• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama apaçık sarı boyalı saçtan açık kumrala

tercumel

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
31
1
16
İstanbul
Merhaba,

Orijinali açık küllü kumral olan saçımı 3 gün önce açtırdım ve şu an aşağıdaki renge benziyor. Beyaz ışıkta beyaz, sarı ışıkta sapsarı gözüküyor. Beni tam bir civcive benzetti. Altın sarı üzerine küllülük attı kuaför çiğlik gitsin diye. Hoşlanmadım hiç ve acilen koyultmam gerekiyor.

Şu anki halinin benzeri:
Jk9p6PG
http://imgur.com/Jk9p6PG

Benim istediklerim ve bana yakışacak olanlar (hafif sarımsı, açık bir ten rengim var):
ek9y8r3,HcxhNVK,vSityyX
ek9y8r3,HcxhNVK,vSityyX
ek9y8r3,HcxhNVK,vSityyX
http://imgur.com/ek9y8r3,HcxhNVK,vSityyX#2 http://imgur.com/ek9y8r3,HcxhNVK,vSityyX#1
http://imgur.com/ek9y8r3,HcxhNVK,vSityyX#0

Yeşillenme (şu an 3. yıkamada biraz akmış olsa da sonuçta küllü boya atmıştık) ve turunculuk olmadan (boyaların zamanla turunculaşmaya meyilli olduğunu biliyorum; bu saç bile şimdiden doreleşti 3. yıkamada) bu renklerden birini hangi boyayla yakalayabilirim? Elbet vardır bir çözümü ama dore renk alırsam turunculaşmaktan, küllü renk alırsam yeşermekten çok ama çok korkuyorum.

Yardımcı olursanı duacınız olurum :)

Aslında ilk renketi sari çok hoşuma gitti tenine mi uymadi canm

Evet, tenime uymadı. Her gören "Civciv olmuşsun! Ama tatlı bir civciv!" diyor. Ben ise tatlı bir civciv olmak istemem :) Yüzüm de hafif sarı olduğu için sanırım böyle oldu.

Öncelikle istediğin saçların hiçbiri tek renk değil.Boyayarak elde edemezsin.
Senin durumunun benzerini yaşadım.Açık rengin üstüne nötr ton bile boyasan yeşerme oluyor bilesin.
Bence kendini profesyonel ellere teslim etmelisin.
Ne istediğine karar ver ve kuaförüne danış.
Sadece dipleri koyultmak suretiyle ombre bir görüntü yaptırabilirsin, ya da ters röfle (koyu renk röfle yani) yaptırarak röfleli bir görünüme kavuşabilirsin.
Tek renk istiyorsan da bir cilalayla ya da daha güzeli bu iş için özel olan dialight boyalarla halledilir sanıyorum.
İlle de kendim boyayacağım diyorsan da altın parıltılı toffe gibi sıcak bir renk seçmeni öneririm.sıcak tonlar seçmezsen saçlarının yeşereceği garanti çünkü.sıcak tonlarla boyarsan başta doreleşse bile yıkadıkça hem dorelik gidecek hem de renk açılacaktır.
Bir de şunu eklemek istiyorum: bazen yeni saç rengimiz güzel bile olsa değişikliğe alışmamız zaman alıyor.Acele etme, biraz zaman tanı kendine ve yeni saç rengine.Fikrini dürüstçe söyleyeceğine emin olduğun insanlara sor, annen gibi.Bazen arkadaşlar kırmamak için fazla iyimser yorumlar yapabiliyor.Ya da çekemeyenler yakışsa bile 'yok bu olmamış sana' diyebiliyor.

İşin garibi anneme sorduğumda yukarıdaki yorumu yaptı ve rengi değiştirmek istediğimi söyleyince "Hayır! Gitmiyorsun kuaföre filan!" dedi ama bugün heyheylendim yine.

Yalnız altın parıltılı toffee... çok hoş! Siz beni malum kuaförden daha iyi anlamışsınız gibi gözüküyor. Bu nasıl güzel bir renkmiş böyle! Turunculuk zamanla gerçekten akarsa da bayılacağım bir renge dönüşeceğine eminim. Ayrıca turunculuk olması yeşillik olmasından iyidir. Bu ihtimali cebime koyuyorum.

