AÖL!

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Arkadaslar,

ben daha önce yurtdisinda kaliyordum. Bugün Denklik belgemi aldim ve söyle yaziyor:

"..., liselerimizin 11. sinifini bitirenler düzeyinde ögrenim görmüs sayilir ve 12. sinifa alinir."

Acik Ögretimden Liseyi bitirmek istiyorum. Kredili sistem yönetmelige göre 6 dönem okuma hakkini kullanmis ve 6x24=144 kredi kazanmisim. Dolayisiyla 1 yil AÖL yeterli olur ama kredilerimi toplayabilirmiyim bu zaman diliminde?

AÖL bitirmek icin en az kac kredimin olmasi gerek ve en az/cok kredi biriktirmem gerek? Tecrübesi olan varsa LÜTFEN paylassin. Bütün bu kredi, sinav vs. kafami karistirdi.

SAGOLUN!!!

Canım verilen kitaplara biraz çalışırsan kolayca halledersin diye düşünüyorum.Benim yengem liseyi bitirdi açıktan bu yıl zorlanmadı sınavlarda AÖL nin sitesine bakabilirsin ya da yakınlarda halk eğitim merkezi varsa gidip sorabilirsin.

Canım verilen kitaplara biraz çalışırsan kolayca halledersin diye düşünüyorum.Benim yengem liseyi bitirdi açıktan bu yıl zorlanmadı sınavlarda AÖL nin sitesine bakabilirsin ya da yakınlarda halk eğitim merkezi varsa gidip sorabilirsin.

canım ben sana hemen yardmcı olaym....şimdi aöl sistemi sürekli dğişiyo burda maalesef..düz liseden mezun olmak için 192 kredin olması lazm..ve yılda 3 sınav yapılr..3.sınava 18 yasnda ve büyük olanlar girebilir sadece yani yasın 16 17 falansa ne yazkki giremezsn 2 sınava girersin..ve bu sınavlarda en fazla 30 kredilik ders seceblrsn..bu şartlar altnda 1 yılda açıktan bitirmen çok kolay...amaa zorunlu dersler vardr açıköğretmde mat1-2 geomtri 1-2 biylji 1-2 gibi gibi...ve zorulu drsler btmeden kredin tamam olsa da mezn olamysn..bizim içn byle..ama sen 3 yıl okums olarak bunlardan muaf tutlur musun bilemyrm senin durumun farklı birebir aöl sitesiyle irtibata geç derim...M.E.B. ETEK Ak retim Lisesi Resmi Web Sitesi bak bu l,nkte çağrı merkezinin nosu ve mail adresleri yazyo..ya ara ya da bu adrese durumunu anlatan bi mail at...yani zorunlu derslerden muaf msn değil misin bunu öğren gerisi zaten kolay..

Yeni kayit islemleri "Halk Egitim Merkezlerinde" yapilmayacaktir diye yaziyor M.E.B AÖL sitesinde.

Canim, ilgin icin cok tesekkür ederim. Benim yasim ilerlemis durumda...25 yas üstü diyebiliriz...
Bu kredi olayi bende söyle isliyor o zaman: Gereken 192 Kredi - 144 bende var olan kredi = 48 kalan kredi.

Bu 48 krediyi 3 sinav dönemine bölersek...Her dönem en az 16 kredi toplamam gerek..!! O zaman 1 yil icinde bitirme ihtimalim yüksek!! Simdi yavas yavas anlamaya basladim burada isleyen sistemi..!

Peki, sinavlar kolaymi? Parali aksam liseleri varmis....Kimisi sinav sorularini bile veriyormus..Calisip, sadece sinava giriyormussun...Arastirmam gerek...Bilgisi olan varsa, bana geri dönüs yapsin! Aksi taktirde M.E.B AÖL kayit yaptiracagim...HAYIRLISI bakalim!!!

canım sınavlar calısırsan gercekten kolaydır..yapman gereken kitaplar bitmeden halkeğitime geldiğinde alman...zzaten hep kitaptan çıkar..kitapları oku sondaki testleri çöz..ve bir de sana link attğm sayfada online testler ve gecmiş sorular var onları da çözersen sınava hazrsn demektir...zaten her dersten 20 soru var...9 soruyu doğru yaparsan o dersi geçersin...eğer zorunlu dersn yoksa çok rahat bi senede bitirirsin..ama ortak dersler sana zorunlu mu değil mi onu bilmyorum...bunu mutlaka öğren eğer zorunluysa onları vermeden kredi bitse de meun olamazsn...akşam lisesi denen olayı ben bilmiyorum...meslek liselerinde haftada 2 gün aksamları ders olur heralde onu demek istedin eğer öyleyse meslek lisesine hiç bulaşma 4yıl zorunlu eğitimi var...sorun olursa yine cevaplarım:79:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…