, doğal sarılar istiyordum, dakika başı ibi dibi çıkmasın, dorelik hiç olmasın dedim.O da önce diplerdeki doreliği açtı, diplerimi açık kumrala boyadı, uçlara cilayla rengi canlandırdı,bakım yaptı, bir de bakım ürünü verip yolladı beni.o kadar memnunum ki anlatamam.zaten kumral saçlı olduğumdan dipler çıkınca hiç belli olmuyor, 2-3 ayda bir dip boyası yaptırıyorum şimdi.
Uzun uzun anlattım çünkü sarı saçın tek derdi sarının tonunun yakışıp yakışmaması değil, bunu anlatmak istedim.İstediği kadar yakışsın 2 haftada dipler çıkınca çirkin görünüyor.kumral olan saçlarım bile sarının yanında bant gibi ve simsiyah çıkıyordu.Size de önerim diplerinizi gölgelendirmeniz.hem soluk görünmenizi önler, hem de dipleriniz çıktıkça çirkin görünmez, kuaför ziyaretlerinizi daha seyrek yaparsınız.Zaten dipten uca doğru açılarak giden saçlar çok moda.Saçı açmanın saçı yıprattığını ve daha fazla bakım istediğini de eklemeliyim.Sevgiler :)