Öncelikle kuaföre şunu yapabilir mi diye soracağım. Bu da sıcak bir renk ve benim sarılardan da var aralarda. Yapamazsa da yaparım derse yeniden boyaması konusunda güvence alacağım bu kez. http://3.bp.blogspot.com/-gzHM-OXIC...eAw/s1600/Petra-Nemcova-Saç-Modelleri-3.jpgve şunu yapabilirse kuaförü alnından öperim http://www.tinytouchups.com/wp-content/uploads/2012/10/ombre-hair.jpg

Yalnız şu an kafamdaki renk de yakışana amma yakışıyormuş. Az daha beyaz olsaymışım (sarımtırak beyaz yerine) bana da olabilirdi. http://1.bp.blogspot.com/-raNkeme4S4Q/UdSwXWugS1I/AAAAAAAAEh0/eUVaaaECSYo/s358/Heather-Graham-Saç-Modelleri-5.jpg

Yine çok heyecanlıyım. Bugün kuaföre koşacağım erken bir umutla. İstediğim renkleri yapmaya çalışırlar ve yine bir dünya para bayılırım muhtemelen ama en azından sonucu beğenmezsem ne yapacağıma eminim. Altın parıltılı toffeeye boyayıp boyanın oturmasını bekleyeceğim.

Çok teşekkür ederim :)

İlk fotodaki rengi dore sarıyla kolayca yakalar kuaför.ikincide boyanın yanısıra ters röfleler de gerekeceğinden çok usta ellerde yapılması lazım.aktıkça da karışık renkler oluşabilir diye ben cesaret edemezdim doğrusu.sizin saç renginizin yakıştığını düşündüğünüz bayan da aslında beyaz tenli, açık renk saç makyaj istiyor, saç rengimize göre bize yakışan makyaj da değişiyor.fotodaki bayanınki gibi bir makyaj yaparak daç renginizi tekrar değerlendirebilirsiniz.Pürüzsüz bir ten makyajından sonra kaşları ve gözleri kahverengi göz kalemiyle belirginleştirip, canlandırıcı şeftali tonlarında bir allık ve gülağacı renginde rujla bu görüntüyü yakalayabilirsiniz.

Geçen yılbaşından bir gün önce dip röfleye gittiğimde aşırı sık ve platin röfleler yapmıştı kuaförüm.oysa ben daha seyrek ve doğal sarı röfleler seviyorum.Ben de beyaz tenli olduğumdan kışın ortasında platin saçlarla hastalıklı gibi olmuştum, saçlarım çok yıpranmıştı, yaşımı da büyük göstermişti.aynı sizin gibi kuaföre gidip dore sarıya döndüm önce.düz renk sarı boyada insanın 2 haftada dipleri çıkıyor, sevemedim.Kuaförlere de küstüm.tuttum kendim 8 numarayla boyadım.yeşerdi-grileşti saçlarım.O akana kadar yeşil yeşil gezdim.akınca doğal, güzel bir sarı oldu, ben de 9 numara loreal excellence ile devam ettim.Daha da kuaförle işim olmaz diyordum.ancak dip sorunsalı devam etti.3 haftada 1 boyamam gerekti.Birkaç ay sonra farkettim ki, röfleli yerlerin üstünde renk süper tutuyor, ancak dipler doreleşiyor.Çaresiz kuaföre gitmeliydim yine ama kime? Kuaför fobisi oluşmuştu bende.Sonra şehrin en iyi kuaförüne gidip derdimi anlattım.sağolsun saçımın hikayesini ve ne istediğimi uzun uzun dinledi.ben daha koyu dipler, doğal sarılar istiyordum, dakika başı ibi dibi çıkmasın, dorelik hiç olmasın dedim.O da önce diplerdeki doreliği açtı, diplerimi açık kumrala boyadı, uçlara cilayla rengi canlandırdı,bakım yaptı, bir de bakım ürünü verip yolladı beni.o kadar memnunum ki anlatamam.zaten kumral saçlı olduğumdan dipler çıkınca hiç belli olmuyor, 2-3 ayda bir dip boyası yaptırıyorum şimdi.

Uzun uzun anlattım çünkü sarı saçın tek derdi sarının tonunun yakışıp yakışmaması değil, bunu anlatmak istedim.İstediği kadar yakışsın 2 haftada dipler çıkınca çirkin görünüyor.kumral olan saçlarım bile sarının yanında bant gibi ve simsiyah çıkıyordu.Size de önerim diplerinizi gölgelendirmeniz.hem soluk görünmenizi önler, hem de dipleriniz çıktıkça çirkin görünmez, kuaför ziyaretlerinizi daha seyrek yaparsınız.Zaten dipten uca doğru açılarak giden saçlar çok moda.Saçı açmanın saçı yıprattığını ve daha fazla bakım istediğini de eklemeliyim.Sevgiler :)

Ben de kuaföre bu durumu anlatmaya çalıştım ama anladı mı? Anlamadı. Ona demiştim ki... "Dipten kendi saçımın rengi belli olsun, uçlar sapsarı olabilir". Kadın dipte kendi saç rengimi bıraktı ama felaket bir şekilde dımdızlak bıraktı ortada. Sonra orayı çabuk sarılaştırmasını ve komple küllü atmasını söylediğimde dipleri de açtı ve komple küllü attı. Ortaya da beyaz ışıkta bembeyaz, sarı ışıkta sapsarı bir renk çıktı.

Ah ah... Arkadaşlarım diyordu ki halbuki "Sana çikolata kahve yakışır" diye... Dinlemedim, başıma gelenler...

Kuaföre tüm öğrendiklerimi tekrar anlatacağım gitmeye karar verdiğimde. Bugün bile gidebilirim heyheylenirsem.

Normalde makyaj yapmadığım için belki olmadı. Az bir pudra, allık, ruj sürüversem belki yakıştırabilirim. Bugün önce bunu deneyebilirim galiba. Teşekkür ederim :)

Ben bugün neler neler yaptım. Tüm gün saçımla uğraştım.

1) Markete koştum ve küllü sarı ile kumral aldım (no'larını unuttum, o derece). Yeşil, gri, sarı bir saç elde ettim...

2) Domates tarifini uyguladım. 1 saat sonunda az da olsa yeşillikten kurtuldum ama hala yeşil, gri, sarı bir saçtı.

3) Tekrar markete koştum (bu kez şapka takıyordum utançtan) ve ayışığı kahvesi ile fındık kabuğu aldım.

SONUÇ: Kendi saç rengimi (küllü sarı-kumral arası) yakaladım! Amacım kendi saç rengimi yakalamak değildi. Yeter ki yeşillikten ve grilikten kurtulayım diyordum. Bir yandan da açık bir renk istiyorum.

Şu anki renk çok güzel, kendi saç rengimi de hep överlerdi ki aşağı yukarı aynı renk ama keşke azıcık daha açık bir renk olsaydı...

Merak etme akıp açılacaktır.saç yeni boyandığında ilk 72 saat çok akar.Bu birkaç gün boyunca hergün yıkayabilirsin.Kepek şampuanı da normal şampuandan daha fazla akıtır, kepek şampuanıyla şampuanlayıp birkaç dk bekletip durularsan akan boyayı gözünle görebilirsin.Beyaz sabun da akıtır derler ama ben denemedim.kepek şampuanı yaparsan sonrasında iyice kremlemeni ya da nem maskesi yapmanı öneririm, saçı kurutuyormuş.

Ketçap uygulaması ben de yapmıştım yeşerdiğimde :) bu kuaförler ne hallere sokuyor bizi yahu, paramızla rezil oluyoruz.Mayonez sürmüşlüğüm de vardır, yahu patates miyim ben :)))

Hihihi :) Ay akar da açılırsa nasıl mutlu olurum, anlatamam çünkü tam istediğim renkte şu an. Sadece tonunun açılmasını isterim. Ne turunculuk var, ne de yeşillik. Grilik var sadece ama o da her küllü de var; bu saç bildiğin küllü kumral! Baktım açılmıyor, gölge attırabilirim, müthiş olur :) Bunun gibi şu an: http://www.mamacim.com/resim_goster...m.com/images/products/00/58/60/5860_buyuk.jpg Şöyle olsaydı... http://www.ekadinca.com/sac/kullu-sac-tonlari-2014.html/attachment/kullu-kumral-sac-tonu

Back